​Ciupercile medicinale, speranta de viata lunga. Cunoscute de mii de ani in Asia, ciupercile medicinale sunt din ce in ce mai studiate in ultimele decenii pentru virtutile lor terapeutice surprinzatoare. Iata de ce sunt atat de renumite! Reishi (Ganoderma lucidum) este numita de chinezi "ciuperca miraculoasa". Unii compusi care dau acestei ciuperci gustul amar, precum si polizaharidele continute o recomanda pentru prevenirea cancerului, deoarece actioneaza direct asupra celulelor maligne, inhibandu-le cresterea. De asemenea, Reishi intareste organismul celor care urmeaza chimioterapie sau radioterapie, scade tensiunea si colesterolul si combate oboseala. Este, de asemenea, leac pentru detoxifierea pe cale hepatica si renala, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum sa treci cu bine peste nervii cauzati de canicula. Cand vremea este caniculara, dormi prost sau ai chiar insomnii si adesea nu te hidratezi suficient, tinand cont ca transpiri foarte mult. Poti fi iritat(a) si de faptul ca esti obligat( a) sa stai in casa mai mult timp sau in spatii inchise, pentru a evita caldura arzatoare de afara, si nu iti poti urma programul stabilit sau dorit. Toate acestea contribuie la proasta dispozitie si la cresterea starii de iritare. De aceea, in aceasta perioada e bine sa eviti discutiile contradictorii sau luarea unor decizii importante. Persoanele din jurul tau pot trece prin aceleasi stari, de aceea e bine sa incerci sa eviti conflictele care pot lua rapid proportii. O parte dintre noi putem resimti consecintele intr-un mod foarte intens. Astfel, putem deveni extrem de anxiosi si chiar deprimati, anunta Libertatea.

Bolile provocate de acarieni, dusmanii ascunsi din asternuturi. Afla cum te protejezi. Acesti paraziti, cuibariti mai ales in lenjeria de pat si mochete, sunt responsabili de o serie de boli, precum alergia la praf, astm, conjunctivite si dermatite. Acarienii sunt insecte mici, uneori microscopice, inrudite cu paianjenii, care traiesc in praful din casa si se hranesc, la fel ca tantarii, cu sangele oamenilor si al animalelor, dar si cu celulele moarte de piele si fire de par cazute. Mediile propice de dezvoltare a creaturilor sunt in general locurile calde (peste 20 de grade Celsius) si umede (peste 50% umiditate), precum asternuturile, mochetele, perdelele si draperiile, dar si valizele sau cosul de gunoi cu hartii. Astfel, o casa plina de mobilier, in care traiesc mai multe persoane si animale de companie este locul ideal pentru dezvoltarea acestor paraziti, informeaza EVZ.

Deserturi usoare si delicioase pentru vara. Vezi ce prajituri poti sa gatesti fara sa pornesti cuptorul! Vara ne rasfata cu fructe delicoase, sub toate formele si culorile, si sortimente de inghetata cremoasa, iar gandul ne fuge mereu la un desert savuros si racoritor. Fructele sunt sanatoase si au un gust bun, ajuta corpul sa se hidrateze si contin multe vitmamine. Inghetata este rece, delicioasa si binedispune pe oricine. Oferiti-va un rasfat home made si incercati una dintre retetele de prajituri usoare de vara, care nu necesita coacere. In meniul de azi avem un tort cu zmeura si iaurt pentru iubitorii de fructe, iar pentru cei dependenti de inghetata, un desert rapid, si anume cupe de inghetata cu pepene rosu si galben, scrie Romania Libera.

Rasfat sub dus cu arome irezistibile. Toropeala unei zile caniculare se "stinge" cu un dus racoritor si revigorant. Ritualul de improspatare n-ar fi insa complet fara un gel de dus cu parfum seducator. Dar stii cum sa-l alegi pe cel potrivit tie? Concepute pentru a indeparta murdaria si bacteriile de pe corp, gelurile de dus s-au transformat in produse de ingrijire multifunctionale. Multe dintre ele pot fi folosite ca sampon si sapun, dar si ca exfoliant pentru gomaj si crema hidratanta, inlocuind cu brio lotiunea de corp. Pe langa acestea, in functie de gusturi, poti alege produse cu esente care mai de care mai sofisticate. Te bucuri de apa, inchizi ochii si simturile iti sunt rasfatate cu particule de gel care raspandesc savoarea padurii tropicale sau a unui peisaj sublim de munte, anunta Adevarul.

Afla cum scapi de sindromul premenstrual! Oboseala, nervozitate, depresie, pofte... sunt toate simptome ale sindromului premenstrual. Nu le lasa sa-ti controleze viata! Vezi cum poti scapa de ele! Din cauza hormonilor, care isi fac de cap inaintea menstruatiei, poti sa ai de a face cu: oboseala, nervozitate, depresie, crampe, pofte, lipsa de concentrare, balonare, acnee, constipatie. Aceste simptome difera de la luna la luna, uneori fiind mai intense, alteori lipsind cu desavarsire. Dar chiar si atunci cand sunt puternice, nu inseamna ca trebuie sa-ti controleze viata, informeaza Libertatea.