Alergatul descult nu e pentru toti. Moda alergatului fara incaltaminte poate cauza o serie de probleme, de la aschii infipte in talpa la intinderi musculare si chiar tendinita la tendonul lui Ahile. Problemele apar, se pare, din cauza trecerii bruste de la pantofii de sport la talpile goale. Oamenii nu sunt invatati sa calce corect atunci cand sunt desculti, punand mai multa presiune pe muschii piciorului si pe gambe, informeaza EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Inselatul nevestei dauneaza grav sanatatii. Barbatii care isi insala partenerele de viata risca nu numai divortul, ci si un atac de cord, sustin cercetatorii italieni de la Universitatea din Florenta. Aventurile cu femei mult mai tinere sunt cele mai periculoase pentru sanatatea infidelului, arata studiul, citat de cotidianul britanic "The Daily Mail". Stresul care vine odata cu abordarea unei femei mai tinere, cucerirea si satisfacerea ei din punct de vedere sexual poate fi fatal, scrie Click.

Sforaitul creste riscul de tumori. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca lipsa de oxigen duce la aparitia tumorilor canceroase, prin stimularea vaselor de sange care le hranesc. Cercetatori de la Universitatea Wisconsin-Madison (SUA) au studiat 1.500 de persoane si au constatat ca cei care aveau probleme cu somnul aveau un risc de pana la cinci ori mai mare sa faca cancer, scrie EVZ.

Cancerul din farfurie. Care sunt cele mai periculoase alimente pe care le mancam zilnic. Una dintre cele mai puternice arme ale cancerului sunt greselile pe care le facem in prezent in alimentatie. Zaharul rafinat, sarea extrafina, carnea plina de aditivi si grasimi, legumele tratate cu nitrati si apa poluata sunt cei mai importanti factori cancerigeni din propria farfurie. Integral pe Romania Libera.

Tratament in premiera pentru cancerul hepatic. Ieri au avut loc, pentru prima data in Romania, trei interventii de distrugere a tumorilor maligne de la nivelul ficatului. Ele s-au realizat printr-o metoda miniinvaziva, cu efecte adverse reduse, care creste speranta de viata si calitatea vietii pacientilor. Este vorba despre o noua tehnica de "atac la tinta" al tumorilor, realizat prin injectarea substantelor citostatice in vasele de sange care le alimenteaza, anunta Adevarul.

Esti fumator? Afla la ce iti expui copilul. Tutunul nu ii face rau doar celui care este activ legat de acest viciu, ci si celor din jur, dar mai ales copiilor! Copiii expusi la fumul de tigara al parintilor lor risca sa sufere mai tarziu din cauza unor probleme grave de sanatate cardiovasculare. Institutul de cercetare Menzies din Tasmania a cercetat date colectate de un studiu australian si finlandez care a examinat in urma cu douazeci de ani mai multi copii, deveniti in prezent adulti in jurul a treizeci de ani, informeaza Libertatea.