Arde grasimea cu antrenamentul HIIT. Asa cum ti-am promis intr-un articol anterior, in care iti povesteam despre "efectul afterburn", revin cu un exemplu de antrenament cardio de tip HIIT (High Intensity Interval Training) care te poate ajuta sa profiti la maxim de acest efect. Iti spuneam ca "efectul afterburn" este pur si simplu un mecanism natural al corpului, care are nevoie de energie (calorii), pentru a reveni la starea dinaintea exercitiului. Asta inseamna ca organismul trebuie sa isi refaca rezerva de oxigen, sa inlature acidul lactic din muschi, sa refaca fibrele musculare, sa scada temperatura corpului la cea dinaintea antrenamentului etc. Integral pe HunkBody.ro

UtileFoto: Colaj foto

4,85 milioane de romani fumeaza zilnic sau ocazional. 70% dintre fumatori isi aprind prima tigara imediat dupa trezire. Aproape 4,85 milioane de romani fumeaza zilnic sau ocazional. Prevalenta fumatului in Romania este de 26,7%, in scadere fata de 2003 cand era 35,3%, se arata in raportul de tara Global Adult Tabacco Survey (Studiul global privind fumatul la adulti) lansat de Ministerul Sanatatii. 24,3% dintre adultii de 15 ani si peste sunt fumatori zilnici, iar numarul mediu de tigari fumate intr-o zi este de aproape 17 tigari, scrie EurActiv.ro

Congelat, mai bun decat proaspat. Fructele, legumele sau carnea pastrate in stare proaspata sunt mai putin sanatoase decat cele congelate. Un studiu al cercetatorilor americani recent publicat in revista de specialitate "Journal of Science and Agriculture", arata ca pierderea nutrientilor din alimente este mai mare daca ele sunt pastrate in stare proaspata, decat daca sunt congelate sau conservate. Ipoteza este confirmata pe jumatate de cercetatorul roman in alimentatie Gheorghe Mencinicopschi. Integral in EVZ.

Capusele din iarba ne pot imbolnavi grav. Dupa tantari, capusele transmit cele mai multe boli. "Vremea calduta de acum e exact momentul cand capusele ies din pauza de iarna. Ca atare, trebuie sa fim cu bagare de seama, pentru ca pericolul sa intram in contact cu ele si sa ne imbolnavim e mare. Din pacate, bolile transmise prin intepatura sunt grave, iar in unele cazuri, daca nu sunt tratate cum trebuie, pot fi fatale", ne-a spus dr. veterinar Daniel Lescai, seful Clinicii Ilioara. Cum evitam intepatura de capusa? Integral in Libertatea.

Vitaminele pot fi daunatoare. Afla ce vitamina poate "manca" din masa osoasa. Suplimentele cu vitamina E pot duce la subtierea oaselor, avertizeaza o echipa de cercetatori niponi, condusa de dr. Shu Takeda de la Universitatea Keio din Tokyo. Cercetari anterioare efectuate pe animale au aratat ca cele mai multe forme de vitamina E stimuleaza producerea unor celule care distrug masa osoasa a organismului. In urma acestui experiment, oamenii de stiinta japonezi nu mai au niciun dubiu ca procese similare apar si in organismul uman, anunta EVZ.

Cinci moduri de a face miscare in mod placut. Primavara bate la usa, insa incalzirea vremii poate veni la pachet si cu efecte secundare cum ar fi acumularea catorva kilograme din pricina dezechilibrului hormonal care apare la trecerea dintre anotimpuri. Prin urmare ar trebui sa iei masuri si sa pui la punct un program de antrenament. Sa faci miscare nu inseamna neaparat sa te duci la sala si nici sa achizitionezi cine stie ce echipamente sofisticate, ne informeaza fitnessreloaded.com. Cand vine vorba de activitate fizica, iti poti pune atat corpul, cat si mintea in miscare folosindu-ti imaginatia. Continuarea in Cancan.