​Cum inlocuiesti sarea si zaharul din alimente. Sarea e poate cel mai pacatos ingredient pe care il inghitim zilnic in cantitati mari, si asta, in dauna sanatatii noastre. Iata cateva trucuri, potrivit femina.ro, legate de cum sa inlocuiesti acest aliment cu ceva mai sanatos si la fel e gustos. Cumpara numai legume si fructe proaspete! Cele congelate sau conservate au adaos de sare si zahar. Alege carnea proaspata! Cea congelata are adaos de sare. Carnea la conserva pierde din continutul de sare daca este data printr-un jet de apa. Citeste etichetele alimentelor! Pastele, cerealele, biscuitii au sare in cantitati considerabile. La gatit, foloseste condimente in loc de sare! De exemplu, omleta e mai gustoasa cu cimbru uscat, iar orezul devine mai aromat daca adaugi la fiert putin cardamon sau ghimbir, scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Cele mai eficiente solutii in rinita alergica. Limitarea expunerii la alergeni prin respectarea unor reguli de igiena a mediului de viata, imunizarea si administrarea unor medicamente combat simptomele specifice afectiunii. Statisticile arata ca rinita alergica este o afectiune extrem de raspandita, 10-20 la suta din populatia lumii confruntandu-se cu aceasta problema. De aceea, specialistii o considera chiar o problema globala de sanatate. Aceasta afectiune este cauzata de expunerea la un factor asa-numit alergen (acarienii din praful de casa, mucegaiuri, par de animale, polenuri) si determina inflamatia de lunga durata a mucoasei nazale. Stranuturile, mancarimile si secretiile nazale apoase, insotite adesea de lacrimarea si de mancarimea ochilor sunt cele mai intalnite simptome ale rinitei alergice, anunta Adevarul.

Catina, o planta-minune. Este un arbust fructifer, cunoscut ca facand parte din flora spontana a Romaniei, care se utilizeaza deopotriva in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie, cosmetica, dar si ca planta ornamentala. Fructele, cu un gust acrisor-astringent se recolteaza din a doua jumatate a lunii august pana spre jumatatea lunii octombrie. Exista un cuvant care caracterizeaza cel mai bine catina: antioxidant! Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat maciesul si de 10 ori mai multa decat citricele. Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Betacarotenul - necesar ochilor se gaseste in catina alba din belsug, (intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov). iar prin vitamina E, numita si "a tineretii", catina alba este implicata in cele mai importante procese de regenerare din organism. Mai regasim celuloza, microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe etc, informeaza EVZ.

Pericolele nasterii prin cezariana. Au existat numeroase rapoarte stiintifice care asociaza operatia cezariana electiva cu urmari neplacute, inclusiv traumatisme la nastere, morbiditate respiratorie a nou-nascutului, detresa respiratorie, internari in sectiile de terapie intensiva. Autorii au raportat anterior un risc crescut de spitalizare pentru infectii acute respiratorii inferioare, pana la varsta de 2 ani, la copiii nascuti prin cezariana electiva. Cercetatori din Australia au evaluat legatura dintre felul nasterii si spitalizarile pentru bronsiolita si pneumonie la copii nascuti prin cezariana intre 1996 si 2005. Au facut parte din studiu 212.068 copii cu varsta mai mica de un an si de la 12 la 23 luni, folosindu-se inregistrarile lor despre nastere si date de spitalizare din bazele de date administrative, scrie DoctoriOnline.ro.

12 terapii cu argila care te vindeca de boli. Cu un continut impresionant de calciu, magneziu, fier, siliciu, potasiu, dar si alte substante necesare organismului, argila are numeroase proprietati curative. Se foloseste atat pentru uz intern, cat si extern. Boli ale aparatului digestiv. Tratamentul de uz intern cu argila e foarte bun in cazul ulcerului, gastritei, colitei, hemoroizilor, constipatiei, pancreatitei cronice si diareei. Argila ajunsa in stomac formeaza un fel de pelicula care calmeaza durerile si favorizeaza cicatrizarea ranilor gastrice. Se bea un pahar cu apa, in care se pune o lingurita de argila. Cura interna se recomanda sa se tina intre 10 si 20 de zile. Probleme cardiovasculare. Argila vindeca si hipertensiunea arteriala de origine renala, hipotensiunea si imbunatateste circulatia arteriala si venoasa. Bea timp de 3 saptamani apa argiloasa foarte tulbure, de 3 ori pe zi, anunta Libertatea.

Tot ce trebuie sa stii despre ruptura de menisc. Specifica mai ales sportivilor, ruptura de menisc este o problema delicata pentru ca presupune o vindecare dificila, iar deteriorarea cartilajului afectat creste riscul aparitiei artrozei. Atunci cand un fotbalist sufera o ruptura de menisc, risca sa stea pe marginea terenului trei-patru luni. Cam de atat are nevoie genunchiul sa se refaca dupa operatie. Ruptura de menisc poate sa apara dupa miscari care pun presiune pe articulatia genunchiului: rasuciri, fandari, mersul pe o suprafata denivelata, ridicare de greutati din pozitia stand pe vine. "Intotdeauna, in caz de ruptura de menisc, intervenim chirurgical. In lipsa interventiei, fisura se mareste, se extinde si sta la originea condropatiei (afectarii cartilajului) si apoi a artrozei", ne spune medicul primar ortoped Gheorghe Popescu de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, informeaza Adevarul.