Cinci boli care se transmit de la parinti. Afla gradul de risc pentru fiecare. De la parinti nu mostenim doar trasaturile fizice, ci si boli cardiovasculare, diabet si chiar forme de cancer. Predispozitia la anumite boli, printre care cele de inima, diabet, astm si anumite tipuri de cancer, este dictata de mostenirea genetica a fiecarei persoane. Daca ambii parinti sufera de aceeasi boala, riscurile ca si copilul sa dezvolte acea afectiune sunt considerabile. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Pilula contraceptiva pentru barbati, la un pas de lansarea pe piata. Anuntata de mai multe ori pana acum, dar niciodata lansata pe piata, "pilula pentru barbati" este pe punctul de a deveni realitate, in urma descoperirilor realizate de doi cercetatori americani. Martin Matzuk, de la Baylor College of Medicine din Houston, si James Bradner, de la Harvard Medical School din Boston, au reusit sa blocheze spermatogeneza la soareci, inhiband o proteina-cheie pentru fabricarea spermatozoizilor cu o mica molecula, anunta Click.

Pentru tine, igiena e o obsesie? Iata ce risti facand exces de zel. Zicala "Tot ce e prea mult strica" se adevereste si in privinta igienei corporale: daca ne spalam prea frecvent sau "cu inversunare", de parca am vrea sa luam pielea de pe noi, organismul nu mai vine in contact cu agentii patogeni si isi pierde abilitatea de a-i combate. Iar la urmatorul lor atac va fi foarte usor de invins. Dr. Cristina Balanescu ne spune ce riscam daca facem exces de zel la dus. Integral in Libertatea.

Alimentele care provoaca somnolenta. Produsele achizitionate in supermarketuri sunt adeseori responsabile de lipsa de putere si de oboseala pe care le resimte omul, afirma cercetatori americani, la capatul unui amplu studiu pe aceasta tema. Astfel, concluzioneaza ei, consumul unor produse alimentare populare poate avea un impact negativ semnificativ asupra performantei de zi cu zi, potrivit portalului MedDaily. In finalul acestui studiu, cercetatorii americani au intocmit o lista cu astfel de produse, in care au inclus alimentele cele mai frecvent cumparate din supermarketuri, informeaza EVZ.

Berea si inghetata, cu bune si cu rele. Inghetata contine si grasimi, si zahar. Combinatia fatala pentru silueta si pentru inima noastra. Daca am manca-o zilnic! Nutritionistii spun insa ca ne putem desfata cu 100 de grame saptamanal. Conditia: sa nu avem probleme cu inima ori cu greutatea, diabet ori afectiuni gastrice. Daca am trecut testul sanatatii, mai ramane procesul selectiei: ce alegem si din ce ingrediente? Daca n-ai timp s-o prepari in casa, afla mai jos ce poti cumpara, relateaza Adevarul.

Grasimea abdominala, dusmanul sanatatii tale. Afla cum poti sa scapi de ea. Atribute de referinta pentru eleganta si frumusetea feminina, talia trasa prin inel si abdomenul plat sunt doua dintre cele mai problematice aspecte in cazul femeilor preocupate de imaginea si sex-appealul lor. Cu toate acestea, nu putine sunt cazurile in care dietele pe care le tinem nu isi ating scopul sau, pur si simplu, curele de slabire nu sunt insotite de vointa si rezistenta fizica necesare pentru a ajunge la o silueta impecabila. Continuarea in Romania Libera.