Care sunt simptomele depresiei nervoase. Tristetea reprezinta o reactie normala la anumite evenimente nefaste, iar majoritatea oamenilor incep sa se simta mai bine cu trecerea timpului. Dar persoanele care sunt depresive nu pot sa-si inlature emotiile negative indiferent de ceea ce fac, iar simptomele pot continua pentru o perioada lunga de timp. Depresia nu se refera doar la o stare proasta; este o boala care necesita tratament, relateaza EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Pastila pentru slabit ce contine o substanta cu potential cancerigen. Agentia americana a Produselor Alimentare si a Medicamentelor (FDA) a semnalat, marti, pericolele unui tratament japonez de slabire, care contine o substanta cu potential cancerigen, putand afecta functionarea genelor, relateaza AFP. "Pilula verde japoneza pentru pierderea rapida a greutatii" (Japan Rapid Weight Loss Diet Pills Green) contine ingrediente ascunse iar FDA recomanda publicului sa nu cumpere sau sa consume acest produs", conform unei declaratii a agentiei federale, mentionand ca acest produs este comercializat pe Internet, anunta Click.

Hipertensiunea arteriala, ucigasul silentios al varstnicilor si nu numai. Hipertensiunea arteriala evolueaza frecvent silentios, fara semne sau simptome care sa alerteze pacientii asupra prezentei bolii. Din acest motiv este importanta masurarea la intervale regulate de timp a tensiunii arteriale. Hipertensiunea arteriala este deseori numita "ucigasul silentios" deoarece nu are manifestari specifice care sa poata fi recunoscute de pacient. De obicei, descoperirea acestei afectiuni este intamplatoare si nu se poate preciza cu exactitate de cat timp pacientul este expus la valori crescute ale presiunii arteriale, informeaza Romania Libera.

Cele mai bune surse de fier. Dincolo de legenda lui Popeye si de convingerea ca cel mai mult fier se gaseste in ficat, exista alimente din care fierul se absoarbe mai bine decat din altele. Astfel, dieta noastra contine doua forme de fier: forma heminica, ce se absoarbe in proportie de 15-35% in tubul digestiv, si fier neheminic, care se absorbe in proportie mai mica, de 2-20%. Surse de fier heminic sunt carnea rosie (vita, porcul), dar si de pasare, organele (ficatul), pestele si oul. Integral in Adevarul.

Leurda purifica sangele si combate astenia de primavara. Leurda sau "usturoiul salbatic" este o planta folosita cu succes in bucatarie: are acelasi gust si acelasi miros ca usturoiul (pentru ca apartin aceleiasi "familii", numite stiintific Allium). Dar aceasta planta are mai multe atuuri in comparatie cu usturoiul: ea purifica sangele, ficatul, stomacul si intestinele mai eficient si este mai bine tolerata de sistemul digestiv, informeaza Libertatea.