​Barbatii isi vor putea testa sperma la domiciliu. In curand, investigatiile pentru fertilitatea masculina se vor putea face acasa, in aceeasi maniera ca testele de ovulatie sau cele de sarcina. Astfel de analize sunt necesare tinand cont ca infertilitatea masculina este vinovata pentru cel putin 20% din cuplurile care nu pot avea copii. Un astfel de test a fost deja aprobat de Autoritatea americana pentru Controlul Alimentelor si Medicamentelor (FDA) si se comercializeaza deja online in SUA. Practic, este vorba despre un kit care contine o solutie care evidentiaza spermatozoizii, un recipient si un test similar celui pentru confirmarea sarcinii. Se introduce capatul testului in amestecul obtinut din lichidul seminal si substanta respectiva. Daca apare o liniuta inseamna ca densitatea spermatozoizilor este de cel putin 20 de milioane pe milimetru si se incadreaza in limitele normale. Daca nu apare nicio liniuta inseamna ca densitatea este mai mica si ca este nevoie de investigatii medicale suplimentare pentru confirmarea infertilitatii masculine, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Mai atractivi de la fructe. Persoanele care mananca multe fructe si legume ar putea avea parte de un beneficiu total neasteptat: in doar sase saptamani de consum intens pielea devine mai sanatoasa si arata mult mai bine, facandu-i sa fie mult mai atragatori. Cercetatorii scotieni de la Universitatea St. Andrews sugereaza ca inrosirea sau ingalbenirea pielii are legatura directa cu consumul de fructe si legume. Alimentele bogate in antioxidanti par a afecta pigmentul si tonusul pielii, dand o nuanta mai alba. Studiul a fost publicat de oamenii de stiinta in revista PLoS ONE, dupa analizarea datelor a 35 de studenti scotieni. Varsta medie e studentilor a fost de 21 de ani. Participantii la studiu au completat chestionare despre alimentatia lor, in cadrul a trei sesiuni ale studiului desfasurat pe o perioada de sase saptamani, anunta EVZ.

Artrita creste cu 40% predispozitia la bolile de inima. Persoanele care sufera de artrita prezinta un risc crescut de a suferi de boli de inima. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din Copenhaga, care sustin ca artrita creste cu 40% predispozitia la afectiuni cardiovasculare. Pe parcursul studiului, s-a constatat ca pacientii care sufereau de artrita aveau batai ale inimii neregulate, care ar putea duce la atacuri de cord si infarct. De asemenea, monitorizarea si examinarea persoanelor implicate in cercetare a mai aratat ca artrita creste cu 30% riscul unui atac cerebral. Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 4 milioane de persoane, dintre care peste 18.250 voluntari sufereau de artrita. Voluntarii au fost tinuti sub supravegherea savantilor timp de cinci ani. Artrita este o boala inflamatorie a articulatiilor care este destul de frecvent intanlita. Oamenii de stiinta danezi sunt de parere ca inflamarea arterelor cauzeaza aparitia batailor neregulate ale inimii, care duc la dezvoltarea cheagurilor de sange, cheaguri care determina aparitia accidentelor vasculare, informeaza Gandul.

Trateaza-ti durerile de cap cu remedii naturiste. Ai frecvent dureri de cap si te-ai saturat sa iei pastille analgezice. Ce ai zice sa incerci si cateva metode naturiste? 1. Se stoarce sucul din 3 - 4 felii de lamaie intr-o cana de ceai si apoi se bea. Te elibereaza imediat de durere. Coaja de lamaie, care este de obicei aruncata, este folositoare pentru durerile de cap cauzate de soare. Poti forma o pasta din aceasta coaja si apoi o aplici pe frunte. 2. Merele te pot ajuta in alungarea migrenelor de orice fel. Dupa curatarea de coaja si de miezul tare ce contine samburii, este recomandat sa se consume in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cu putina sare. Acest tratament trebuie sa dureze o saptamana. 3. S-a descoperit ca florile de henna sunt eficiente in tratarea durerilor de cap provocate de soarele puternic. Florile amestecate cu otet se aplica pe frunte, scrie Libertatea.

Mananca de trei ori pe zi daca vrei sa slabesti. Mancati putin si, totusi, nu reusiti sa slabiti? Specialistii in nutritie consultati de cotidianul german Bild ne spun ca aceasta este cea mai mare greseala a curelor de slabire. De fapt, este important nu doar cat mancati, ci si cand luati masa. De aceea, aveti grija sa mancati de trei ori pe zi si renuntati la gustarile dintre mese, care va provoaca de fapt foamea. Motivul este ca, dupa fiecare masa, se elibereaza un hormon numit insulina, care blocheaza arderea grasimilor. Lasati cel putin patru ore intre mese, pe parcursul carora sa nu mancati nimic. In acest timp, nivelul insulinei scade, iar organismul poate sa arda grasimile. Incercati sa tineti piept si micilor tentatii reprezentate de o felie de chec sau cateva bomboane, pentru ca acestea intrerup procesul de ardere a grasimilor si cresc senzatia de foame, anunta Click.

Un pahar de vin pe zi poate preveni diabetul. Oamenii de stiinta americani de la Scoala de Sanatate Publica a Universitatii "Harvard" au observat ca femeile de varsta a doua care consuma un pahar de vin pe zi sunt mai putin predispuse la diabet. In general se recomanda, un consum moderat de alcool, de 10-20g/zi pentru femei si 20-30g pentru barbati. Cercetarea s-a realizat, timp de 20 de ani, pe un esantion de peste 13.000 de asistente medicale. Astfel, voluntarele care obisnuiau ca la sfarsitul zilei sa bea un pahar de vin nu sufereau de boli cronice, precum diabetul. Concluzia nu a fost aceeasi in cazul femeilor care consumau vin ocazional. Desi previne diabetul, vinul trebuie consumat cu precautie de femeile care au boli asociate, precum afectiunile cardiovasculare. Un studiu american realizat pe populatia din Framingham, Massachusetts, a aratat ca un consum de aproximativ 2,5 l de alcool pe luna creste riscul de deces subit cu 60% in cazul persoanelor predispuse la boli cardiovasculare, informeaza Adevarul.

Ce sa mananci ca sa ai o inima buna. Alimente care protejeaza inima. Desi par alarmiste multe dintre studiile si scenariile realizate recent de cercetatori de la diferite institute ale inimii, prevestesc o imagine deloc roza a starii de sanatate a omenirii. Astfel, pana in 2020, bolile cardiovasculare vor reprezenta principala cauza de mortalitate, vinovata de aceasta situatie fiind si alimentatia. DoctoriOnline va prezinta azi o lista cu alimente care consumate cu preponderenta ajuta la intarirea inimii si provin multe dintre bolile care afecteaza cordul si circulatia sanguina. Bineinteles, recomandarea noastra nu va avea niciun efect daca nu asociati un regim alimentar adecvat, sanatos, unui stil de viata benefic. Sfatul nostru este ca alaturi de dieta sa faceti si cat mai multa miscare. Acum, ca vremea de afara ne surade nici nu-i atat de greu, scrie DoctoriOnline.ro.