Ce spun studiile despre femeile care fac sex de la prima intalnire. Oricarui baiat, atunci cand se afla la o intalnire pentru prima oara cu o anumita fata, ii trece prin minte intrebarea daca va avea parte de sex in respectiva seara sau nu. Deznodamantul acestei situatii poate spune mai multe despre o fata decat si-ar dori. Sigur ca barbatii se gandesc si la alte lucruri atunci cand au in fata lor o femeie, nu doar la sex. Insa studiile au aratat ca ei sunt cei care se grabesc cel mai repede sa ajunga in dormitor si sa profite de placerile unei partide de sex. Ulterior, alte elemente sunt cele care ii pot apropia sau nu pe cei doi. Cu toate astea, momentul in care o fata alege sa renunte in fata dorintelor unui barbat poate spune mai mult decat si-ar dori ea sa spuna. Daca o fata e dispusa sa faca sex inca din prima seara, specialistii au doua vesti: una buna si una rea. Vestea buna, destul de usor de intuit, este faptul ca vor avea parte de o partida de sex, intotdeauna considerata o veste buna. Partea proasta a acestei situatii este ca cele care fac sex de la prima intalnire, statistic dovedit, sunt mai putin educate decat cele care nu renunta, au o parere foarte buna despre propria persoana si, ca o cireasa de pe tort, sunt si cele mai deprimate dintre femei, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci alimente care te vor ajuta sa dormi bine. Inainte de a recurge la somnifere pentru a reusi sa te odihnesti suficient, ar trebui sa incerci sa faci cateva schimbari in dieta. Daca suferi de insomnii, ar trebui sa ai grija cat si ce alimente consumi la masa de seara. De exemplu, este foarte posibil sa te confrunti cu probleme de somn daca ai obiceiul sa mananci mult la masa de seara si mai ales alimente cu multe calorii. Ciocolata, ceaiul negru si cel verde, dar si alcoolul se numara, de asemenea, printre factorii favorizanti ai insomniilor. Iar alimentele sarate cresc nivelul tensiunii arteriale si sporesc starea de agitatie. Iata care sunt alimentele pe care ar trebui sa le mananci seara daca nu te odihnesti bine: Laptele. Ca si celelalte lactate, el contine triptofan, un aminoacid care ajuta la sinteza melatoninei. Aceasta este un hormon care induce somnul si care este secretat de organismul nostru incepand cu apusul soarelui, dar atinge nivelul maxim intre orele 22 si 3 dimineata. Triptofanul este si un precursor al serotoninei, aminoacid esential care, printre altele, regleaza somnul, anunta Adevarul.

Un simplu test de sange va depista cancerul de san. Cercetatorii americani au anuntat ca au creat, in premiera, un test de sange prin care se pot diagnostica tumorile mamare. Astfel, prin intermediul unei analize ADN, specialistii pot depista prezenta celulelor moarte sau bolnave in sange. In cadrul unui studiu, testul a identificat 70% din imbolnavirile de cancer de san si a eliminat suspiciunea in cazul a 100% din totalul femeilor care nu prezentau cancer. Deocamdata, el se afla in faza experimentala, iar daca se va dovedi ca are o acuratete mare, ar putea fi folosit ca analiza de rutina pentru femei. Conform presei din SUA, testul va fi gata pentru pacientele din toata lumea in maximum cinci ani, informeaza Libertatea.

Trei mituri alimentare. Aflati daca mancatul seara intr-adevar ingrasa sau daca alcoolul distruge neuronii. Hidratarea corecta nu presupune consumul zilnic de doi litri de apa, iar alcoolul nu distruge neuronii. Nu exista domeniu mai plin de mituri decat cel medical, iar uneori chiar si medicii cad in capcana. Caloriile tot calorii raman, indiferent de momentul in care mancati. "Te ingrasi in momentul in care mananci mai multe calorii decat arzi, asa ca dulciurile noaptea nu sunt cu nimic mai rele decat dulciurile consumate dimineata. Problema cu mancatul seara este mai ales pentru cei care vor sa slabeasca, pentru ca rata de ardere a caloriilor este mai mica seara, insa valorile nu sunt semnificative", explica medicul nutritionist Corina Zugravu. In plus, cei care flamanzesc toata ziua ajung sa faca seara excese, fara sa apuce sa mai consume caloriile ingerate, scrie EVZ.

Tusesti de mult timp? Poti avea astm! Tusea persistenta este adesea ignorata. Ea reprezinta insa un simptom care trebuie luat in seama, caci poate anunta aparitia astmului, afectiune de care sufera un milion de romani. Tusea persistenta insotita de respiratie suieratoare, senzatia de sufocare si de strangere a pieptului sunt simptome clare ale astmului, pentru care controlul medical este necesar. Vizita la medic este indicata si atunci cand tusea persista sau se se agraveaza la efort, atrag atentia specialistii cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului, marcata astazi, 1 mai. Astmul diagnosticat si tratat corect poate fi controlat. Medicii spun ca, la noi in tara, astmul este diagnosticat destul de tarziu. Atat in cazul adultilor, cat si al copiilor, semnele bolii sunt ignorate ani in sir, iar in unele cazuri ele sunt confundate de medicii de familie cu "raceli frecvente". De aceea, pneumologii atrag atentia asupra importantei spirometriei. Aceasta este o investigatie care se realizeaza cu ajutorul unui aparat numit spirometru, ce masoara capacitatea pulmonara si cat de mult aer poate intra sau iesi din plamani, anunta Adevarul.

Rontaitul intre mese iti oboseste ficatul. Ce mananci si cat mananci, cata apa bei, cata grija ai de dantura ta - cele mai banale obiceiuri de zi cu zi iti pot afecta sanatatea. In ce fel? Iti explica specialistul Libertatii, dr. Elena Mihai. Amani vizita la dentist. Rau faci, pentru ca bacteriile din dintii cariati si din gingii sunt transportate, prin sange, spre alte organe. Asa se explica faptul ca persoanele care au o dantura deteriorata sufera, mai devreme sau mai tarziu, de reumatism si de afectiuni cardiace. Iar cercetarile medicale au stabilit, de curand, ca femeile care au afectiuni ale gingiilor raman insarcinate cu intarziere. Iei gustari din ora in ora. O alimentatie sanatoasa inseamna sa mananci trei mese principale pe zi si doua gustari (alcatuite din fructe). Cunosti foarte bine regula aceasta, dar nu te poti abtine: te trezesti de multe ori pe zi rontaind cate ceva in plus: o branzoaica in drum spre serviciu, niste biscuitei pana la masa de pranz, floricele sau chipsuri seara, in fata televizorului... Azi asa, maine asa, si te mai miri ca te ingrasi pe zi ce trece! Uita acest obicei pagubos: cu cat "castigi" mai multe kilograme, cu atat mai mult iti obosesti inima si ficatul, iar riscul de diabet creste, informeaza Libertatea.