Soarele, prieten si dusman pentru bolile de piele. Vara nu este un motiv de bucurie pentru toata lumea. Astfel, in cazul celor diagnosticati cu unele afectiuni cutanate, soarele le poate agrava simptomele. Este insa si adevarat ca, in alte boli de piele, baia de soare chiar este indicata! Daca ai acnee, probabil ai observat ca soarele iti estompeaza leziunile. Asa si este, pentru ca soarele are actiune antiinflamatoare asupra pielii. Insa expunerea indelungata duce la ingrosarea pielii, la astuparea porilor si la blocarea secretiei de sebum. De aceea, dupa doua-trei saptamani poti observa noi puseuri de acnee. Pentru prevenirea lor, medicii recomanda folosirea unei creme cu factor de protectie solara ridicata, noncomedogenica si neuleioasa. Baile de soare sunt contraindicate si celor cu lupus eritematos sistemic, boala autoimuna care afecteaza mai multe organe, inclusiv pielea, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Adevaratul motiv pentru care uitam pana si unde ne-am pus cheile. Memoria se exerseaza, iar problemele cognitive pot aparea daca nu cititi si nu faceti exercitii fizice. Cui nu i s-a intamplat sa uite unde si-a pus cheile sau unde a parcat masina? Aceste pierderi temporare de memorie pot fi cauzate de stres, de lipsa atentiei si chiar de o nutritie deficitara. Calitatea memoriei este strans legata de stilul de viata pe care il avem. "Toate procesele creierului care memoreaza sunt active tot timpul vietii si se dezvolta odata cu omul, desigur, in functie si de capacitatea lui de stocare", explica medicul neurolog Constantin Popa. Cu toate acestea, pentru a avea o memorie buna si un creier sanatos, omul trebuie sa fie activ din toate punctele de vedere. "Activitatile atat fizice cat si psihice care implica folosirea creierului ajuta la pastrarea mai indelungata a memoriei. Memoria e ca un muschi. Fara a pune creierul la treaba, nu mai puteam spera la performante", explica neurologul, anunta EVZ.

Cele mai frecvente greseli pe care le fac femeile de peste 35 de ani. Odata ce anii trec, sunt lucruri care nu-ti mai stau bine, asa cum era cu ceva vreme in urma. O tunsoare bob sau un machiaj smoky eyes, de exemplu, pot mai mult sa te dezavantajeze decat sa te puna in valoare. Nu-ti dai seama ca trebuie sa te schimbi Cea mai mare greseala pe care o poate face o femeie ajunsa la varsta maturitatii este sa nu faca absolut nimic. Parul, machiajul si hainele care te faceau sa arati fantastic in anii tineretii nu te vor mai avantaja la varsta mijlocie (35-55 de ani). Daca vrei sa fii multumita de modul in care arati si la o varsta matura, trebuie sa faci anumite schimbari. "Multe femei continua sa faca aceleasi lucruri pe care le faceau cu decenii in urma, care, de cele mai multe ori, nu se potrivesc si nu pot sa avantajeze o femeie de peste 50 de ani. Foarte des, ele nici macar nu realizeaza ca fac greseli, deci trebuie sa identificati greselile inainte de a incepe sa faceti schimbarile", spune Barbara Grufferman, informeaza Libertatea.

Slabeste fara sa iti pierzi tonusul. Pentru a slabi, trebuie sa elimini din alimentatie mancarurile care nu-ti fac bine sau au un aport nutritiv prea mare, fara a renunta insa la cele care iti dau energie. Stii de ce are nevoie organismul tau pentru a fi in forma? Respectand cele cinci principii ale regimului tonic, poti slabi repede si fara efort! O saptamana in care mananci alimente sarace in calorii este durata ideala pentru a slabi fara sa provoci carente alimentare sau sa obosesti prea mult. Asa poti pierde doua-trei kilograme, iar organismul nu va opune rezistenta. Hranitoare, proteinele intretin masa musculara. Mananca alimente care contin proteine, dar alege-le pe cele slabe: peste, crustacee, lactate degresate, soia, carne slaba si oua, scrie Adevarul.

Ce microbi iti pun viata in pericol la job. Murdaria si microbii sunt prezenti peste tot in vietile noastre si locul de munca nu face exceptie. Chiar daca va spalati cu regularitate pe maini in timpul orelor de program, trebuie sa stiti la ce pericole nebanuite va expuneti atunci cand executati cele mai banale activitati. Iata ce microbi iti pun viata in pericol la job. Desi poate pana acum nu te-ai gandit, butoanele de la lift sunt atinse, in medie, de cateva sute de ori pe zi, intr-o companie de marime medie. Daca lucrezi intr-o multinationala, sansele sunt ca butonul de la liftul din holul cladirii sa fi fost atins de cateva mii de ori intr-o zi. Gandeste-te ca nu toata lumea se spala pe maini dupa ce merge la baie si ca butonul de chemare a liftului este atins inclusiv de oamenii care vind e afara, dupa ce au atins bare din mijloacele de transport, portiera masinilor sau banii cu care au platit pentru covrigi, anunta Unica.ro.

Fasolea verde, de folos pentru intregul organism. Fasolea verde este un aliment inzestrat cu proprietati terapeutice remarcabile. De fapt, in opinia nutritionistilor, aceasta leguma este comparata cu o farmacie ce detine importante rezerve de vitamine (C, B1, B2, B3, B6,B9), de minerale (magneziu, potasiu, nichel, litiu, cobalt, crom, fier), de triptofan si de aminoacizi. "Referindu-ne la aceasta leguma valoroasa , trebuie sa amintim puterea hipogliceminata a pastailor sale, denumita din acest motiv si "mancator de zahar", care impiedica absorbtia zaharului , fiind o sursa de proteine fara grasimi. Mai mult, fasolea verde este un remediu deosebit de important intr-o serie de boli: diabet, afectiuni renale, cardiovasculare, pulmonare, oculare, cistite, fiind de un real folos si persoanelor care se afla in convalescenta", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, informeaza Click.