Top 10 cele mai sanatoase alimente. Sunt delicioase, hranitoare si extrem de sanatoase, pentru ca reduc riscul de aparitie a bolilor. Numeroase cercetari facute in America de Nord si Europa de Vest arata ca urmatoarele alimente sunt izvoare de nutrienti si vitamine, elementare pentru un corp sanatos. Merele. Antioxidantii din mere (polifenolii) cresc speranta de viata. "Pectina din coaja da senzatia de satietate. In plus, un mar are doar 50 de calorii. Cele mai acre sunt recomandate si diabeticilor pentru ca aduc exact aportul de zaharuri permise in dieta lor", spune nutritionistul Luiza Pirvu. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Dr. Oz: 4 medicamente banale care te pot ucide. Numai in SUA, sute de mii de oameni ajung la spital in fiecare an din cauza medicamentelor luate gresit. Nu avem statistici pentru tara noastra, dar putem sa banuim ca nu stam deloc mai bine deorece multi oameni considera ca medicamentele eliberate fara reteta nu sunt periculoase. De fapt, acestea au efecte secundare ca orice alt medicament, iar supradozele pot duce chiar si la moarte, relateaza Libertatea.

A fost inventat alimentul care te mentine tanar si mai e si delicios. Ciocolata poate constitui un mijloc de intarziere a procesului de imbatranire, sustin cercetatori de la Cambridge. Ei au creat o tehnologie care creste capacitatea organismului de a absorbi flavonoizii din cacao utilizata la fabricarea ciocolatei, potrivit The Daily Mail. Acestea molecule imbunatatesc saturatia epiteliului cu oxigen, ceea ce este necesar pentru a reduce viteza de imbatranire, informeaza EVZ.

Un soi de canabis care trateaza boli, fara efecte euforice, produs de cercetatorii israelieni. Cercetatorii israelieni au reusit sa dezvolte un soi de canabis care poate fi utilizat ca tratament pentru diverse boli, fara a avea efectele euforice cunoscute ale plantei, potrivit cotidianului Maariv, citat de Mediafax. Mirosul si gustul acestui soi de canabis sunt identice cu cele ale plantei originale, dar cel care o fumeaza nu resimte efectele asociate tetrahidrocanabinolului (THC), substanta activa din marijuana, anunta Romania Libera.

Vremea schimbatoare afecteaza articulatiile. De dimineata soare, dupa-amiaza, ploi. Vremea se joaca, iar capriciile ei ne influenteaza sanatatea. Specialistul Click!, dr. Cristina Balanescu, ne spune cum ne afecteaza oscilatiile de temperatura. Vantul puternic, rece si mai ales umed este nefavorabil copiilor, hipertiroidienilor. Vantul cald si uscat afecteaza varstnicii, cardiacii, astmaticii. Umiditatea actioneaza asupra organismului direct prin intermediul pielii si mucoaselor, iar umiditatea crescuta reprezinta un factor de activare a bolilor reumatice, a bolilor de colagen si a bolilor sistemului nervos. Continuarea in Click.