Tabletele cu fier reduc considerabil oboseala. Administrarea de suplimente de fier timp de 12 luni reduce cu aproximativ jumatate oboseala la femeile care nu au deficienta de fier, insa sunt cu el la un nivel redus, potrivit unui studiu facut de Universitatea Lausanne (Elvetia). Femeile au un risc de trei ori mai mare decat barbatii sa sufere de oboseala, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Aerul conditionat te poate imbolnavi. Aerul conditionat se poate transforma din prieten in dusman: daca nu-l folosim corect, ne pricopsim cu probleme de sanatate, de la o banala rinita la boli serioase, cum sunt paralizia faciala si pareza. Vestea buna este ca toate pot fi prevenite - spune dr. Laurentiu Luca, specialistul Libertatii.

Ventilatoarele, riscante pe caldura extrema. Beneficiile folosirii ventilatoarelor pe vreme foarte calduroasa (peste 35 de grade C) sunt puse la indoiala de Health Protection Agency din Marea Britanie. Studiile au aratat ca cei care folosesc ventilatoare risca sa se deshidrateze mai repede si sa sufere de dezechilibre electrolitice, ceea ce afecteza inima si creierul, informeaza EVZ.

Atentie la produsele cosmetice! Oja si fixativul pot provoca diabet. Cercetatorii americani sustin ca femeile care folosesc lac de unghii, fixativ sau lotiuni autobrozante in exces prezinta un risc mai mare de a se imbolnavi de diabet, potrivit Daily Mail. O echipa din Boston a gasit legatura dintre chimicalele din produsele cosmetice si diabet. Femeile in a caror organism se afla o concentratie mai puternica de chimicale prezinta un dublu risc de imbolnavire, anunta Romania Libera.

Uleiul de argan, un miracol - Ce trebuie sa stii despre elixirul oriental al tineretii si al frumusetii. Ajuns recent si pe plaiurile mioritice, uleiul de argan, miracolul frumusetii orientale, face minuni cu pielea si podoaba capilara. Acest veritabil elixir de infrumusetare este recomandat pentru toate tipurile de ten, cu conditia sa fie natural, obtinut prin procesare la rece si sa nu contina reziduuri de pesticide sau ingrasaminte. Iata ce contine uleiul de argan si cum il poti folosi. Uleiul de argan este un ulei vegetal natural produs din fructe de argan (Argania Spinosa si Argania Sideroxylon). Arborele de argan creste in salbaticie, in zonele de sud-vest ale Marocului, inspre Sahara Occidentala, in special in Campia de Souss. Acesta face parte din familia de Sapotaceae si joaca un rol important in echilibrul ecologic si de conservare a biodiversitatii. Integral in Cancan.