Cafeaua nu este nociva! Dimpotriva, prelungeste viata. Marii amatori de cafea nu au niciun motiv sa se teama pentru sanatatea lor. Cel mai mare studiu realizat pana acum despre beneficiile cafelei asupra sanatatii arata ca bautura ne ajuta sa traim mai mult. Cercetarea, realizata de Institutul National Oncologic din SUA, a analizat, timp de 14 ani, efectul cafelei asupra unui esantion impresionant: 400.000 de adulti cu varste inaintate. Iar rezultatele au demontat studiile efectuate anterior care aratau ca bautura de dimineata creste riscul de boli cardiovasculare. Medicul Neal Freedman, epidemiolog si coordonatorul studiului, spune ca persoanele cu cele mai mari beneficii au fost cele care obisnuiau sa bea patru-cinci cesti de cafea pe zi. Desi nu s-a descoperit mecanismul prin care aceasta bautura creste speranta de viata, un lucru este cert: ea nu dauneaza sanatatii, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Implanturi mamare: Tot ce trebuie sa stii despre silicoane. Sanii frumosi sunt tot timpul la moda, iar daca nu i-ai primit de la natura, poti sa-i obtii cu ajutorul chirurgiei estetice. Afla totul despre silicoane de la Dr. Calin Dobos, chirurg estetician. Implanturile mamare, sunt realizate din gel siliconic cu invelis de silicon si au variate marimi si forme. Chirurgul estetician este cel care te sfatuieste ce forma de implant este mai bine sa alegi si care ar trebui sa fie marimea acestuia. "Marimea implantului este limitata de anatomia proprie, fiind ales in functie de marimea toracelui. Implantul este pozitionat astfel incat sa nu se deplaseze, iar muschii care il inconjoara sa se intinda pentru a-l ingloba confortabil in urmatoarele luni", a explicat chirurgul estetician. Dr. Dobos mai spune ca pentru fiecare tehnica de implantare exista o modalitate de a ascunde cicatricile, care vor fi in zone special alese asa incat sa nu fie vizibile, anunta Libertatea.

Zece metode foarte simple pentru a face partidele de sex mult mai lungi. Oamenilor le place sexul si ar vrea ca partidele sa fie cat mai lungi si cat mai intense. Ei bine, uneori nu se intampla chiar asa cum isi doresc. Pentru asta specialistii ne recomanda 10 strategii simple de "abordare" a unei partide de sex. Un barbat rezista intr-o partida de sex, conform studiilor, intre 5 si 10 minute. 71% dintre barbati sunt nemultumiti de aceasta performanta si si-ar dori sa poata rezista mai mult. Editorii revistei americane Mens Health le propun 10 strategii pentru a rezista mai mult in pat celor nemultumiti. Nu este ceva rusinos, este important sa te masturbezi pentru a-ti cunoaste mai bine limitele. Mai mult de atat, specialistii recomanda masturbarea cu gandul la persoana draga. Poti sa te masturbezi pana aproape de momentul in care simti ca urmeaza sa ejaculezi si sa te opresti inainte de a se petrece inevitabilul. Mentine astfel erectia 15 minute. Prin exersare vei dobandi mai multa rezistenta, informeaza EVZ.

Laptele, nutritiv sau toxic? Zece lucruri pe care nu le stiai despre lapte. Laptele natural este un aliment de baza intr-o alimentatie sanatoasa, alaturi de legume, fructe, cereale, carne si oua. Pe langa rolul lui nutritiv, laptele poate contribui la mentinerea si imbunatatirea starii de sanatate, dar specialistii avertizeaza ca prin fierbere sau pasteurizare, laptele poate deveni toxic pentru organism. Medicii au observat ca persoanele care nu beau lapte sunt, de obicei, si cele care au probleme de greutate in exces sau alte afectiuni datorate unei alimentatii monotone sau hipercalorice. "Pentru sanatatea noastra avem nevoie zilnic de 1 g de calciu, indiferent de sex, varsta sau activitatea desfasurata. O portie de calciu inseamna 300 mg de lactate, indiferent daca provine dintr-un pahar de lapte dulce, doua iaurturi mici, o cutie de branza proaspata, un triunghi de cascaval sau doua linguri de parmezan ras. Avand in vedere diversitatea de produse in care poate fi transformat laptele, este imposibil sa nu putem gasi un "lapte" pe gustul nostru, mai ales ca miza este sanatatea!", explica dr. nutritionist Mihaela Bilic, scrie Romania Libera.

Cartoful revolutioneaza dieta! Iata care sunt beneficiile lui. Cartoful, leguma cu un renume putin magulitor, considerat mancarea saracului, este o sursa extraordinara de nutrienti, vitamine si minerale si este mult mai benefic pentru organism decat broccoli, sfecla, bananele, nucile si avocado, recomandate de nutritionisti, conform unui studiu al unor cercetatori britanici. Astfel, cartoful este, potrivit expertilor, cel mai ieftin si dietetic produs. Mai mult, ei recomanda consumul acestei legume de doua ori pe zi, ceea ce poate contribui la normalizarea tensiunii arteriale, asigurand ca un consum frecvent al acestor tuberculi nu va duce la cresterea in greutate in cazul in care la prepararea lor nu se foloseste grasime in exces. Un cartof mediu fiert in coaja contine de cinci ori mai multe fibre decat o banana si asigura un aport de vitamina C de trei ori mai mare decat un fruct de avocado. De asemenea, oamenii de stiinta au stabilit ca acesta contine si o cantitate mai mare de seleniu decat semintele de floarea soarelui si nucile, anunta Libertatea.

Afla ce leguma este leac in sute de boli! Varza este recunoscuta drept cel mai simplu si la indemana remediu natural. Proprietatile terapeutice ii sunt conferite de abundenta de nutrienti valorosi. In cartea "Tratamentul bolilor prin legume, fructe si cereale" a medicului Jean Valnet, capitolul despre varza se intinde pe cele mai multe pagini, 17 la numar. Si asta in comparatie cu informatiile despre restul legumelor, de exemplu, carora le sunt alocate doua-trei pagini. "Utilizarea medicala a verzei, empirica vreme de milenii, se intemeiaza in prezent, pe un anumit numar de consideratii stiintifice. Remediu firesc, echilibrat, varza apare astfel incomparabil superioara anumitor preparate de laborator, adesea incomplete", spune medicul Valnet, informeaza Adevarul.