Dependenta de cumparaturi? Te poti trata cu pastile! Barbatii pot rasufla usurati: medicii au gasit un tratament pentru partenerele impatimite de shopping. Medicamentul exista pe piata deja si se foloseste in tratamentul dementei Alzheimer. Substanta activa din pastilele care trateaza aceasta dependenta se numeste memantina si este prescrisa in mod curent pentru a incetni progresia dementei Alzheimer, in formele ei moderate si severe. Efectele ei au fost testate de cercetatorii Universitatii din Minnesota, Minneapolis, in cadrul unui experiment care a durat opt saptamani. Barbatii si femeile tratate cu memantina au petrecut mai putin timp la cumparaturi si au cheltuit mai putin. Specialistii spun ca medicamentul reduce dorintele impulsive fara a provoca efecte adverse. El actioneaza asupra unor neurotransmitatori numiti glutamat, despre care se crede ca ar fi implicati in aparitia maladiei Alzheimer. Se pare ca acesti neurotransmitatori joaca un rol si in aparitia tulburarilor obsesiv-compulsive, categorie in care psihiatrii au inclus dependenta de cumparaturi, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Dieta: combinatii de alimente in functie de forma corpului tau. Sfaturi de la dr. Oz. Daca vrei sa ai un abdomen plat, trebuie sa concumi alimente care lupta cu stresul. Daca vrei picioare subtiri si un fund ferm, trebuie sa mananci multe lactate, iar daca vrei sa slabesti peste tot, ai nevoie de un metabolism mai rapid. Iata sfaturile complete ale doctorului Oz. Daca ai tipul de silueta mar, cu picioare subtiri si abdomen proeminent, inseamna ca organismul tau produce un exces de cortizol. Acest hormon al stresului contribuie la depunerea grasimii pe abdomen si diminueaza masa musculara. Ca sa-l scazi ai nevoie de vitamina C, dar si de grasimi bune. Dr. Oz iti recomanda o combinatie de portocale si avocado, anunta Unica.ro.

Painea cu masline, buna pentru stomac. Faina, apa, drojdie si cateva ingrediente secrete. Se framanta, se lasa la dospit cateva ore, dupa care se baga la cuptor. Iese o paine numai buna de pus pe masa. Ingloband si bucati de masline verzi si negre, iese un sortiment delicios de paine care poate fi folosit ca aperitiv sau alaturi de preparate din carne rosie. Painea cu masline este recomandata in orice afectiune gastro-intestinala, informeaza Click.

Cum iti dai seama daca ai o carenta de minerale? Afla care sunt semnele! Mineralele sunt esentiale pentru functionarea organelor si a intregului organism. Unele dintre acestea se regasesc in cantitati mari in corpul uman, cum ar fi calciul, in timp ce altele, spre exemplu, manganul, exista in cantitati foarte mici, fiind totusi la fel de importante pentru sanatate. Mineralele sunt implicate in numeroase procese care se petrec in corpul uman, fiind responsabile cu crearea enzimelor, hormonilor, tesutului scheletal, dintilor, fluidelor etc. Site-ul medicpentrutine.ro va ofera o lista detaliata a semnelor care va indica o carenta a fiecarui mineral in organism, precum si alimentele de unde vi le puteti procura, scrie Libertatea.

Uleiul de ricin, solutia pentru bataturi. Nu este usor sa scapi de pielea intarita si de bataturile inestetice. Un remediu simplu si deloc costisitor este uleiul de ricin. Ca acest emolient natural sa dea efect, in cazul bataturilor de la coate, compresele cu ulei de ricin trebuie mentinute timp de o ora. Operatiunea se repeta in fiecare seara. Pentru bataturile sau zonele de piele intarita de pe talpi, este bine sa se maseze talpa piciorului cu ulei de ricin insistand, in zonele cu probleme. O pereche de sosete din bumbac poate intensifica efectul tratamentului, care, de asemenea, trebuie reluat in fiecare seara, anunta Cancan.

De ce turele de noapte ar trebui evitate de femei. Femeile care obisnuiesc sa lucreze in schimburi de noapte au un risc dublu de aparitie a cancerului de san, comparativ cu cele care merg la serviciu pe timp de zi, arata un studiu recent. Cercetarea efectuata de Societatea Daneza pentru Cancer a inclus peste 18.500 de femei, care au lucrat in cadrul armatei daneze timp de 35 de ani. Pentru a vedea daca lucrul in ture de noapte creste riscul de cancer de san, subiectele au completat un chestionar detaliat. Femeile au fost intrebate, printre altele, daca lucrau in schimburi de noapte, daca foloseau pilule anticonceptionale sau urmau terapie de substitutie hormonala, factori care pot creste riscurile de aparitie a cancerului de san, informeaza Adevarul.