Infarct de la canicula. Cine este la risc. Diabeticii, cei cu boli de inima, astm sau tensiune pot face infarct sau atac vascular-cerebral pe fondul temperaturilor extreme si deshidratarii. Chiar daca temperaturile ridicate reprezinta o problema pentru fiecare persoana, riscurile nu sunt egale. Cei care au diferite boli cronice prezinta un risc mai mare de a ajunge la complicatii. "Infarctul si atacul vascular cerebral (AVC) sunt riscurile cele mai mari pe vreme caniculara pentru cei care sufera de boli cronice", avertizeaza Aurelia Constantin, medic primar boli interne la Cabinetul "Christian Sante" din Bucuresti. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

S-a inventat vaccinul anti-obezitate. Oamenii de stiinta americani au anuntat in ''Journal Of Animal Science and Biotechnology'' ca au elaborat un vaccin miraculos care ne protejeaza de igrasat. Odata administrat vaccinul, vom putea manca oricata saorma vrem, pentru ca silueta noastra nu va avea de suferit. Cum actioneaza vaccinul? Foarte simplu, odata administrat el "pacaleste" sistemul imunitar stimulandu-l sa creeze anticorpi impotriva hormonului somatostina, anunta Click.

Copiii care au animale de casa sunt mai sanatosi. Cainii nu sunt doar cei mai buni prieteni ai omului. Un studiu nou arata faptul ca patrupedele protejeaza copiii de boli respiratorii si infectii ale urechilor. In plus, micutii care au caini sau pisici au mai rar nevoie de antibiotice. Studiul a fost facut pe 400 de copii, iar parintii au fost pusi sa tina un jurnal medical al micutilor, informeaza EVZ.

Vinetele te ajuta sa dormi bine. Vinetele sunt gustarea de care trebuie sa te bucuri din plin in aceasta perioada. Iata de ce trebuie sa mananci aceste legume sarace in calorii si bogate in vitamine. Nu ingrasa. Vinetele sunt legume sarace in calorii, neavand o densitate energetica prea mare, drept urmare, ele nu ingrasa. Asadar le puteti consuma fara a sta prea mult pe ganduri. Nu au niciun efect negativ asupra siluetei, scrie Click.

Bauturile cu gheata, periculoase pentru creier. Consumul de bauturi cu gheata pe timp de canicula poate provoca dureri de cap - sustin oamenii de stiinta. In timpul unui experiment, voluntarii, aflati sub efectul temeperaturii ridicate, trebuiau sa consume o bautura foarte rece. In timp ce consumau bautura rece senzorii inregistrau procesele din creierul participantilor. Subiectii au declarat ulterior ca, in timpul experimentului, au avut dureri de cap, relateaza EVZ.