Topul "mizeriilor" din mezeluri: piele, oase si tendoane peste limita legala. Tendoane si oase pisate in loc de carne macra, grasime peste limita admisa si multa apa, aceasta este reteta pe care o "respecta" majoritatea producatorilor. Pentru a iesi mai ieftin, procesatorii "umfla" mezelurile cu grasime si apa si creeza impresia de carne cu pasta de zgarciuri. La gust "umbla" cu aditivi si multa sare Sorici, apa, tendoane si foarte putina carne macra, este reteta stas a celor mai multe mezeluri. Desi legislatia privind normele de compozitie exista din 2006 si este destul de clara, controalele efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ca foarte putine produse respecta intru totul reteta. Principala problema a mezelurilor de pe piata autohtona e chiar cantitatea insuficienta a materiei prime- carnea, sau calitatea proasta a acesteia. Umplutura de tendoane si oase, peste norme Un raport al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, bazat pe date din 2010, arata ca mai ales parizerul, crenvurstii si salamurile de vara au un continut de proteine cu 2% mai mic fata de prevederile legale, potrivit carora mezelurile trebuie sa contina carne in proportie de cel putin 10-11%, dezvaluie EVZ.ro

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Noptile caniculare ti-au dat odihna peste cap? Afla secretele somnului linistit! Zilele de vacanta si noptile caniculare ti-au dat somnul peste cap? Iata cateva remedii din farmacia bunicii care te vor ajuta sa invingi insomnia si sa te odihnesti bine. Paducelul e un bun sedativ Paducelul actioneaza asupra sistemului nervos central. Prin actiunea sa sedativa, atenueaza nervozitatea, palpitatiile legate de o afectiune cardiaca si senzatia de "greutate" pe inima. Pentru a avea parte de un somn reconfortant si odihnitor, poti incerca tinctura de paducel. O preparai din 20 g de flori si frunze de paducel, pe care le adaugi in 100 ml de alcool de 60-70 de grade. Lasi amestecul la macerat timp de 10 zile, dupa care pui cate 10-15 picaturi in putina apa si bei de trei ori pe zi. Pentru combaterea insomniilor, mai poti incerca si un ceai din plante care au efect sedativ, scrie Click.

Mitul "nu mananc grasimi ca sa nu fiu gras". In mintea majoritatii oamenilor, care isi doresc sa dea jos grasime corporala, este aproape evident ca ar trebui sa isi limiteze consumul de grasimi alimentare. Cine ar putea sa te invinovateasca pentru aceasta aparenta "logica"? De fapt, dietele care se concentreaza pe reducerea extrema a grasimilor consumate sunt contraproductive pentru scopul tau de a da jos grasime, si chiar te vor indeparta de telul tau. Iata 4 motive: 1. Dietele sarace in grasimi sunt mai bogate in zahar. Grasimile contin 9 calorii pe gram. Atunci cand reduci dramatic consumul de grasimi, in mod natural va trebui sa compensezi acele calorii lipsa prin cresterea consumului de proteina si carbohidrati. Pentru majoritatea oamenilor, asta inseamna consum mai mare de paine, paste, dulciuri, care, desi sarace in grasimi, au foarte mult zahar. Desi corpul tau are nevoie de o anumita cantitate de glucoza ca si combustibil pentru activitatile zilnice, orice exces se va depune ca grasime. 2. Dietele sarace in grasimi cresc senzatia de foame. Grasimile alimentare au un efect de satietate mai mare decat carbohidratii sau proteinele. Asta te va ajuta sa nu te infometezi, si sa te simti mai bine pe parcusul zilei, citim pe Hunk Body.

Trebuie sa purtati ochelari de vedere? AFLATI cum puteti scapa de ei in doar 15 minute. Cu ajutorul interventiilor fara bisturiu, puteti renunta la ochelari intr-un sfert de ora. Laserul "slefuieste" corneea si reduce dioptriile la zero. Operatiile sunt decontate de Casa de asigurari. Pentru a putea efectua o operatie cu laser, medicul face investigatii amanuntite.Corneea trebuie sa fie suficient de groasa si fara defecte Interventiile cu laser ii ajuta pe bolnavii care sufera de miopie, hipermetropie si astigmatism sa-si recapete vederea si sa scape de ochelari. Operatiile se bucura de succes mai ales in randul tinerilor sub 30 de ani, iar efectele sunt imediate. Intr-o saptamana, vederea isi revine in proportie de 80%, iar dupa o luna ochii sunt recuperati in proportie de 98%. Operatia e decontata de Casa de asigurari si se poate face gratuit la stat (Spitalul Universitar din Bucuresti, Spitalul de Oftalmologie etc.), iar la privat, cu tot cu investigatii, costurile pentru ambii ochi se ridica la putin peste 1.000 de euro, atat in Bucuresti, cat si in provincie, scrie EVZ.ro

Castravetii si lamaile iti protejeaza pielea de soare. Ai aflat pe pielea ta ce-nseamna sa stai prea mult la soare? Ca sa scapi de mancarimi, dureri si roseata, trateaza-te singura cu leacuri simple, pe care oricine le are in casa. Atentie! Daca ai febra, frisoane si dureri puternice trebuie sa mergi la doctor. Comprese cu suc de castravete Castravetele este una dintre cele mai racoritoare legume, asa ca nu evitati sa-l consumati pe timp de vara. Sucul proaspat de castravete calmeaza arsurile provocate de soare. Bogat in saruri naturale, enzime si vitamine el este esential pentru cresterea si repararea celulelor. Tamponari cu suc de lamaie Pentru pielea afectata de ultraviolete, lamaia e un adevarat calmant, gratie vitaminei C, scrie Click.