Primul ajutor in caz de arsuri sau rani ale pielii. Uitati de leacurile babesti! Daca nu dezinfectati cum trebuie ranile, va puteti alege cu infectii severe. Medicii ofera un scurt ghid de prim-ajutor. Desi in popor se spune ca ranile nu trebuie acoperite cu pansamente pentru a se vindeca mai usor, medicii atentioneaza ca astfel nu faceti decat sa cresteti riscul de infectii. De asemenea, nici arsurile nu trec cu popularele impacheturi cu iaurt. Iata cum trebuie sa le tratati corespunzator, pentru a evita complicatiile. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Tigarile electronice, mai periculoase decat fumatul in sine. Autoritatile sanitare din Marea Britanie avertizeaza ca tigarile electronice dauneaza sanatatii mai rau decat fumatul insusi. In plus, expertii guvernamentali atrag atentia ca mecanismele acestora sunt periculoase si nesigure. De aceea, ei au atras atentia ca producatorii de tigari electronice sa asigure verificarea lor stricta inainte de a fi puse pe piata. Ideea ar fi fost buna, fiindca fumatorii ar avea astfel impresia ca au in mana o tigara normala, care elibereaza nicotina si alti vapori. Integral in Click.

Cand si cum putem lua pastile contra durerii. Analgezicele pot reduce sau chiar elimina simptomele celor mai multe dureri de intensitate usoara sau moderata. Una dintre cele mai folosite clase de medicamente, antiinflamatoarele nesteroidiene au efecte analgezice, antipiretice (de scadere a febrei) si de reducere a inflamatiilor, fiind recomandate pentru ameliorarea mai multor tipuri de durere. Inainte de administrarea unor astfel de pastile, trebuie respectate indicatiile medicului sau prospectul produsului daca sunt luate fara reteta, informeaza Adevarul.

Ai probleme cu somnul din pricina caldurii? Ceaiul de paducel te ajuta sa adormi. Caldura sau oboseala te impiedica sa dormi? Nu lua somnifere, fiindca pot crea dependenta. Aminteste-ti ca exista o multime de plante care sunt excelente remedii impotriva noptilor albe. Specialistul ziarului Libertatea, dr. Cristina Balanescu, te invita sa tii cont de sfaturile noastre, inainte de a adormi. Daca totusi suferi de insomnie grava, mergi la doctor, scrie Libertatea.

Fructele, cel mai mare risc de toxiinfectie. Este timpul perfect pentru picnicuri si pentru mancaruri usoare de tipul salatelor. Insa vremea calda este prielnica si toxiinfectiilor alimentare, manifestate prin dureri digestive, ameteala si prin stari de voma. Mai multe despre toxiinfectiile alimentare, afla din revista ,,Click! Sanatate" din luna august. Paradoxal, fructele si legumele se numara printre alimentele care se altereaza cel mai repede si care pot da toxinfectii. Si alimentele bogate in proteine, cum sunt ouale si carnea, au un risc ridicat de alterare. Continuarea in Click.

Zambetul este un remediu antistres. Un studiu facut de cercetatorii americani a demonstrat ca in situatii stresante te poti simti mai bine daca zambesti, chiar si fortat. Cercetatorii Universitatii din Kansas au supus un grup de studenti unor activitati generatoare de stres si au remarcat ca aceia care zambeau au fost mai putin angoasati decat ceilalti, relateaza Libertatea.