​Alimente-minune de vara: previn imbatranirea, hidrateaza si au un gust de vis. O alimentatie sanatoasa vara este la indemana oricui. Fructele proaspete si rosiile rumene sunt de un real ajutor pentru a face plinul la vitamine si a face mai bine fata caldurii. Pe langa caldura dogoratoare, vara aduce si o multime de fructe si legume proaspete, pentru fiecare buzunar. Cu doar cativa lei poti sa te bucuri de un desert racoritor si sa ai un trup de invidiat. Iata are sunt alimentele-minune peste care dam la orice colt de strada in aceasta perioada si pe care e bine sa le consumati din belsug. Pepenele contine circa 90% apa, ceea ce il face a fi ideal pentru hidratare pe timpul verii. In plus, pepenii sunt bogati in vitaminele A, B6 si C, dar si in antioxidanti, reteta ideala pentru o piele sanatoasa. Si daca simtiti ca temperaturile ridicate v-au taiat pofta de orice distractie, consumul de pepene este mai mult decat benefic. Pe langa faptul ca relaxeaza vasele de sange, creste si libidoul, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Trei alimente care stimuleaza apetitul sexual. In cele mai multe cazuri, stimularea dorintei sexuale se poate realiza prin simpla introducere in dieta a cateva alimente cu efect afrodiziac. In paralel insa, se recomanda controlarea stresului, frecvent incriminat de scaderea apetitului sexual. Barbatii care au probleme cu libidoul ar trebui sa manance o banana cu doua-trei ore inainte de activitatea sexuala, recomanda medicul ginecolog Hilda Hutcherson, autoarea cartii "Placere". In banane se gaseste bromelaina, o enzima care stimuleaza producerea de testosteron, hormon specific masculin care, in cantitati mici, se secreta si la femei si este implicat in stimularea dorintei sexuale. In plus, aceste fructe abunda in vitamina B6 care transforma carbohidratii in energie, anunta Adevarul.

Iata ce super-cereala poti sa mananci ca sa slabesti! Desi foarte putin cunoscuta la noi in tara, quinoa, cereala-mama, cum mai este numita, are cateva beneficii extrordinare pentru sanatatea omului din secolul 21, dominat de stres, hrana nociva si agitatie. Iata de ce ar trebui sa consumi quinoa cel putin de cateva ori pe luna. Quinoa, cereala originara din America de Sud, poate inlocui cu succes carnea, laptele dar poate fi in acelasi timp un element vital in curele de slabire deoarece arde grasimile din sange, are putine calorii si este foarte hranitoare. Iar acestea sunt doar cateva avantaje ale cerealei viitorului. Boabele de quinoa sunt o sursa extraordinara de calciu si contin proteine foarte usor de digerat de organism, informeaza Libertatea.

Inca un studiu care schimba tot ce stiati despre ciocolata. Sa te abtii sau sa mananci constant? Studiul realizat pe 1.000 de subiecti in Marea Britanie arata ca oamenii care nu se abtin de la ciocolata, servind-o constant, dar nu in exces, au masa corporala mai scazuta decat cei care recurg la abstinenta totala. In plus, mancatul de ciocolata previne bolile de inima. Toata lumea stie ca atunci cand tii dieta este obligatoriu sa renunti la ciocolata. Nu ai voie nici macar o patratica, pentru ca aportul caloric e imens. Toata lumea sufera, maniacele dietelor ar da saptamani din viata sa simta pe limba dulceata de cacao. Pana la urma ciocolata vinovata de ingrasare este doar un mit. Cercetatorii britanici au stabilit ca, paradoxal, oamenii care mananca ciocolata in mod constant sunt mai slabi decat cei care se priveaza de ea, scrie EVZ.

De ce ne doare capul dimineata. Cel mai adesea, durerea de cap apare pe fondul puseelor de hipertensiune si a dezechilibrelor hormonale. Insa s-a observat ca si persoanele care sufera de apnee (intrerupere temporara a respiratiei in timpul somnului) au destul de frecvent dureri de cap in cursul diminetii. Indiferent daca o persoana are sau nu probleme cu presiunea sanguina, in timpul diminetii tensiunea arteriala atinge cel mai inalt nivel. "Pe fondul cresterii tensiunii arteriale, durerea se localizeaza, de obicei, in zona occipitala (la nivelul cefei)", explica medicul cardiolog Luminita Iliuta, de la Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C. C. Iliescu" din Bucuresti. In astfel de cazuri, se recomanda evitarea ridicarii bruste din pat. Iar daca durerea de cap este persistenta, este bine sa ceri sfatul medicului, pentru a exclude riscul existentei unei boli grave, anunta Adevarul.

Untul gatit nu este asa de periculos. Multe preparate gatite in unt au un gust deosebit. Cu toate astea, de cateva decenii untul prajit este incriminat ca fiind nociv pentru sanatatea noastra, chiar cancerigen. Se pare ca in prezent lucrurile s-au schimbat. Un studiu recent realizat de specialistii francezi a demonstrat ca untul prajit nu este atat de periculos pe cat se credea. Anumiti compusi chimici potential nefasti se elibereaza cand untul este gatit, dar la un nivel foarte, foarte scazut. Pentru a fi cancerigen, untul ar trebui consumat in cantitati de cateva sute de grame prajite la 150 de grade Celsius. Or, de obicei, nu se mananca, in medie, mai mult de 10-15 grame pe zi. Asadar, nu renunta la o friptura trasa in unt. E foarte buna si daca nu abuzezi este si sanatoasa, informeaza Libertatea.