Pacaleli cu legume si fructe: Arata impecabil, dar sunt bune de aruncat. Citricele cu coaja mai mare decat miezul si legume necoapte dau gaura in buzunar si sunt nocive pentru sanatate. Vlad, din Capitala, a cumparat acum doua saptamani patru lamai din piata pentru a le folosi in aceeasi seara. "Aratau foarte bine si vanzatoarea mi-a spus ca sunt foarte bune si zemoase. Insa, cand am ajuns acasa si am taiat una nu mai reuseam sa ajung la miez, cred ca taiasem cam o treime din diametrul lamaii si nu ajunsesem la fruct", povesteste barbatul. Pentru ca avea nevoie de patru lamai cu miezul normal, a trebuit sa mai cumpere doua. "Am incercat sa vorbesc cu vanzatoarea sa ii spun ca fructele nu sunt coapte normal, dar nu am avut cu cine sa ma inteleg. Nu a fost de acord sa ma despagubeasca, spunand ca nu poate sa taie lamaia sa vada cum e la mijloc", mai povesteste bucuresteanul, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Topul motivelor pentru care oamenii sunt supraponderali. Nu e om care sa nu aiba in familie sau in cercul de prieteni cel putin o persoana supraponderala. Dar de ce sunt supraponderali? Raspunsul la aceasta intrebare este foarte diferit de la caz la caz. Fiecare persoana supraponderala incearca sa gaseasca o scuza, un motiv, o cauza mai mult sau mai putin intemeiate. Multi oameni spun ca nu pot sa slabeasca pentru ca majoritatea membrilor familiei este supraponderala. Din pacate, suntem animale sociale. Sa fii supraponderal nu este chiar o aventura "solo". E greu sa tii regim cand toti din casa mananca chipsuri si pizza, lenevind in fata televizorului. Din fericire, poti fi slab daca te concentrezi suficient de mult pe regim si cauti suport la prietenii slabi si nu la familia supraponderala, anunta Libertatea.

Ce sanse are copilul sa mosteneasca ochii parintilor. Culoarea ochilor unui nou-nascut este rezultatul unui calcul genetic pe care nici macar specialistii nu l-au rezolvat inca. Din combinarea celor mai intunecate nuante de caprui poate rezulta un bebelus cu ochii albastru-azuriu. Credinta populara spune ca baietii se aleg cu ochii mamei, iar fetele vor semana cu tatal. Geneticienii cred insa ca nimeni nu poate "ghici" culoarea ochilor viitorului bebelus. "E un proces complet aleatoriu. Culoarea nu e data de o singura gena, nici recesiva - a bunicilor, nici predominanta - a unuia dintre parinti, ci de un pachet intreg", arata Viorica Radoi, medic primar genetica medicala la clinica MedLife, informeaza EVZ.

Atentie! Stresul provoaca dureri de stomac. Cauzele unei digestii deficitare sunt multiple, printre ele numarandu-se stresul, alimentatia, consumul insuficient de lichide sau legume si fructe, abuzul de produse care contin cofeina. Exercitiile de respiratie practicate pe stomacul gol, impreuna cu o crestere a consumului de lichide si corectarea alimentatiei ne ajuta sa scapam de constipatie, fie ea chiar si cronica. Din pozitie verticala, cu picioarele departate la circa 40 de cm, genunchii flexati si trunchiul usor aplecat inainte astfel ca palmele sa se sprijine pe genunchi, se face o expiratie profunda astfel incat sa eliminam cat mai mult aer. Efectuam o retinere a respiratiei cu plamanii pe gol si scoatem apoi pieptul in afara fara a inspira. Rezultatul va fi retractarea abdomenului si masarea organelor de sub diafragma. Se mentine pozitia astfel obtinuta pentru 5-10 secunde fara a provoca disconfort, dupa care se relaxeaza usor abdomenul si apoi se inspira lent, scrie Click.

Bronz fara riscuri? Asa il ai! Da, este posibil, insa doar daca respecti cu strictete recomandarile medicilor. Sfaturile noastre te vor ajuta sa te bronzezi fara ca pielea ta sa aiba de suferit. Bronz sanatos nu exista, spun medicii dermatologi. Si asta pentru ca bronzul este, de fapt, un act de aparare a pielii fata de agresiunea soarelui. Cu toate acestea, putem limita efectele nocive ale soarelui, precum ridarea prematura, petele pigmentare si cancerul cutanat, daca tinem cont de unele recomandari. In primul rand, cu cel putin o luna inainte de a merge la plaja, pregateste-ti pielea prin alimentatie. Pentru mentinerea elasticitatii pielii, ai grija sa nu-ti lipseasca din dieta acizii grasi grasi Omega 3 (peste gras, nuci si germeni de grau). De asemenea, betacarotenul, precursor al vitaminei A (morcovi, caise) protejeaza pielea de radicalii liberi si favorizeaza producerea de melanina, pigmentul care determina bronzul, anunta Adevarul.

Cum stimulezi circulatia periferica deficitara. Chiar daca afara este foarte cald, mainile si picioarele tale sunt tot timpul reci? Acesta este un semn ca ai o circulatie periferica proasta. Iata cateva remedii naturale. Ginko Biloba. Prepara o infuzie din doua lingurite de frunze maruntite de planta, la o cana cu apa. Lasa la infuzat aproximativ 10-15 minute, iar dupa aceea strecoara. E recomandat in insuficienta circulatorie periferica. Macerat cu ardei iute. Fa un amestec din cinci lingurite de ardei iute maruntit, jumatate pahar de otet si 250 ml alcool sanitar. Lasa preparatul sapte zile la ma-cerat si apoi pastreaza- l in sticlute inchise la culoare. Maseaza zilnic mainile si picioarele cu aceasta solutie, informeaza Libertatea.