"Comanda-ti" un bebelus asa cum vrei ! Trei solutii ca sa decizi sexul copilului. Tehnologia moderna ajuta parintii din zilele noastre sa concureze cu natura: isi pot crea, in laborator, fiice si fii sanatosi tun. Cuplurile mai conservatoare au la indemana varianta calendarului. Daca "barza" ar tine cont de toate cererile viitorilor parinti, majoritatea copiilor adusi pe lume ar fi baieti. Exista insa cateva "scurtaturi" catre copilul dorit, unele garantate 100%. Metoda Shettles, veche de peste 40 de ani, pare sa fie una dintre cele mai populare teorii despre selectia sexului embrionilor. "Nu stiu daca are succes chiar in 90% dintre cazuri, cum pretinde medicul american, dar este eficienta", crede medicul Ciprian Pop, asistent universitar obstetrica- ginecologie la Spitalul de Urgenta "Elias" din Bucuresti, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Cand iti afecteaza cosmeticele sanatatea. Pentru cele mai multe femei prietenele cele mai bune sunt cosmeticele. Cand tenul isi pierde din stralucire, ele au efecte nemaipomenite, dar, in timp, pot afecta sanatatea pielii. Toate lotiunile, sapunurile si produsele pentru machiaj contin ingrediente chimice care patrund rapid in piele, apoi in organism. Richard Bence, biochimistul american care a studiat timp de trei ani produsele dedicate infrumusetarii, sustine ca intr-un an intreg, prin aplicarea unui machiaj zilnic, pielea absoarbe pana la 2 kilograme de preparate chimice. In urma studiului, a observat ca multe femei nu ezita sa foloseasca si 20 de produse diferite intr-o singura zi, uitand sa verifice termenele de valabilitate si crezand cu tarie ca toate componentele sunt absolut inofensive, anunta Adevarul.

Cum sa-ti revii dupa excesele din vacanta. Vacanta e pe terminate, iar zilele de leneveala au cam trecut si ele. Din pacate, pe langa amintirile frumoase, concediul isi lasa amprenta si asupra corpului nostru, si nu intrun mod pozitiv. "Nu e vacanta fara un pic de exces. Sau, hai sa nu fim atat de duri, sa spunem ca ne facem un pic de cap. Poate ca am stat mai mult la soare decat ne-au avertizat specialistii. Poate ca am mancat mai mult - si nu neaparat ceea ce trebuie - sau am baut un pahar un plus. Dragii mei, trebuie sa revenim la normal si acum e momentul sa ascultam sfaturi esentiale pentru pielea, organismul sau aspectul nostru", scria Oana Turcu pe blogul ei. Vedeta Antenei 2 iti spune si asupra ce sa iti indrepti atentia, cand vrei sa... iti revii dupa vacanta. Inainte de toate, nu uita ca tenul tau are nevoie de hidratare intensa si parul de regenerare. Apoi, ai putea sa iti hranesti pielea cu un ulei de migdale dulci si sa ai grija si de zona intima, informeaza Libertatea.

Fast-food-ul poate afecta creierul. Este cunoscut faptul ca mancarea de tip fast-food nu este tocmai sanatoasa si mai si ingrasa pe deasupra. Acum, un nou studiu arata ca aceasta mancare afecteaza in mod direct creierul. Revista New Scientist a publicat un studiu din care releva faptul ca fast-food-ul dauneaza sanatatii, putand provoca chiar boli care afecteaza creierul, cum ar fi Alzheimer sau chiar dementa. Mai exact, faptul ca mancarea fast food care e facuta din tot felul de prajeli sau alimente procesate duc la o crestere a colesterolului, fapt ce afecteaza circulatia sangelui care in final va duce la o proasta alimentare cu sange a creierului, provoaca si chiar grabeste dezvoltarea bolii Alzheimer. Studiile efectuate pe sobolani au confirmat teoriile specialistilor, scrie EVZ.

Cinci indicatii ale bailor terapeutice. Esti obosit, ai probleme cu circulatia sangelui sau dureri de rinichi? Toate aceste neplaceri pot fi remediate cu ajutorul bailor terapeutice. Cum le faci, ce plante poti folosi - afli din articolul urmator. Cum pielea lasa sa treaca usor substantele active din plante catre tesuturile afectate, baile terapeutice dau rezultate bune intr-un timp scurt. Sunt foarte bune in caz de reumatism, guta ori in bolile metabolice, dar si in tulburarile psihice sau in afectiunile dermatologice. Poti pune plante intr-un saculet, pe care-l umezesti cu apa fierbinte. Dupa un sfert de ora il scufunzi in apa fierbinte. Cantitatea trebuie sa fie de o lingura de plante la o cana cu apa. Torni infuzia astfel obtinuta cu tot cu saculet in apa de baie (proportie de 1/4 litru de infuzie la 2 litri de apa de baie). Poti adauga si sare de mare sau sare grunjoasa. In locul infuziei poti folosi un macerat (lasi saculetul cu plante in apa calduta timp de 4-5 ore), anunta Adevarul.

Invata sa slabesti de la prima dieta. Care e cea mai buna metoda pentru a da jos kilogramele depuse? Ce nu trebuie sa scapi din vedere si la ce varsta sunt dietele contraindicate? Afla chiar de la medicul specialist rezolvarea acestor dileme. Etapa initiala pe care ar trebui sa o parcurgi cand urmezi pentru prima data o dieta este, conform medicului specialist, analizarea cu seriozitate a cauzei care te-a determinat sa vrei sa dai jos surplusul de greutate. "Identificarea clara a cauzei depunerii kilogramelor poate duce la cresterea ratei de succes a procesului de slabire si la constientizarea faptului ca stilul de viata are deficiente. Astfel, exista o mare sansa ca dieta sa aiba succes nu numai pentru 1-3 luni, ci pentru o perioada mult mai lunga", spune dr. Ciprian Constantin. Iar daca o cura de slabire reuseste sa modifice stilul de alimentatie, aceasta este chiar varianta ideala, informeaza Libertatea.