Beneficiile animalelor asupra sanatatii. Posesorii de animale se mentin mai bine in forma, au inima mai sanatoasa si au un risc mai mic sa sufere de depresie si alte boli psihice. Animalele nu sunt doar o companie placuta, ci si un ajutor pentru cei cu probleme de sanatate sau mai sensibili emotional. Plimbarile pe care proprietarii de catei sunt nevoiti sa le faca nu sunt doar o metoda excelenta de relaxare. Chiar si o plimbare de 15 minute reduce semnificativ nivelul de cortizol, denumit si hormonul stresului, informeaza EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Laptele scade riscul de diabet. Cu cat consumati mai multe lactate, cu atat scade riscul de diabet, spun cercetatorii americani. O componenta a laptelui ar putea reduce mult riscul de aparitie a bolii. Acidul trans-palmitoleic, care se gaseste indeosebi in produsele lactate, precum laptele, branza, iaurtul si untul, ar reduce riscul de a face diabet de tip 2, arata un studiu publicat in revista Annals of Internal Medicine. El a fost realizat de cercetatori americani participanti, timp de 20 de ani, anunta Click.

Cum descoperi bolile pulmonare: 12 motive care te trimit la medic pentru o spirometrie. La nivel global, bolile respiratorii ocupa locul al doilea dupa bolile cardiovasculare in ceea ce priveste mortalitatea, incidenta, prevalenta si costurile. Astfel, bolile pulmonare sunt responsabile de 2 decese din 10 la nivel mondial si ucid aproximativ 4 milioane de oameni in fiecare an. Multe din aceste boli pot fi prevenite sau pot fi controlate daca sunt detectate din timp, scrie Romania Libera.

Femeile care au o dieta bazata pe proteine risca accidente vasculare. Dietele bogate in proteine, dar sarace in carbohidrati cresc, in timp, riscul de atac de cord si de accident vascular cerebral in cazul femeilor, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Atena, citati de publicatia britanica ''Daily Mail". Ei au observat ca femeile care au o alimentatie de acest tip prezinta un risc cu 25 la suta mai mare de a suferi un accident vascular decat femeile care au o alimentatie echilibrata, relateaza Adevarul.

Credeati ca pestele e sanatos? Somonul este vopsit si poate fi cancerigen. Pestele este considerat un aliment sanatos, iar somonul, in special, adevarata sursa de substante benefice pentru organism. Se pare insa ca nici macar acesta nu a scapat de aditivi alimentari si poate fi chiar cancerigen. Inca o veste proasta din domeniul alimentatiei! Incet-incet nici nu vom mai sti ce sa mancam, pentru ca toate limentele pe care noi le consideram sanatoase ajung adevarate bombe toxice din cauza aditivilor. Nici macar pestele nu mai este un aliment sanatos. Integral in Libertatea.