Asa te poti lasa de fumat. Ai in plan sa te lasi de fumat si nu stii cum sa incepi? Potrivit specialistilor webmd.com, exista cateva strategii care isi pot dovedi eficienta in lupta impotriva fumatului. Nu renunta brusc la tigari. 95% din persoanele care incearca sa se lase de fumat fara terapie in acest sens sau fara medicamente sfarsesc prin a-si relua vechile obiceiuri. Raspunsul consta in faptul ca nicotina creeaza dependenta. Apelati la alte produse care contin nicotina. Dorinta de a mai consuma "doar o tigara" poate fi coplesitoare, insa metodele de inlocuire a nicotinei pot fi de folos in aceste situatii. Continuarea in Click.

UtileFoto: Colaj foto

Cat de mult rau iti fac ceaiul verde, aspirina si diureticele. Inca din antichitate, ceaiul verde este folosit nu numai ca bautura reconfortanta, ci si ca un medicament cu proprietati deosebit de puternice. Ceaiul verde previne cancerul, scade colesterolul in sange, intareste peretii vaselor sanguine, scade nivelul zaharului in sange, inlatura oboseala si stresul, incetineste procesele de imbatranire. Ceaiul verde are foarte multe virtuti dar, totusi, nu poate fi de folos tuturor. Este contraindicat celor cu predispozitie la lipotimie, gastrita cu hiperaciditate, ulcer stomacal si duodenita. Produce dureri in zona stomacului, informeaza doctorionline.ro

Copiii care vorbesc doua limbi au capacitatea de a executa mai multe sarcini in acelasi timp. Doi psihologi canadieni de la Universitatea York din Toronto au facut, la cererea Institutului national de sanatate din Statele Unite, un studiu asupra unui grup de copii bilingvi si au ajuns la concluzia ca un copil care vorbeste doua limbi are o capacitate crescuta de a se ocupa de mai multe sarcini in acelasi timp. Psihologii au analizat capacitatile cognitive ale unui numar de 104 copii in varsta de sase ani. O parte dintre ei erau anglofoni, iar o alta parte bilingvi (anglo-francezi, anglo-spanioli si anglo-chinezi), scrie Gandul.

Cu ce fructe si legume mai pacalesti foamea in ultima saptamana de post. Luna aprilie este luna glumelor, poantelor, farselor dar si sarbatorii Pastelui. Cum alimentatia este foarte impotant sa fie echilibrata si corpul sa isi extraga necesarul de vitamine si substante nutritive in aceasta perioada, va propunem nominalizarile pentru cele mai recomandate alimentel ale lunii. Pentru crestinii ortodocsi este ultima saptamana de post. Dupa atatea saptamani fara carne, multi dintre oameni au inceput sa se plictiseasca de aceleasi legume si fructe pe care le-au consumat intreaga perioada. Integral in EVZ.

A fost creat vaccinul universal impotriva cancerului. Compania Vaxil Biotheraputics si cercetatorii de la Universitatea Tel Aviv spun ca vaccinul lor anihileaza o molecula care se gaseste in 90% dintre toate tipurile de cancer, printre care cel de san si cel de prostata. Rezultatele preliminare ale unor teste clinice in faza incipienta arata ca vaccinul declanseaza un raspuns imunitar al organismelor pacientilor, scrie telegraph.co.uk. Oamenii de stiinta care au creat vaccinul spera acum sa primeasca toate aprobarile pentru a desfasura teste pe scara larga, anunta Realitatea.net