Bei doi litri de apa pe zi, cum recomanda specialistii? Ar putea fi prea multa! Cantitatea totala de apa consumata intr-o zi este mai putin importanta decat modul in care o bem, atrage atentia un expert in sanatate publica din Australia citat de dailymail.co.uk. Potrivit nutritionistului Spero Tsindos de la Universitatea La Trobe din Melbourne, recomandarile generale ale medicilor sa bem cel putin doi litri de apa pe zi sunt nefondate. El spune ca nu este necesar sa consumam atat de multa apa, mai ales daca in dieta noastra se regasesc sucuri de fructe sau chiar fructe si legume proaspete, ciorbe si supe, informeaza Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Aplicatie pentru telefoanele inteligente referitoare la cardul european de sanatate. La timp pentru vacanta de vara, campionatul european de fotbal 2012 sauR Jocurile Olimpice de la Londra, Comisia Europeana a lansat o aplicatie pentru telefoanele inteligente (smartphones) in care este explicat modul de folosire a cardului european de asigurari sociale de sanatate. Cardul ofera posesorilor, in caz de boala sau de accident in timpul calatoriilor si sederilor temporare in 31 de tari europene, acces la asistenta medicala in cadrul sistemului de sanatate publica, scrie EurActiv.ro

Ata dentara te scapa de carii si de afectiunile gingiei. Alaturi de periaj, folosirea atei dentare ajuta la indepartarea placii bacteriene, principalul vinovat pentru aparitia cariilor sau a afectiunilor gingiei. Utilizeaz-o macar o data pe zi. a o bucata de 20 cm de ata dentara si inconjoara capetele atei usor pe degetele mijlocii. Lasa spatiu intre cele doua maini de 3 cm si controleaza miscarea atei cu degetul aratator, avand grija sa nu-ti ranesti gingiile, relateaza Libertatea.

Rosul unghiilor, cel mai bun antidot impotriva stresului. Nu e frumos, dar e sanatos! Cercetatorii au descoperit ca obiceiuri jenante, cum ar fi rosul unghiilor, mestecarea gumei sau scrasnirea dintilor noaptea fac bine creierului uman, deoarece alunga nelinistea. Rosul unghiilor, indeosebi, este un bun antidot impotriva stresului, explica Juan Ferrer de la Universitatea din Bilbao. Experimentele realizate au aratat ca aceste obiceiuri survin inconstient in situatii de stres puternic si potolesc starile de neliniste, scrie Click.

Secretul odihnei de calitate. Vrei sa dormi mai bine? Ia-ti un partener, asta in cazul in care nu ai deja pe cineva cu care sa imparti patul. Potrivit nquisitr.com., persoanele care sunt intr-o relatie de sase-opt ani adorm mai repede si se trezesc mai rar noaptea decat cele care dorm singure. Explicatia: a dormi langa cineva iti ofera sentimentul sigurantei. La nivel fiziologic, acest lucru se reflecta printr-o secretie mai mare de oxitocina, hormonul care poate reduce stresul si anxietatea, informeaza Cancan.