Cascatul frecvent nu este doar un efect al oboselii. Ce boli poate ascunde. Afectiunile pe care le tradeaza cascatul in exces au legatura cu slaba oxigenare a sangelui: malformatii cardiace, boli neurologice, migrene, boli pulmonare, anemie si carente de magneziu. Exceptand starile de oboseala, cascatul este o consecinta a proastei oxigenari a sangelui, fenomen care apare in cazul unor boli precum insuficienta cardiaca, epilepsia, encefalita sau migrenele, dar si cand exista carentele de fier si de magneziu. Avem tendinta sa cascam des si cand petrecem mult timp intr-o incapere neaerisita sau foarte aglomerata. Iata bolile posibile cand cascatul devine un obicei: Anemie. Este una din cele mai frecvente cauze ale cascatului excesiv. Lipsa fierului din organism inseamna automat scaderea hemoglobinei, principalul "caraus" al oxigenului in sange, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Alimentele de post sunt excelente pentru sanatate. Mananca morcovi ca sa nu ai probleme cu digestia! Perioada postului iti face bine: pentru ca nu mai mananci carne, oua si lactate, organismul tau mai scapa de toxine. Iar principalele alimente pe care le consumi acum au doua mari calitati: sunt hranitoare si te ajuta sa previi multe probleme de sanatate. Substantele de baza din morcov sunt vitamina A, fierul si betacarotenul (un puternic antioxidant). Ele ajuta digestia si combat cancerul. In plus: amelioreaza vederea (in special pe timp de noapte); scade nivelul colesterolului; fortifica imunitatea (capacitatea de aparare a organismului); contribuie la reducerea greutatii corporale; compresele cu suc de morcov vindeca arsurile pielii. Marul contine substante foarte importante - fibre alimentare si antioxidanti - care tin sub control colesterolul, prevenind infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale. In plus: previne constipatia, diareea si cancerul de colon; fortifica articulatiile si reduce riscul de osteoporoza; tine glicemia sub control, preintampinand aparitia diabetului; asigura sanatatea plamanilor si te apara de astm bronsic, anunta Libertatea.

Cerealele: sunt sau nu sanatoase pentru copii. Cerealele pentru copii contin o cantitate ingrijoratoare de zahar. Aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de specialisti britanici care au analizat peste 50 de marci de cereale pentru copii. Dintre acestea, 32 aveau un continut de zahar peste limita normala, putand fi considerate la fel de nocive ca dulciurile de tipul ciocolatei, bomboanelor sau biscuitilor. La randul lor, medicii nutritionisti avertizeaza ca un consum ridicat de zahar de la varste fragede poate creste semnificativ riscul aparitiei unor boli severe ca diabetul. In plus, acestea pot cauza si probleme stomatologice grave si obezitate. Prin urmare, parintii trebuie sa verifice mai cu atentie etichetele produselor destinate copiilor inainte de a le cumpara. Cei care au realizat studiul cred ca este necesar ca firmele producatoare de cereale sa reduca cantitatea de zahar folosita si sa afiseze pe eticheta informatiile nutritionale corecte, informeaza Gandul.

Medicamentele expirate pot fi toxice! Majoritatea pastilelor care au iesit din termenul de valabilitate isi pierd eficienta, iar unele dau si diverse reactii adverse. O parte dintre medici sunt de parere ca medicamentele expirate isi pastreaza totusi eficienta vreme de o luna, ba uneori chiar pana la sase luni. Profesorul doctor Ion Fulga, specialist in farmacologie, de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, este insa de parere ca ar trebui sa fim precauti. Specialistul spune ca niciun medicament nu mai trebuie administrat din momentul in care a iesit din termenul de valabilitate. Cea mai mica dintre problemele pe care le genereaza un medicament expirat este pierderea efectului scontat. In aceasta categorie intra analgezicele, antialergicele si medicamentele antigripale. Este bine de stiut ca efectul terapeutic se diminueaza sau devine nul si atunci cand pastram medicamentele in conditii improprii de temperatura, de lumina si de umiditate, scrie Adevarul.

Rubarba: o planta cu proprietati medicinale, folosita inca din antichitate. Rubarba, sub denumirea stiintifica Rheum rhabarbarum, este o planta foarte veche, care a fost utilizata in medicina alternativa si in domeniul horticulturii, in China Antica. Potrivit inregistrarilor oficiale, rubarba este folosita in China din anul 2700 i.Hr., aceasta fiind cultivata in scopuri medicinale datorita calitatilor sale purificatoare. Planta medicinala este de tip peren, inalta, intepatoare si cu un gust amar. Tulpina de rubarba contine o cantitate semnificativa de proteine, minerale, grasimi, fibre si carbohidrati. Rubarba are si un continut ridicat de minerale si vitamine precum calciul, fierul, fosforul si vitamina C, anunta EVZ.

9 remedii impotriva sforaitului. Sforaitul este o afectiune destul de comuna. Aproximativ 50% dintre barbati si 30% dintre femei sufera de aceasta boala. Daca si tu te confrunti cu asa ceva, iata 9 remedii ca sa reglezi problema. Incearca sa renunti la alcool pentru ca acesta relaxeaza prea tare muschii gatului. Tigarile trebuie sa dispara si ele pentru ca fumul irita mucoasele, gatul se umfla si micsoreaza diametrul cailor nazale. Inainte de culcare, curata-ti bine nasul in interior. Fa inhalatii cu ulei de rozmarin, eucalipt sau musetel. Este recomandat ca persoanele care sforaie sa doarma pe o parte, nu pe spate. Dormitorul trebuie sa fie foarte bine aerisit. Este bine ca in camera in care dormi sa ai si un umidificator de aer, care te va ajuta sa respiri mai bine. Seara, bea un pahar de lapte indulcit cu putina miere. Ia cina cu cel putin doua ore inainte de culcare, informeaza Libertatea.