Efectele nestiute ale abuzului de aspirina. Copiii, risc major! Previne cancerul si ajuta in boli de inima, insa cauzeaza hemoragii digestive, probleme cu rinichii la adulti si un sindrom grav la copii. Medicii atrag insa atentia ca abuzul de acid acetilsalicilic poate cauza complicatii, mai ales in cazul copiilor. "Aspirina poate favoriza iritatia mucoasei digestive, precum si hemoragii, ca urmare a agravarii ulcerului gastric. Riscurile sunt mai mari cu cat dozele sunt mai mari. In general, aspirina trebuie utilizata ca analgezic, atunci cand este nevoie, si nicidecum in doze mari", atentioneaza prof. dr. Ioan Fulga, seful catedrei de Farmacologie de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", potrivit EVZ.ro

UtileFoto: Colaj foto

Cele mai bune leacuri contra oboselii. La sfarsit de saptamana te simti fara putere si te doare capul si? Oboseala isi spune cuvantul! Alimentatia joaca un rol important in batalia cu stresul si surmenajul. Iata ce alimente trebuie sa contina mesele noastre, pentru a fi in forma. Fructele de padure Poate nu te-ai gandit, dar o plimbare in natura nu face bine doar la psihic, ci intregului organism, asadar nu ocoliti fructele de padure. Murele si afinele contin un nivel ridicat de magneziu si vitamina C. Una dintre cauzele majore ale slabirii sistemul imunitar este nivelul scazut de vitamina C, care induce deasemena si o stare generala de stres si epuizare. Consumul de mure combate efectele imbatranirii si previne bolile neurodegenerative, cardiovasculare si cancerul Semintele de floarea soarelui Semintele contin multe fibre, care ajuta tranzitul intestinal, insa efectele lor benefice asupra organismului nu se opresc doar aici, scrie Click.

Poftele care tradeaza carentele nutritionale. Corpul nostru este mult mai inteligent decat realizam si ar fi extraordinar daca am invata inca din scoli sa decodificam anumite cerinte sau sa-i interpretam semnalele. Atunci cand corpul nostru tanjeste dupa dulce de fapt el are nevoie de cativa nutrienti importanti si daca ii oferim contrariul s-ar putea sa intram in bucluc. Mai jos se afla o lista restransa insa cu siguranta mai sunt si altele pe care nu am apucat sa le reamintesc. Pofta de dulce Corpul are nevoie de vitamine cat si de mineralele, deoarece o parte din minerale sunt raspunzatoare pentru reglarea zaharului din sange, insa in acelasi timp corpul are nevoie si de sulf si triptofan. "Triptofanul in primul rand face parte din grupa aminoacizilor esentiali si este utilizat de creier impreuna cu vitamina B6, nicotinamida si magneziu pentru a produce serotonina, un neurotransmitator important care are rolul, printre altele, sa asigure transmiterea mesajelor creierului la unul din mecanismele biochimice ale somnului", citim pe blogul Ligiei Pop.

Agresivitatea, la fel de periculoasa ca si fumatul. Persoanele care au un comportament agresiv si care se enerveaza repede prezinta un risc dublu de a suferi un infarct sau un atac cerebral, potrivit cercetatorilor spanioli de la Spitalul Universitar San Carlos, din Madrid, care sustin ca acest tip de comportament este la fel de periculos pentru organism ca si fumatul, noteaza Daily Mail. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au analizat un grup de 150 de persoane care au suferit un atac cerebral si 300 de persoane care sanatoase din punct de vedere clinic. Varsta medie a participantilor la studiul spaniolilor era de 54 de ani. Expertii, coordonati de medicul neurolog Jose Antonio Egido, au analizat nivelul de stres al fiecarui voluntar si au constatat ca exista o stransa legatura intre comportamentul agresiv si predispozitia la un atac cerebral sau infarct, scrie Gandul.

Ce spun visele erotice despre sanatatea psihica. Sexul in vis cu o vedeta, cu un necunoscut de pe strada sau chiar cu un fost iubit poate genera trairi puternice, care nu se sterg zile intregi. Cand constientul se odihneste, subconstientul este liber, asambland ganduri, emotii, imagini si trairi din viata reala. "Nu toate visele erotice au o logica. Unele sunt pur si simplu defulari ale sexualitatii reprimate pe timpul zilei, altele sunt fantezii, iar altele sunt pur si simplu reorganizari ale informatiilor de natura personala", explica psihologul Ovidiu Brazdau, care este si presedindele Centrului de explorare a viselor, scrie EVZ.ro