Ce sa mananci ca sa ai un par sanatos. Cand vine vorba de a avea un par sanatos nu doar produsele de ingrijire pe care le folosesti sunt importante, dar si alimentatia. Daca parul tau este mai degraba fin si firele sunt subtiri atunci cu siguranta, indiferent de ceea ce mananci nu vei avea un par cu mult volum, dar o dieta bine echilibrata, care include o multime de proteine si fier poate face diferenta, spun expertii in nutritie si frumusete. Paziti-va in schimb de suplimentele alimentare din comert destinate ingrosarii parului sau care il fac sa creasca mai repede. Medicii spun ca acestea pot avea efecte adverse, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

In ce afectiuni se recomanda morcovii. Renumit indeosebi pentru continutul bogat in vitamina A, morcovul este un aliment-minune recomandat intr-o multitudine de afectiuni, printre care, icterul, ulcerul gastrointestinal, anemia, guta si litiaza. Afla ce alte beneficii mai au. Remineralizant, tonic, reglator intestinal, depurativ, vermifug, cicatrizant... Acestea sunt numai cateva dintre proprietatile terapeutice ale banalului morcov. Calitatile nutritive ii sunt conferite, pe langa vitamina A si caroten, si de numeroase minerale din compozitia sa (fier, calciu, sodiu, cupru, magneziu, mangan, sulf, cupru, brom). De asemenea, morcovul contine daucarina, o substanta cu efect puternic vasodilatator si dextroza (zaharul din morcov), anunta Adevarul.

Lamaia iti face dantura alba si stralucitoare. Ti s-au ingalbenit dintii si nu ai bani sa te duci la un specialist ca sa-i albesti? Medicul stomatolog Andrei Tirpea iti dezvaluie cum poti deschide nuanta danturii tale folosind ingrediente naturale. Vei avea o dantura de un alb stralucitor, daca o cureti cu suc de lamaie. Nu abuza insa de acest remediu, pentru ca lamaia e acida si iti poate provoca leziuni ale smaltului. Merele si morcovii. Curata foarte bine dantura, inlocuind cu succes periajul dupa micul dejun sau masa de pranz. Bicarbonatul. Una dintre cele mai populare metode de albire a danturii este periajul acestora cu bicarbonat de sodiu. Atentie! Utilizeaza-l doar o data pe saptamana, pentru ca altfel risti sa-ti distrugi smaltul dintilor! Salvia. Si frunzele de salvie pot deschide nuanta dintilor tai, daca le mesteci frecvent. Nu sunt indicate insa persoanelor cu afectiuni gingivale, informeaza Libertatea.

Consuma multa apa cand ai febra musculara. Cati dintre noi nu s-au trezit macar o data, dupa efort fizic, cu senzatia ca oriunde s-ar atinge, chiar si cu un deget si-ar provoca dureri de nedescris? Febra musculara iti poate strica zile intregi si cel mai rau este ca nu exista nimic care sa o faca sa dispara ca prin minune. Dar exista trucuri care te ajuta sa o duci "pe picioare". Hidratarea necorespunzatoare este una dintre cauzele contractarii ineficiente a muschilor. Astfel, este indicat sa se consume cat mai multe lichide consumate inainte, in timpul si dupa antrenament sau efort fizic, scrie Click.

Sapte sfaturi pentru a face curatenie mai rapid prin casa. Ingrijirea locuintei iti poate da dureri de cap, atat la prorpiu cat si la figurat, daca nu iti pregatesti dinainte un plan bine stabilit. Strategiile pe care ti le propunem scurteaza cu mult timpul pe care il petreci facand curatenie. Nu ai nevoie de atat de multe ore pentru a face curatenie prin casa. Cu atatea responsabilitati pe cap, este si normal ca ordinea si curatenia din casa sa nu mai fie pe un loc fruntas pe lista lucrurilor pe care le ai de facut. Cu toate astea, o casa dezordonata poate avea efecte neplacute nu doar din perspectiva aspectului neplacut, ci si pentru sanatatea ta. Vestea buna este ca exista solutii pentru a reduce timpul petrecut facand curatenie. Doar 10 minute dedicate curateniei in fiecare zi ar putea scurta cu mult curatenia pe care o faci la sfarsitul saptamanii, anunta EVZ.

Sase exercitii care te ajuta sa scapi de celulita. Facute in mod regulat si asociate cu un stil de viata sanatos, exercitiile fizice previn si combat aceasta problema. Pentru a scapa de celulita, iti recomandam un set de exercitii foarte eficiente pe care le poti realiza fara efort chiar la tine acasa. Medicii dermatologi afirma ca noua din zece femei au sau au avut la un moment dat in viata celulita. In regiunile afectate de celulita, pielea are aspect de coaja de portocala, determinat de inflamarea tesutului conjunctiv prin acumularea de apa si de toxine. Aceasta problema apare indeosebi pe fese, pe coapse, la nivelul abdomenului si, uneori, la nivelul bratelor, informeaza Adevarul.

Cum gasiti fericirea de primavara. Stimulente pentru suflet si imunitate. Costa mai nimic si va fac rezistenti, frumosi, veseli si sanatosi. Sunt retetele cele mai eficace pentru zilele de trecere de la iarna la primavara, capricioase si inconstante. DoctoriOnline va prezinta cateva proceduri naturale, remedii cu plante si alimente, sugestii si mici secrete, precum si un grafic folositor pentru cei care racesc in aceasta perioada. Nou: pasta de Kiwi si mango. Pentru combaterea infectiilor, corpul nostru consuma cantitati mari de zinc si vitamina C. De aceea, in aceasta perioada de trecere de la iarna la primavara, este indicat un consum mai mare al fructelor exotice. Dintre acestea, kiwi contine foarte multa vitamina C, iar Mango ne pune la dispozitie zincul. Va propunem o masura profilactica absolut delicioasa: taiati in bucati mici un mango si doua kiwi si pasati-le pana obtineti o crema pufoasa. Se poate indulci cu putina miere. Integral pe DoctoriOnline.ro.