​Muscatura de capusa nu doare. Vezi cand trebuie sa mergi la medic! Tot mai multi romani sunt intepati de capuse fara macar sa stie acest lucru. Afla care sunt principalele manifestari ce ar trebui sa te ingrijoreze. "Prin muscatura de capusa se transmit doua infectii grave: cea cu Borrellia burgdorferi, bacteria care da boala Lyme sau borrelioza, si cea cu Rickettsia conorii, care determina instalarea febrei butonoase", subliniaza medicul specialist boli infectioase Simin-Aysel Florescu de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Prof. dr. Victor Babes" din Bucuresti. Medicii atrag atentia ca muscatura de capusa nu doare si, in multe cazuri, nu se simte. Nici macar purtarea pantalonilor lungi nu ne poate garanta protectie 100% impotriva acestor "atacuri". De aceea, atunci cand ajungi acasa, dupa ce ai fost la padure sau in locuri cu iarba inalta si cu "paturi" de frunze uscate, trebuie sa-ti analizezi cu atentie intregul corp pentru a observa eventualele semne ale muscaturii de capusa, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Leguma vedeta - are o multime de calitati insa fie o adori nebuneste fie o urasti ingrozitor. A fost numita in gluma "leguma-vedeta" tocmai pentru ca nu lasa pe nimeni indiferent: exista o categorie de oameni care o adora pur si simplu si altii care nici nu vor sa auda de asa ceva in farfuria lor. Partea cea mai importanta este ca are o multime de proprietati benefice pentru corp. Leguma-vedeta nu este altcineva decat broccoli. Aceasta leguma este de-a dreptul urata de cei mai multi copii insa atunci cand mai cresc, macar o parte din ei inteleg importanta prezentei ei in alimentatie. Broccoli este bun si pentru silueta deoarece are foarte putine calorii, este bogat in nutrienti si fitochimicale benefice corpului. Este, de asemenea, scazut in grasimi si reprezinta o sursa buna de fibre. Unde mai pui ca broccoli poate fi gatit si servit in fel si chip: crud, fiert, gatit la cuptor. Se gaseste in magazin in orice perioada a anului si contine un numar de compusi numiti glucosinolates ce pot avea efecte pozitive asupra sanatatii, printre care protejarea ficatului, detoxifiere si lupta impotriva cancerului. Broccoli este o sursa excelenta de minerale precum calciu, potasiu sau seleniu, vitamina C si complexul de vitamine B, vitamina A, anunta EVZ.

Cum sa slabesti fara sa faci foamea. Lista alimentelor care te ajuta sa dai jos kilogramele in plus. Majoritatea regimurilor de slabit se bazaza pe foame sau, in cel mai bun caz, pe o lista cu ce nu trebuie sa mananci. Dimpotriva, nutritionistii moderni te sfatuiesc sa mananci si ofera o lista cu alimente care nu trebuie evitate in timpul dietei, potrivit ziare.com. Produsele de pe aceasta lista te ajuta nu sa slabesti si, in plus, sa-ti mentii si o buna stare de sanatate. Este cunoscut faptul ca ceaiul verde este bogat in atioxidanti, numiti catechine, care accelereaza metabolismul, faciliteaza arderea rapida a grasimior si reduce nivelul de colesterol activ. Expertii au stabilit ca pierderea in greutate se produce in timp, daca bei trei ceaiuri pe zi, ceea ce se recomanda chiar prin instructiunile de pe ambalajul ceaiului chinezesc. Este recomandat sa folosesti ceai in ambalaj original, pentru a evita variantele contrafacute, informeaza Romania Libera.

Cum sa facem fata cu brio greturilor din timpul sarcinii. Sarcina, una dintre cele mai frumoase perioade din viata unei femei, este umbrita in primul trimestru de greturi. La unele gravide, starile nu tocmai placute din aceasta perioada se manifesta prin stari de voma, ameteli, dureri de cap sau de spate, crampe abdominale. Greturile gravidelor trec de obicei dupa primul trimestru de sarcina, insa exista si cazuri in care ele persista pana dupa saptamana a 14-a de sarcina. Starile de rau nu sunt deloc confortabile, insa, din pacate, nici nu se pot ocoli. De aceea este bine de stiut ca exista cateva remedii pentru a scapa de aceste greturi provocate cel mai probabil de ridicarea nivelului de progesteron, incetinirea digestiei si sensibilitatea crescuta a femeii insarcinate, scrie Libertatea.

Mancarea grasa se depune pe talie in doar trei ore. Mancarurile grase se transforma rapid in depozite adipoase pe care cu greu mai reusim apoi sa le eliminam din corp, atrag atentia specialistii. Un mic dejun consistent, cu un nivel crescut de grasimi - oua ochiuri sau omleta, sunca sau bacon prajit, unt, branza - se transforma in grasime corporala in cel mult patru ore. Daca dupa aceste trei-patru ore mancam din nou ceva gras, metabolismul nu a apucat sa "arda" prima masa si, deci, acumulam inca o cantitate considerabila de grasime corporala, arata un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford. Mai ales consumul de alimente grase seara, dupa ora 18.00, este asociat cu depunerea de grasime pe abdomen. In cadrul cercetarii britanice, specialistii au urmarit modul in care este procesata de organism grasimea din mancare. Astfel, ei au observat ca la nivelul aparatului digestiv, aceasta este descompusa in particule mici in aproximativ o ora. Apoi, acestea circula o scurta vreme in fluxul sangvin, pana ce sunt "captate" de tesutul adipos de la nivelul taliei si sunt stocate aici. "Acest proces este mult mai rapid decat se credea pana acum", a constatat profesorul de metabolism Fredrik Karpe, coordonatorul studiului, anunta Adevarul.