Solutii in caz de transpiratie excesiva. Fie vara, fie iarna, "curg apele pe tine". Iar acum, ca s-a facut si mai cald, transpiratia iti da serios de furca. Stiai ca acesta poate fi semnul unei afectiuni? Si ca exista metode de tratament si in Romania? Transpiratia excesiva (hiperhidroza) este de doua tipuri: primara si secundara. Cea primara apare in copilarie, se agraveaza la pubertate, iar ulterior, la maturitate, se atenueaza. Acest tip are o componenta genetica importanta: pana la 60% din cei care sufera de hiperhidroza din copilarie au mostenit tulburarea. Simptomele, in cazul lor, apar la stimuli emotionali sau la caldura. Doar ca, la aceeasi temperatura, cel care sufera de hiperhidroza primara se va manifesta mult mai "zgomotos" decat o persoana fara aceasta problema, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Topul celor mai periculoase locuri de inotat de pe litoral. Sunt bronzati, bine facuti, excelenti inotatori si aratosi. Pe plaja, femeile trag cu ochiul la ei. Ei sunt cei care te scapa din belea atunci cand marea vrea sa te inghita. In urma cu 20 de ani, erau putini si in afara de o barca cu rame, un fluier si un colac de salvare, singurul ajutor le era priceperea. Azi, sunt de aproape patru ori mai multi, au salupe rapide, skijet-uri, caiace, tot felul de plute si veste de salvare. Inainte, grija lor era sa te salveze daca te lasau puterile cand te imbaiai. Astazi, preocuparea lor este preventia. Sa nu te lase sa ajungi in situatii dificile. Cum te apropii de geamandura, hop si ei pe capul tau. In dictionar li se spune salvamaristi, dar lumea le-a amputat sufixul si le zice simplu: salvamari. Marea Neagra, cu primejdiile ei, a ramas la fel. "Salvamarii" le stiu bine. Coordonatorul salvamaristilor din Mamaia, Gabi Culea si omologul sau din Eforie, Florin Dumitrache au alcatuit un TOP 10 al celor mai periculoase locuri de scaldat de pe litoral, anunta EVZ.

Dieta: 10 trucuri ca sa mananci mai putin. In ciuda a ceea ce iti promit unele diete, nu poti slabi daca mananci portii uriase. Iata ce poti face ca sa mananci mai putin la mesele principale si sa tii poftele sub control intre mese. Inainte de mesele principale, bea un pahar mare cu apa sau mananca o supa de legume. Lichidul iti umple stomacul, iar cand te asezi la masa esti pe jumatate satula. Pregateste o masa cat mai simpla, cu unul sau maxim doua feluri de mancare. Cand ai multe mancaruri in fata esti tentata sa "gusti" din toate si evident consumi mai multe calorii. Ai grija sa nu treaca mai mult de cinci ore intre mese. Altfel glicemia scade prea mult si foamea creste, ceea ce inseamna ca ai toate sansele sa mananci mai mult decat ai nevoie, informeaza Unica.ro.

Trucuri pentru a manca mai putina sare. Consumul excesiv de sare este foarte daunator pentru sanatate. Hipertensiunea arteriala, bolile cardiovasculare, insuficienta renala si alte tulburari apar sau se agraveaza din cauza abuzului de sare. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aportul de sare ar trebui sa nu depaseasca 5 grame zilnic. Iata cateva ponturi pentru a folosi cat mai putina sare. Inlocuiespte sarea cu ierburi aromatice si condimente. Ierburile aromatice - patrunjel, marar, busuioc, cimbru, tarhon, leustean, oregano, coriandru, maghiran, menta - dau o savoare deosebita alimentelor. Pentru a nu simti nevoia de sare, adaugati in mancaruri ierburi aromatice proaspete (verdeturi) din belsug, conform preferintelor si asocierilor potrivite. ceapa si usturoiul, scrie Libertatea.

O jumatate de pahar de vin lungeste viata cu cinci ani. Vesti bune pentru bautorii cumpatati. Potrivit unui studiu stiintific de ultima ora, o jumatate de pahar de vin pe zi poate sa ne prelungeasca viata cu cel putin cinci ani. Cercetatorii de la Universitatea Wageningen din Olanda au analizat cu rigurozitate efectele alcoolului, tinand sub observatie, timp de peste 40 de ani, 1400 de barbati. Cel mai bine s-a observat efectul benefic al vinului, remarcandu-se ca cei ce beau zilnic o jumatate de pahar de vin traiesc cu cel putin cinci ani mai mult decat cei care nu beau deloc. Expertii spun ca un consum zilnic de 20 de grame de vin poate fi asociat cu o scadere cu 36% a riscului de deces cauzat de orice boala. Speranta de viata este cu 3,8 ani mai mare in cazul barbatilor care consuma cantitati mici de alcool decat a nebautorilor, anunta Click.

De ce este periculos panaritiul? O simpla manichiura facuta in conditii necorespunzatoare de igiena se poate trasnforma oricand intr-o infectie de toata frumusetea. Iata ce trebuie sa faci pentru a preveni aparitia panaritiului! Panaritiul este o infectie destul de periculoasa care apare frecvent la degetele mainilor si mai rar la picioare. Cauza o reprezinta patrunderea in piele a unor germeni (stafilococul auriu, streptococi, fungi precum Candida Albicans sau bacterii) in urma unei taieturi sau intepaturi cu instrumente nesterilizate de manichiura sau a muscaturilor de insecte sau de animale, informeaza Adevarul.