Ce este roseola infantum: cand apare, cum se manifesta. Roseola (exantem subit sau a sasea boala) este o boala eruptiva, obisnuita a copilariei. Agentul etiologic este virusul uman herpetic 6 (HHV6) si, mai putin frecvent, HHV7, echovirus 16. Totusi, majoritatea infectiilor primare cu HHV6 si HHV7 nu determina roseola (posibil prin capacitatea de latenta a virusurilor dupa infectia primara). HHV6 si HHV7 apartin subfamiliei beta-herpesvirusuri a herpesvirusurilor. Infectia primara cu HHV6 apare foarte devreme: mai mult de 90% din nou nascuti sunt HHV6 seropozitivi, reflectand transferul transplacentar de anticorpi materni, informeaza DoctoriOnline.ro

UtileFoto: Colaj foto

Sucul de tomate, aliment si medicament. Oamenii de stiinta sustin ca un consum de 2 pahare de suc natural de rosii pe zi este suficient pentru a acoperi insuficienta licopenului din organism. Rosiile si derivatele sale ofera unui adult 10% din cantitatea zilnica necesara de vitamina A, 13% din cea a vitaminei C, 1% din cea a Fierului si 1% din cea a Calciului, scrie EVZ.

Cum sa scapi de astenia de primavara. Abia iesim cu pasi timizi dintr-o iarna, desi scurta, foarte geroasa, care ne-a pus organismul la grele incercari. Astazi, teoretic, incepe primavara si odata cu ea apare si astenia. Simptomele cel mai des intalnite sunt: oboseala cronica, lipsa randamentului, stari de epuizare, depresii, tulburari digestive, cardiace, imunitate scazuta. Ca sa depasesti cu bine aceste probleme, apeleaza la o cura de detoxificare. Este bine sa predomine hrana vegetariana, pentru ca ai nevoie de un aport de vitamine si de minerale, scrie Libertatea.

Cascatul frecvent nu este doar un efect al oboselii. Ce boli poate ascunde. Exceptand starile de oboseala, cascatul este o consecinta a proastei oxigenari a sangelui, fenomen care apare in cazul unor boli precum insuficienta cardiaca, epilepsia, encefalita sau migrenele, dar si cand exista carentele de fier si de magneziu. Avem tendinta sa cascam des si cand petrecem mult timp intr-o incapere neaerisita sau foarte aglomerata, scrie EVZ.

Secretul tineretii divelor. Madonna, Reese Witherspoon si Halle Berry fac cure cu Kombucha, o bautura fermentata pe care o considera un elixir al sanatatii. Insa unii experti si oameni de stiinta, citati de "Daily Mail", avertizeaza ca nu se cunosc prea bine efectele acestui ceai si ca ar putea sa existe unele riscuri ale consumului sau in exces. Divele spun insa ca bautura este miraculoasa si le ajuta sa-si pastreze tineretea, scrie Click.