Mituri daramate despre sex. Pe seama vietii sexuale circula fel de fel de idei preconcepute, fara legatura cu realitatea. Va rezentam un top al celor mai frecvente mituri care au fost testate prin studii credibile. Nu iti iubesti partenera daca te gandesti la alta. Studiile arata ca 90% dintre oameni se gandesc la altcineva decat partenerul sau partenera sa in timpul actului sexual. Ba mai mult, unii au fantezii in timpul sexului legate de personaje imaginare. Acest lucru este absolut normal si natural, neavand legatura cu dragostea pe care i-o porti partenerei sau partenerului. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Insomnia poate ascunde boli grave. Insomnia cronica se extinde pe mai mult de trei saptamani si poate fi semnul unor afectiuni, precum artrita, cardiopatia sau cancerul. Somnul de proasta calitate sau lipsa acestuia poate fi simptomul unor alergii, depresii, dereglari de tensiune, disfunctii tiroidiene, ale atacului de panica, infarctului, bolilor Alzheimer, Parkinson sau boli pulmonare. Sunt insa si persoane care sufera de insomnie din copilarie pana la batranete, fara a se putea stabili cu exactitate cauza. Continuarea in Libertatea.

Cum ne putem detoxifia cu ajutorul dietei. Medicina clasica nu are definitii clare pentru situatiile care impun detoxifierea. Nu exista un consens nici in ceea ce priveste natura toxinelor care s-ar acumula in corpul nostru. Totusi, medicii sunt de acord ca manifestari precum starea depresiva sau de oboseala, durerile de cap, lipsa puterii de concentrare si nervozitatea pot fi urmarea unei suprasolicitari a organismului. Sunt modalitati prin care corpul nostru ne semnaleaza ca are nevoie de ajutor, relateaza Adevarul.

Consumul de capsuni previne dementele. Persoanele care mananca din belsug capsuni si afine au o degradare cerebrala mult mai lenta decat cei care nu obisnuiesc sa le consume, arata un studiu facut la Harvard. Capsunile ar trebui consumate proaspete, pentru ca atunci au cea mai buna aroma si un continut crescut de nutrienti Au fost monitorizare 16.000 de femei timp de 25 de ani. "Am furnizat dovada ca aceste fructe incetinesc degradarea cerebrala", au spus autorii cercetarii, informeaza EVZ.

Cauze mai putin cunoscute ale infarctului. Atac de cord fac nu doar varstnicii, obezii ori cei care mananca gras, ci si persoanele care au infectii aparent banale ori care iau anumite suplimente alimentare. Pentru a preveni un infarct, este mai important sa ai un nivel crescut al colesterolului "bun" (HDL) decat un nivel scazut al celui "rau" (LDL), sustin cercetatorii Universitatii Indiana din Statele Unite ale Americii. Colesterolul "bun" mentine vasele de sange suple, prevenind formarea placilor de aterom care se afla la originea celor mai multe probleme cardiovasculare. Integral in Adevarul.