​Afla 11 ingrediente scarboase continute de principalele alimente. Daca te-ar pune cineva sa consumi secretii anale de castor, gandaci storciti sau rumegus cu siguranta ai refuza. Insa nu le refuzi daca toate astea sunt doar parti componente ale alimentelor ambalate frumos pe care le iei de pe rafturile hipermarketurilor. Nu-ti refuzi din cand in cand o ciocolata, mai bei o bere ocazional si nu dai cascavalul ras la o parte din farfurie. Ei bine, afla ca toate astea ascund ingrediente despre care se vorbeste foarte putin si pe care jurnalistii de la Businessinsider le-au descoperit in urma unei investigatii amanuntite. Conform analizelor a rezultat faptul ca in cafelele celor de la Starbucks se gaseste o substanta care provine din strivirea gandacilor. Compania sustine ca este vorba despre un colorant natural, deci mai sanatos decat altii care ar fi putut fi folositi, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Cinci beneficii ale sucului de orz verde. Indicat mai ales in aceasta perioada pentru proprietatile sale de detoxifiere a organismului, orzul verde are si efecte anticancer dovedite. Principala calitate a sucului de orz verde este ca ajuta la detoxifierea organismului, datorita continutului ridicat de clorofila, substanta care stimuleaza "curatarea" de toxine a sangelui si a organelor interne. Asa se explica de ce specialistii recomanda curele cu extract de orz mai ales primavara, cand organismul trebuie sa elimine toxinele pe care le-a acumulat in timpul iernii. Pe langa efectul detoxifiant, orzul are si proprietati de vitalizare a organismului, datorita continutului bogat in vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, F, K, PP) si in minerale (bor, calciu, fier, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, sodiu, zinc). Specialistii spun ca extractul de orz verde ne poate ajuta sa combatem carentele specifice stilului de viata modern: alimentatie saraca in minerale si in vitamine si lipsita de enzime, precum si activitate fizica redusa, anunta Adevarul.

Cat de nocive pentru organism sunt legumele din supermarket. Fara gust, lipsite de nutrienti, atoase si chiar lemnoase, dar cu aspect frumos, asa arata legumele pe care le cumparam din comert. "Spre deosebire de acum 20 de ani, legumele pe care le mancam au avantaje agronomice: sunt aspectoase, rezista in timp si cresc destul de repede", a declarat, pentru gandul, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului National de Cercetari Alimentare. Specialistul atentioneaza insa ca, desi puncteaza la capitolul imagine, legumele nu stau la fel de bine si la capitolul beneficii aduse organismului nostru. Practic, legumele nu mai au gust pentru ca provin din soiuri hibrid, speciale pentru sera. "Aceste soiuri sunt create special de om, prin selectie artificiala, pentru a avea o productie mare de legume. Soiurile pure nu dau productii mari. Un bun exemplu este soiul rosiilor "inima de bou", care sunt gustoase, neaspectuoase si carnoase. Din pacate, acestea se deterioreaza rapid si nu au o productie mare", spune prof. dr. Mencinicopschi, informeaza Gandul.

Combinatii periculoase intre alimente si medicamente. Meniul omului bolnav depinde nu numai de maladia lui, asa ca el trebuie sa ia in considerare si ce medicamente foloseste. De exemplu, folosind preparate care sunt asemanatoare proteinelor (clofelina, teofilina, tetraciclina, digitoxina), trebuie sa renunte la produse care contin proteine. Interactiunea moleculara dintre ele este atat de puternica, incat medicamentele nu dau efectul de vindecare scontat. Si invers, folosirea preparatelor hormonale presupune consumarea a cat mai multor alimente care contin proteine: branza, ficat, peste, carne slaba etc, scrie DoctoriOnline.ro.

Care sunt primele simptome ale dementei si bolii Alzheimer. Dementa face mai mult decat sa duca la pierderea memoriei, studiile aratand ca aceasta boala este marcata de o serie de simptome ce apar in special la inceputul bolii. Acestea nu sunt insa usor de recunoscut: de la neputinta de a recunoaste sarcasmul la pierderi de echilibru, unele simptome sunt greu de remarcat. Iti pierzi mereu echilibrul? Toata lumea se impiedica din cand in cand, dar daca acest lucru se intampla constant poate fi un semn al aparitiei bolii Alzheimer, conform unui nou studiu. Poti sa apreciezi sau nu sarcasmul, dar acesta este parte a culturii noastre. Persoanele care sufera atat de dementa, cat si de Alzheimer, au tendinta de a intelege mai greu sarcasmul. Persoanele care se afla la inceputul dementei devin indiferente fata de normele sociale. Furtul dintr-un magazin, intrarea prin efractie si un comportament inadecvat in cadrul relatiilor interpersonale cum ar fi comentarii sexuale deplasate, toate pot reprezenta simptome ale bolii, anunta EVZ.

De ce se pun rapid la loc kilogramele pierdute dupa o cura de slabire. Ti s-a intamplat sa tii o dieta, iar la scurt timp sa pui kilogramele la loc? Din pacate, te numeri printre acele persoane care au o rezistenta la leptina, un hormon responsabi de senzatia de satietate. Oamenii de stiinta spanioli de la Universitatea din Santiago au demonstrat ca mentinerea greutatii dupa o dieta nu tine de vointa, ci de activitatea hormonala a persoanei respective. La studiu au participat 104 voluntari obezi care, timp de patru saptamani, au avut o dieta hipocalorica. Atat inainte, cat si dupa dieta, voluntarilor le-a fost masurat nivelul leptinei si grelinei (hormonul foamei). Dupa sase luni, s-a constatat ca 49 de persoane recastigasera 10% din kilogramele pierdute. Voluntarii care se ingrasasera prezentau rezistenta la leptina si, in acelasi timp, aveau un nivel crescut de grelina. "Creierul acestor persoane nu primeste mesajul de satietate de la leptina, desi secreta un nivel normal al acestui hormon. In plus, aceste persoane au si un nivel al grelinei de doua ori mai mare decat restul", explica unul dintre cercetatori, informeaza Adevarul.