5 semne ca suferi de hernie de disc. Hernia de disc este o afectiune la nivelul discurilor aflate intre vertebrele coloanei. In urma procesului natural de imbatranire sau din cauza unui traumatism, discul aluneca din pozitia lui obisnuita, se deformeaza si se poate rupe, lasand substanta gelatinoasa din interiorul lui sa iasa in afara si sa atinga terminatiile nervoase. Rezultatul? Toate acestea sunt intarite de cateva simptome pe care este bine sa le iei in seama, scrie Adevarul.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

10 schimbari prin care previi cancerul la san. Orice femeie poate face cancer la san, dar riscurile sunt mai mici daca adopti un stil de viata sanatos. Iata ce trebuie sa includa el. 1. O greutate normala Femeile supraponderale sau obeze prezinta un risc mai mare de cancer la san, atat inainte, cat si dupa menopauza. 2. Un consum minim de alcool Cu cat bei mai mult alcool, cu atat creste riscul. Chiar si berea, vinul sau alte bauturi slab alcoolizate conteaza. Ideal ar fi sa nu bei deloc alcool, dar incearca macar sa te rezumi la un pahar de bere sau vin pe zi. 3. Un consum mare de fructe si legume Ai nevoie de cat mai multe portii pe zi de legume si fructe crude, scrie Unica.

Boli cu transmitere sexuala de care nu scapi nici cu prezervativul. In anumite situatii, nici macar prezervativul, cunoscut drept cea mai sigura metoda contraceptiva, nu va poate proteja de bolile cu transmitere sexuala (BTS), pentru ca anumite infectii se iau si prin contact cutanat cu zona genitala. Este vorba despre herpes genital si infectia cu virusul Papilloma-Uman. Daca in cazul sarcinii si infectiei cu HIV, prezervativul ofera 100% protectie, in cazul herpesului si infectiei cu HPV- 20%. INFECTIA CU HPV. Este una dintre cele mai comune boli in randul tinerilor activi sexual. Femeile au un risc mai mare de infectare, insa si barbatii pot face boala. Pana la 80% dintre femei se infecteaza cu HPV de-a lungul vietii, iar 50% dintre barbati sunt purtatori, ceea ce inseamna ca, desi nu au simptome, isi pot imbolnavi partenerele, scrie EVZ.ro

Solutie-minune care le permite bolnavilor sa traiasca fara sa respire timp de o jumatate de ora. Bolnavii care nu pot respira din cauza unor insuficiente pulmonare acute au nevoie urgenta ca oxigenul sa le ajunga in sange, pentru a preveni aparitia unui infarct sau a unor leziuni la nivelul creierului. O echipa de cercetatori ai Spitalului Pediatric din Boston a descoperit niste microparticule umplute cu aer, care pot fi administrate intravenis, pentru a oxigena sangele, scrie sciencedaily.com. Microparticulele contiun un singur strat de lipide (molecule de grasime) care inconjoara un saculet de oxigen, scrie Adevarul.

Studiu: iata ce contine cea mai sanatoasa masa posibila. Ce contine cea mai sanatoasa masa posibila. Aperitiv: terina cu somon proaspat si afumat plus salata verde cu ulei de masline extravirgin. Fel principal: mancare de pui cu linte si mix de legume. Desert: iaurt cu probiotice amestecat cu nuci si un sos caramel fara zahar. De ce este sanatos acest meniu Somonul si uleiul de masline contin acizi grasi omega 3 acid docosahexaenoic (DHA) care scad colesterolul protejand inima, creierul si arterele. Salata verde si legumele contin vitamine si antioxidanti, scrie Unica.