Ghid complet de utilizare a vitaminei minune pentru sanatate. Pe langa faptul ca intareste oasele, vitamina D ne protejeaza impotriva diabetului, a sclerozei, dar si a cancerului, a bolilor de inima si a depresiei. In plus, ajuta la pastrarea siluetei sau la eliminarea unor kilograme in plus. Vitamina-minune se asimilieaza de la soare, dar si din cateva alimente, putine la numar. Va oferim un scurt ghid despre ce inseamna si cum trebuie luata o astfel de vitamina care este esentiala pentru intarirea oaselor, atat pentru copiii de varsta mica, cat si pentru adulti. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Maslinele, bune contra cancerului. Desi uleiul din masline este considerat o "vedeta" a alimentelor, sursele acestuia, maslinele, sunt la fel de bogate nutritional. Iata de ce trebuie sa nu lipseasca din meniul tau zilnic. Potrivit nutritionistilor, maslina este un fruct cu un continut mare de calciu, mineral cu rol fundamental pentru sanatatea oaselor. Este important sa le includem cat mai des in alimentatie, scrie Click.

Cum ne imbolnavim si ne ingrasam de la aerul conditionat. Utilizat abuziv, la temperaturi joase si fara a fi intretinut corespunzator, aerul conditionat declanseaza multe probleme de sanatate, de la infectii respiratorii minore pana la boli mai grave ca legioneloza. Un nou studiu arata ca poate favoriza chiar si ingrasarea, pentru ca organismul nu mai depune efort ca sa ajunga la temperatura optima, anunta EVZ.

Cat de eficiente sunt tratamentele de fluorizare. Pentru a preveni aparitia cariilor dentare se pot lua masuri inca de dinaintea eruptiei dintilor. In acest scop, se pot face tratamente de fluorizare sub supraveghere medicala. Ele constau in administrarea zilnica, incepand cu varsta de doi-trei ani, a unei pilule de Zymafluour. "Acest medicament se absoarbe in organism si ajunge la mugurii dintilor intarindu-le smaltul", explica medicul stomatolog Raluca Miciulica de la Clinica Office Dent din Ploiesti. Continuarea in Adevarul.

10 alimente care nu trebuie sa-ti lipseasca din alimentatie. Ca sa te bucuri de o sanatate de fier, alimentatia ta trebuie sa fie variata si bogata in vitamine. Iata ce trebuie sa consumi. Pestele este in general fantastic pentru alimentatia ta, trebuie sa te asiguri ca il consumi de 2-3 ori pe saptamana. Asa cum probabil ca stii, pestele contine grasimi bune, sanatoase. De exemplu, somonul reprezinta o importanta sursa de acizi grasi omega 3, care te protejeaza impotriva unor boli importante, precum cele de inima, informeaza Libertatea.

Pericolul cremelor antirid. Cremele care intarzie si, mai ales, atenueaza aspectul ridat al tenului sunt esentiale in lupta cu timpul. Totusi, produsele de ingrijire cotidiana trebuie alese cu grija intrucat anumite cosmetice de acest gen contin ingrediente nocive. Este vorba de uleiurile minerale precum parafina sau petrolatul. Acestea obtureaza porii si inhiba capacitatea naturala a pielii de a elimina toxinele. Un alt element care figureaza pe lista neagra a substantelor cosmetice sunt parfumurile, relateaza Cancan.

Leusteanul, medicamentul minune. Leusteanul este un remediu eficient in foarte multe boli datorita principiilor active pe care le contine. Gratie proprietatilor terapeutice, este un excelent remediu pentru prevenirea bolilor respiratorii, endocrine, renale, ale aparatului urinar si pentru intarirea sistemului imunitar. De asemenea, daca este utilizat in afectiuni ale pielii, cum sunt de exemplu petele care apar in contactul cu diverse substante chimice, in scurt timp se pot observa efectele pozitive, anunta Libertatea.