Nu mai scapi de oboseala? Cinci boli pe care le-ai putea avea. Oboseala cronica se poate instala fie din cauza unei boli depistate sau nu, fie din cauza unor stari de insomnie sau depresie. Afectiunile cardiace, hipotiroidismul, anemia, diabetul si reumatismul sunt tot atatea cauza ale oboselii care nu da semne ca o sa treaca. Alergiile alimentare si anxietatea sunt alte boli ce duc la instalarea sindromului, care afecteaza in general persoanele intre 25 si 45 de ani. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Top 10 alimente care reduc eficienta medicamentelor. De obicei, alimentele si medicamentele actioneaza in armonie pentru a va proteja starea de sanatate, insa acest lucru nu este intotdeauna o regula. Anumite alimente, precum laptele, prunele si taratele, pot afecta absorbtia si metabolizarea medicamentelor de catre organism si, prin urmare, efectele lor benefice asupra sanatatii, relataza Romania Libera.

Femeile pot depista barbatii cu BTS-uri dupa mirosul lor corporal. Te intrebi daca este bine sau nu sa iti incepi viata sexuala cu un nou partener? Cercetatorii din Rusia au un sfat pentru tine. Daca vrei sa afli cat de sanatos e iubitul tau - miroase-l. Mirosul corporal al barbatilor ti-ar putea oferi un indiciu cu privire la sanatatea sistemului reproducator al acestora. Potrivit rusilor, barbatii infectati cu gonoree miros ''putred'' in viziunea femeilor, anunta Romania Libera.

Cum se poate calma pofta de fumat. Persoanele fumatoare care doresc sa reduca numarul de tigari sau sa renunte total la acest obicei pot face sport, exercitiile fizice ajutand temporar la calmarea poftei de fumat, informeaza Reuters. O echipa de cercetatori britanici a analizat rezultatele a 19 studii clinice anterioare si a descoperit ca exercitiile fizice sunt foarte folositoare celor care doresc sa-si calmeze pofta de nicotina. Totusi, noul studiu, publicat in Addiction, nu a stabilit daca acest lucru este echivalent cu o sansa mai mare de a renunta la fumat. Continuarea in Gandul.

Strugurii energizeaza si detoxifica organismul. Strugurii sunt unele dintre cele mai apreciate fructe de sezon. Au proprietati detoxificante, depurative si antioxidante, ce ajuta la cresterea imunitatii organismului, revitalizante, energizante, in vederea pregatirii pentru anotimpul rece. Tinuta in sezon, cura cu struguri este recomandata atat persoanelor care vor sa se mentina sanatoase, cat si celor care sufera de anumite afectiuni (favorizeaza activitatea inimii, anemii, afectiuni reumatismale, litiaze biliare si urinare, in constipatie, astenii, stari de convalescenta si afectiuni hepatice), informeaza Libertatea.