De ce sa te feresti la mare ca sa nu faci toxiinfectie alimentara. Oricat de constiinciosi ar fi inspectorii de la Protectia Consumatorului, numarul lor este prea mic pentru a verifica in detaliu fiecare local sau supermarket de pe litoral. Daca vrei sa nu te imbolnavesti, este important tii cont chiar tu conditiile de igiena in care este depozitata si preparata mancarea si sa te feresti de riscurile evidente. Iata 6 tipuri de alimente de care sa te feresti la mare ca sa nu faci toxiinfectie alimentara. Citeste sfaturile pe eva.ro

UtileFoto: Colaj foto

SMS-ul care salveaza viata bolnavilor de cancer pulmonar. A inceput campania pentru a pune la punct primul Centru de Diagnosticare Precoce a cancerului pulmonar din Romania. Primul centru din tara noastra in care acest tip de cancer ar putea fi diagnosticat precoce urmeaza sa functioneze in cadrul Institutului "Marius Nasta" din Bucuresti. "Aici sunt examinati anual 60 % din pacientii din Romania care necesita bronhoscopie (peste 10.000 pacienti intr-un an), aici se efectueaza bronhoscopii pentru diagnosticul cancerului pulmonar la peste 4.000 de pacienti intr-un an, aici sunt diagnosticate si tratate prin bronhoscopie cele mai severe forme de cancer", justifica initiatorii campaniei, Asociatia "Aer Pur" Romania impreuna cu Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", locatia aleasa, conform EVZ.ro

STUDIU. Zece pastile de Ecstasy pe an pot duce la pierderi de memorie. Pastilele de ecstasy sunt daunatoare pentru memorie, chiar si in cantitati mici, se arata intr-un studiu recent publicat in jurnalul medical Addiction si citat de Daily Mail. Pierderile de memorie sunt similare celor din etapa de instalare a dementei si pot aparea chiar si dupa administrarea a zece pastile de ecstasy pe an, ceea ce inseamna mai putin de o pastila pe luna. Timp de un an, cercetatorii de la Universitatea din Cologne au monitorizat activitatea cerebrala a unui grup de tineri care mai consumasera narcotice si in trecut.La finalul studiului, 23 de dintre subiecti au devenit consumatori activi de ecstasy, ajungand sa consume intre 10 si 62 de pastile pana la finalul celor 12 luni de monitorizare. Articolul integral pe Gandul.

Stresul provoaca afte. Denumite stiintific ulcere aftoase, aftele creeaza disconfort si transforma orice masa intr-un chin, din cauza senzaoeiei de usturime pe care o provoaca. Potrivit dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, specialist in Homeopatie, bubioeele apar foarte des la bebelusi, dar le fac probleme si aduloeilor. Medicul ne spune care sunt cauzele aparitiei lor si cum putem scapa de ele. icile rani rotunde, delimitate de o roseaoea si cu interior alb, sunt niste ulcere localizate sub sau pe limba ori la nivelul gingiilor, dar care nu afecteaza in mod obisnuit buzele, anunta Libertatea.

Leacuri contra problemelor menstruale. Te confrunti des cu dureri menstruale? Specialistii revistei Libertatea pentru femei iti recomanda cateva leacuri: - Fructul castitatii reduce simptomele neplacute ale sindromului premenstrual. Se consuma sub forma de infuzie. Se beau trei cani pe zi. - Consuma fructe si cereale integrale, renunta la prajeli si la bauturi acidulate. Continuarea articolului pe Libertatea.

Sucul de lamaie va scapa de pietrele la rinichi. Adaugati suc de lamaie la un pahar de suc de legume obtinut din morcov, sfecla si castravete. Daca beti acest amestec de 3-4 ori pe zi, scapati de pietre in cateva saptamani. Eliminarea se face in cateva zile, uneori cu dureri, dar dupa aceea va veti simti foarte bine. Sucul din morcov, sfecla, castravete si lamaie este unul dintre cele mai eficiente epuratoare ale vezicii biliare, rinichilor, prostatei si glandelor sexuale, conform Click.