Papadia: Leac in afectiuni hepatice, biliare si nu numai. Planta infloreste in martie-aprilie pe aproape orice suprafata cu iarba. Ca planta medicinala, are doua proprietati remarcabile: ajuta in bolile biliare si in cele hepatice. Intreaga planta are efect tamaduitor: primavara, inainte de inflorire, se colecteaza frunzele, toamna radacinile, iar tulpinile se culeg in timpul infloririi. In aceste perioade, organele respective ale plantei au cea mai mare cantitate de latex si de principii active, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Cele mai tari 15 trucuri de slabit. Zaharul, dar si indulcitorii sintetici, precum zaharina sau aspartamul, sunt printre cei mai de temut inamici ai siluetei. Daca nu poti sa bei cafeaua si ceaiul neindulcite, alege o varianta sanatoasa - indulcitorul "Hyper Stevia Rebaudiana", care contine doar extract natural de stevie, glicerina farmaceutica si apa demineralizata. Frunzele acestei specii de stevie sunt de 30 de ori mai dulci decat zaharul, nu contin calorii si "taie" pofta de mancare, scrie Libertatea.

Fumatoarele concep mai greu copii. Sansele de concepere a unui copil scad cu 10-40% pentru femeile care fumeaza intre 5 si 9 tigari pe zi, potrivit specialistilor de la Centrul National pentru Renuntare la Fumat. Femeile care fumeaza mai mult de 10 tigari pe zi si care urmeaza o procedura de fertilizare in vitro au sanse de succes de doar 15%, fata de cele nefumatoare, cu sanse de 23%, scrie EVZ.

Ceaiul de cicoare calmeaza gastrita. Gastrita este o afectiune antiinflamatorie si distrofica a stomacului, care poate fi acuta sau cronica. Daca ai simptome de greata, voma, dureri in capul pieptului, salivatie abundenta, e timpul sa iei masuri. Asta inseamna ca mesele trebuie sa devina mai putin bogate, sa le iei la ore fixe, sa mesteci incet fiecare inghititura, sa elimini alimentele picante, alcoolul, conservele, organele si sa mananci cat mai degresat, scrie Libertatea.

O cariera de succes iti scurteaza viata cu 15 ani. Oamenii care "calca pe cadavre" ca sa faca o cariera traiesc mai putin cu 15 ani decat ceilalti si au o viata nefericita, arata un studiu recent realizat de un grup de cercetatori din SUA. Studiul a fost realizat pe 717 oameni de afaceri, considerati ambitiosi, care au studiat la unele din cele mai pretigioase universitati din lume, precum Oxford, Yale si Harvard. Oamenii par sa isi fi dedicat mult timp din viata afacerilor si nu au avut timp pentru familie sau prieteni, scrie Click.

Ia propolis ca sa nu te doboare raceala! Vrei un remediu garantat care calmeaza rapid durerile de gat? 10 picaturi de tinctura de propolis luate dupa masa, cu miere sau pe o lingurita cu zahar dezinfecteaza caile respiratorii si previn complicatiile racelii. Daca esti alergic, evita tratamentele cu propolis sau cu orice alte produse apicole. Poti afla daca esti sensibila la propolis, aplicand cateva picaturi pe o portiune mica de piele. Daca nu apar mancarimi sau iritatie, il poti folosi cu incredere, scrie Libertatea.