Dieta lui Dumnezeu. Cartea "Maker's Diet" ("Dieta Creatorului"), apartinand nutritionistului Jordan Rubin, evreu adept al cultului mesianic, este preferata americanilor. Pe langa imbratisarea unui regim alimentar "natural", adeptii acestei diete trebuie sa renunte la exercitiile de aerobic, la pasta de dinti cu fluor, la antiperspirante si chiar la dusul zilnic! Fiind evreu adept al cultului mesianic, Rubin s-a inspirat dintr-o alta parte a Vechiului Testament (Cartea Leviticului) pentru alcatuirea programului de slabire, informeaza EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Raportul care te ingrozeste! Doctorii te imbolnavesc pentru ca nu fac un lucru pe care si copilul tau il face de 5 ori pe zi! 10% dintre pacienti contracteaza diferite infectii in timpul tratamentului intr-un spital, arata un studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Cei mai expusi sunt pacienti internati la terapie intensiva sau reanimare, care sunt conectati la aparate de respirat. Principala responsabilitate in raspandirea acestui tip de infectii apartine personalului medical, care incalca de cele mai multe ori regulile de igiena personala, anunta Libertatea.

Cinci super-alimente de primavara bune la slabit. Verdeturile si fructele de sezon fac minuni pentru sanatate. Frunzele verzi mentin supletea, iar caisele si ciresele imbunatatesc digestia. Un nutritionist explica cum trebuie consumate pentru beneficii maxime. Tulpinile si frunzele de papadie sunt comestibile si pot fi adaugate in salate, pentru a obtine o adevarata explozie de vitamine, precum magneziu, fosfor, cupru si fier. In plus, frunzele usor amarui mustesc de beta-caroten, un antioxidant extrem de util imunitatii. Nutritionistul Luiza Parvu recomanda aceste verdeturi celor care vor sa slabeasca si sa-si mentina energia la cote maxime. "Au putine calorii si foarte multa vitamina C. Sunt bune la cina, sub forma de salata, peste care turnam un dressing usor pe baza de iaurt si lamaie". Integral in EVZ.

Ametelile pot fi simptomul unor boli grave. Atunci cand la creier nu ajunge suficient sange, oxigenarea se face deficitar si astfel apare vertijul sau ameteala. Daca piederea echilibrului se produce la ridicarea brusca de pe scaun, vertijul poate fi o consecinta a asa-numitei hipotensiuni ortostatice (in picioare). "In mod normal, trecerea din pozitia orizontala sau din sezut in pozitia ortostatica (in picioare) declanseaza o serie de reactii reflexe care tin sub control presiunea arteriala. La unele persoane, acest mecanism nu se realizeaza bine", explica medicul de familie Magda Gheorghiu de la Policlinica Lil Med din Bucuresti. Integral in Adevarul.

Culoarea ochilor iti arata ce boli risti. Persoanele cu ochii caprui prezinta riscul cel mai mare de a face boli de piele precum vitiligo, rezulta dintr-un studiu facut la Scoala de Medicina a Universitatii din Colorado. Cei cu ochii verzi sunt urmatorii care trebuie sa fie atenti deoarece sunt mai sensibili la bolile de piele. Cei mai protejati par sa fie cei cu ochii albastrii, relateaza EVZ.