Ce sa mananci ca sa ai obraz subtire, par bogat si oase tari. Continuam seria, inceputa in aceasta saptamana, dedicata alimentelor care sunt bune pentru corpul nostru si va prezentam lista legumelor, fructelor si al altor plante cu ajutorul carora putem imbunatati performantele corpului nostru, dar si sa ne ferim de anumite boli. Iata, asadar, care sunt recomandarile noastre pentru ca voi sa aveti un ten de invidiat si un par frumos, sanatos si des. De asemenea, pe lista pe care o prezentam astazi sunt si alimentele care ajuta la fortificarea sistemului osos, informeaza DoctoriOnline.ro

UtileFoto: Colaj foto

Cinci alimente anti-infarct. Legumele intens colorate, dar si citricele ofera protectie cardiovasculara daca sunt consumate cu regularitate. Mai jos, un top al produselor care va ajuta sa va pastrati inima sanatoasa. Colesterolul ridicat da batai de cap multor romani, iar bolile cardiovasculare raman principala cauza de mortalitate in Romania. Pe langa tratamentul medicamentos, cei cu probleme trebuie sa fie atenti si la alimentatie. Iata cateva idei de produse pe care le puteti incerca, informeaza EVZ.

Ai bacteria ulcerului? Poti face diabet. Helicobacter pylori, bacteria incriminata pentru instalarea ulcerului gastric, ar putea fi vinovata si pentru numarul mare de cazuri de diabet de tip 2, spun oamenii de stiinta americani. Antibioticele utilizate pentru tratarea infectiei cu Helicobacter pylori ar putea preveni instalarea diabetului la adulti, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din New York si publicat in "Journal of Infectious Diseases". Continuarea in Adevarul.

Ce efect are fast-food-ul asupra calitatii spermei. Un studiu realizat pe 99 de barbati care au urmat un program al unei clinici de fertilitate a demonstrat ca masculii care au o alimentatie nesanatoasa, inclusand aici si alimentele fast-food, au si o calitate mai proasta a spermei. Din contra, consumul de Omega-3, acid gras nesaturat care se gaseste in peste si in plantele care produc ulei, a fost asociat cu o calitate buna a spermei, scrie EVZ.

Savantii egipteni au creat un test de depistare a hepatitei C, rapid si ieftin. Un test rapid si ieftin, capabil sa depisteze toate tipurile de hepatita C, o boala care afecteaza aproape 10 milioane de egipteni, a fost creat de o echipa de cercetatori de la Universitatea americana din Cairo. Acest nou test permite reducerea perioadei de "depistare in doua etape, care dureaza mai multe zile, la o procedura unica, ce dureaza mai putin de o ora (...) si cu un pret ce reprezinta doar o mica parte din costul de functionare al instrumentelor de diagnosticare folosite in mod obisnuit", au anuntat reprezentantii universitatii. Integral in Gandul.

Tineti copiii departe de dulciurile ambalate in plastic! Comisia Europeana vrea sa interzica utilizarea ambalajelor din plastic, care contin substante chimice periculoase, in cazul alimentelor destinate consumului copiilor. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne-a enumerat afectiunile grave la care sunt expusi micutii din cauza ambalajelor din plastic, informeaza Libertatea.

Simti nevoia de cafea? Ai lipsa de fier! Unele persoane se considera pofticioase din fire, insa specialistii spun ca organismul transmite un apetit in momentul in care are nevoie de anumiti nutrienti. Iata ce pot insemna aceste "dorinte". Pofta de dulciuri, semn de depresie. Daca "dorinta" este arzatoare, ar putea ascunde o usoara hipoglicemie, adica o scadere a glucozei din sange, dar si o stare depresiva. Creierul uman detecteaza starea de deprimare si incearca sa restabileasca un echilibru psihic. Tot pofta de dulce poate ascunde si o stare de oboseala, relateaza Click.