Top cinci remedii naturiste care ajuta la slabit. Desi nu exista o formula magica de slabit, in afara unui regim de viata sanatos, anumite remedii naturiste va pot fi de ajutor: ceaiurile diuretice sau laxative, suplimentele cu spirulina si L-carnitina, dar si anumite alimente sau condimente. Mecanismul lor de actiune este diferit: fie taie pofta de mancare si stimuleaza metabolismul, fie elimina mai repede apa din tesuturi si intensifica tranzitul intestinal. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

S-a inventat pasta de dinti care iti repara caria in 60 de secunde. Descoperire epocala! O echipa de dentisti din Chile ii poate trimite in somaj pe toti dentistii. Specialistii au descoperit o substanta chimica care distruge definitiv cariile si regenereaza craterele dentare. Noua substanta chimica desᅡcoperita de cercetatori distruge in doar 60 de secunde bacteria coroziva care sparge smaltul dentar si produce carii. ''Keep 32" (n.r. "pastreaza 32", de la numarul de dinti din gura unui om) poate fi introdusa atat in toate pastele de dinti din lume, cat si in anumite produse alimentare, anunta Click.

Cum sa iti hranesti sanatos creierul. Numeroase carti bazate pe studii de specialitate vorbesc despre faptul ca mancarurile pe care le consumi afecteaza in mod direct performantele creierului. Unii dintre noi ne-am lovit de aceasta teorie inca din copilarie, cand ni se spunea ca daca o sa mancam untura de peste o sa devenim mai inteligenti. Specialistii spun ca pentru a ne mentine creierul sanatos si tanar avem nevoie de informatii referitoare la suplimente nutritionale, vitamine, produse alimentare, stilul de viata potrivit, informeaza EVZ.

Cat de daunatori sunt hamburgerii? Chiar daca nu sunt cele mai sanatoase alimente, cola, sarea sau produsele semipreparate au si partile lor bune. Specialistii cotidianului german ''Bild'' raspund la cele mai importante intrebari despre alimentatia sanatoasa. Consumam aproximativ 10 grame de sare pe zi, adica dublul cantitatii recomandate de specialistii in nutritie. Luam sarea din paine, produsele semipreparate, mezeluri si branzeturi. Insa reducerea drastica a consumului de sare este la fel de periculoasa pentru sanatate ca si consumul in exces, relateaza Click.

Romanii cu melanom au o speranta de viata de doar 5 ani. Anual, in Romania, se inregistreaza aproximativ 2.000 de noi cazuri de melanom malign, iar pacientii au sanse minime de supravietuire din cauza depistarii tardive a bolii. Potrivit Societatii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala, in 80% dintre cazuri de melanom malign din Romania, pacientii au sanse de supravietuire de maximum 5 ani de la depistarea afectiunii. Aceasta situatie alarmanta este, de asemenea, intretinuta de expunerea neprotejata la soare si de lipsa monitorizarii starii alunitelor la risc. Totul poate fi insa evitat foarte simplu: prin control medical periodic si prin verificarea dermatoscopica a alunitelor, arata Romania Libera.

Uleiul de masline, bun pentru inima. Beneficiile uleiului de masline asupra sanatatii se datoreaza atat continutului ridicat de acizi grasi mononesaturati, cat si continutului foarte mare de antioxidanti. Consumul de ulei de masline extra-virgin protejeaza impotriva radicalilor liberi si a imbatranirii celulare, intrucat in viata zi cu zi suntem din ce in ce mai expusi la efectele negative ale unei vieti haotice, anunta Click.