​Top cinci salate obisnuite care ingrasa mai mult decat fast-food-ul. Chiar daca par cele mai sanatoase gustari in diete, majoritatea salatelor pe care le comandam la restaurant au mai multe calorii decat produsele tipice de fast-food. Un burger obisnuit are, in medie, 550 de calorii. O salata, insa, poate depasi 1000 de calorii, precum si cantitatea acceptata de grasimi saturate, conform businessinsider.com. Este o gustare pe care o regasim in meniurile multor restaurante. Preparata cu multa carne de pui prajita, salata ajunge la 900-1000 de calorii. Daca adaugam sosul tipic Caesar, numarul caloriilor ajunge la 1200 per portie. Chiar daca titulatura de "asiatica" lasa impresia ca este o mancare usoara, salata are circa 1200 de calorii. Sosul vinaigrette, gatit cu ulei si condimente, contine o cantitate mare de sodiu, spun nutritionistii. Nesanatosi sunt si taiteii prajiti, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Iata de ce zodia iti influenteaza silueta! Fiecare dintre noi a rasfoit macar o data pagini cu diete recomandate in functie de zodia in care ne-am nascut. Totusi, cat de mult influenteaza semnul astral nutritia si care este explicatia, ne-a spus specialistul nostru in astrologie, Medeea. Astrograma zilei tale de nastere te poate ajuta sa afli daca vei avea probleme cu greutatea pe viitor si daca te vei lupta toata viata cu diete mai mult sau mai putin potrivite. Totodata, astrele iti pot dezvalui si mici secrete sa iti pastrezi o talie frumoasa. Ca un exemplu, "nativii aflati sub influenta directa a lui Neptun si a lui Jupiter, adica Pestii si Sagetatorii, sunt predispusi sa ia in greutate inca din adolescenta, iar nativii lui Pluton, Scorpionii, se lupta cu dietele dupa ce trec de varsta de 25 de ani. Greutatea poate fi o problema si pentru Berbeci, indeosebi pentru femeile nascute sub acest semn, daca nu tin cont de regimul alimentar si devin sedentare. Racii si Fecioarele sunt semnele gurmande ale zodiacului si ele trebuie sa fie in permanenta atente la ceea ce mananca", ne dezvaluie Medeea, anunta Libertatea.

Mierea, leacul ideal pentru durerile de gat. Este dulce si foarte laudata pentru efectele ei asupra organismului. Mierea este indulcitorul natural care poate fi folosit atat in alimentatie, cat si in medicina si chiar cosmetica. Iata cateva dintre beneficiile pe care ni le aduce. Datorita proprietatilor sale antiseptice, mierea ajuta la inhibarea cresterii bacteriilor, pastrand ranile externe curate, ferite de infectii. Este tratament impotriva arsurilor, a ranilor si a taieturilor deoarece este capabila sa absoarba umezeala din aer si sa grabeasca vindecarea. Proprietatile antibacteriene ajuta la prevenirea infectiilor si actioneaza ca agent anti-inflamator, reducand inflamarea si durerea. Mierea poate elimina insomniile atunci cand se amesteca o lingurita de miere cu un pahar cu lapte. In acest fel, obtineti o stare de calm si puteti adormi cu usurinta. Insomniile mai pot fi indepartate si cu un amestec de una-doua lingurite de miere intr-o ceasca de ceai de musetel, informeaza Click.

Cum urmezi un tratament cu musetel. Alaturi de menta, sunatoare si tei, musetelul este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale de la noi. Cel mai folosit remediu este ceaiul din flori. Insa si uleiul este un leac foarte bun, mai ales daca ai indigestie ori nu poti dormi. Infuzia sau ceaiul de musetel este un leac pe care multi dintre noi l-am incercat in copilarie atunci cand aveam tulburari digestive, de somn sau intoxicatii alimentare. Reteta clasica in astfel de situatii este de o lingura de flori la o cana cu apa fierbinte, din care este bine sa bei 2-3 cani pe zi pana la disparitia simptomelor. Stiai insa ca infuzia de flori de musetel poate fi folosita si extern in bai locale ori generale sau sub forma de comprese? Baile locale cu infuzie de musetel sunt recomandate persoanelor care au leziuni vasculare acute sau cronice, scrie Adevarul.

Ai un nod in gat? Nu-i de gluma! E o senzatie aparent banala, dar poate fi semn de boala grava. Dificultatea la inghitire si senzatia ca alimentele nu inainteaza catre stomac sunt stari de disconfort, care sunt trecute de multi cu vederea. Potrivit dr. Laurentiu Luca, directorul Clincii Puls, in astfel de cazuri trebuie sa te adresezi unui specialist gastroenterolog, fiindca aceste simptome pot semnala o problema de sanatate. In functie de posibilele cauze, medicii impart disfagiile (dificultatile de inghitire) in preesofagiene si esofagiene. Unii oameni au aceasta senzatie doar la alimentele solide, in timp ce altii nu pot tolera nici lichide (cum e cazul acalaziei - absenta contractiilor esofagului la inghitire). Uneori, cand inghitirea e dureroasa, sindromul se numeste odinofagie si apare in viroze ori in alte infectii, tulburari de motilitate (n.r. - acea proprietate a unor organe cu musculatura neteda de a efectua miscari de contractie si de relaxare) sau chiar cancer, anunta Libertatea.