Cum sa resuscitati pofta de sex. Dati-va intalnire in oras, in timpul zilei, faceti sex dimineata, daca seara sunteti prea obositi, redescoperiti-va partenerul. Viata sexuala activa e cheia unei relatii functionale pe termen lung. Cand sunteti prea stresati de copii, de treburile urgente de rezolvat la munca sau acasa, iar seara cautati mai degraba sa luati in brate perna decat partenerul, trebuie sa actionati pentru a va recastiga libidoul. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Pericol de insolatie! Afla cum previi si cum tratezi efectele unei expuneri indelungate la soare. Ameteli, respiratie grea, ritm cardiac accelerat, dureri crunte de cap, piele umeda, palida - sunt semnele prevestitoare ale unei insolatii care-ti poate pune viata in pericol. Cum sa o evitam, dar si cum sa actionam, daca suntem cat pe ce sa-i cadem victima, ne spune dr. Elena Mihai, medic de familie. Stam in soare - la plaja, in statia de tramvai sau la coada, in piata -, fara palarie si fara haine care sa ne apere de radiatii si de dogoare. Corpul nu mai este capabil sa se racoreasca prin transpiratie si organele se supraincalzesc, temperatura interna urca si tot urca. Spre 40oC, suntem in pragul insolatiei - un incident care, netratat urgent (printr-un apel la 112), ne poate pune viata in pericol, informeaza Libertatea.

De ce e bun pepenele rosu pe timp de canicula. Cinci beneficii ale vedetei verii. E fructul cu cea mai mare concentratie de licopen din natura, un antioxidant puternic, eficient impotriva cancerului. Pepenele are alectroliti si potasiu, care se pierd prin transpiratie. Multe persoane consuma pepenele rosu doar ca gustare, insa la cate beneficii aduce corpului, va recomandam sa il considerati vedeta alimentatiei voastre pe timp de vara. Daca copilul nu se prea inghesuie sa manance spanac sau linte, alimente bogate in potasiu, ofera-i o felie de pepene rosu, in schimb. El este o uriasa sursa de potasiu, ce ajuta muschii si functiile sistemului nervos, mentine echilibrul electrolitic corespunzator al corpului si balanta dintre acid-alcalin in corp si scade riscul hipertensiunii arteriale. Continuarea in EVZ.

Cu ce bauturi ne racorim in zilele caniculare. Ideal ar fi sa ne potolim setea cu apa, deoarece este bautura cea mai biocompatibila. Din pacate insa, apa neminerala nu furnizeaza intotdeauna si nutrientii pe care ii pierdem prin transpiratie. In afara de a bea apa minerala, exista varianta mult mai atragatoare de a ne astampara setea cu bauturi racoritoare si cu gust. Cea mai la indemana astfel de bautura racoritoare este limonada. Pentru a prepara un pahar de limonada, ai nevoie de zeama de la o jumatate de lamaie, de o lingurita de zahar sau de miere (de preferat), de apa si de gheata. Mai intai amesteca bine zeama de lamaie cu zaharul/mierea pana ce se dizolva si adauga apa si, daca preferi, cuburi de gheata, relateaza Adevarul.

Gustari sanatoase pentru plaja. Daca vrei sa rontai cate ceva cand esti la plaja, dar te gandesti in acelasi timp ca vrei sa arati cat mai bine in bikini, iata cateva idei de gustari sanatoase. Mananca morcovi, in loc de covrigei. Aceste legume sunt cea mai buna gustare pe timp de vara, deoarece pigmentul lor portocaliu, beta-caroten, confera pielii mai multa stralucire, pe langa cea data de bronz, si protejeaza celulele contra radicalilor liberi, potrivit cercetatorului american Aaron Tabor. Continuarea in Click.