Sucurile, adevarate bombe pentru copii. Multe dintre sucurile care ne indulcesc zilnic sunt adevarate bombe pentru sanatate. Cele mai multe au un procent mic de sirop natural, restul fiind aditivi si zaharuri periculoase pentru sanatate, atentioneaza expertii. Lipsa mentiunii "cu indulcitori" din denumirea produsului, absenta precizarii "obtinut partial din sucuri concentrate" de pe eticheta, lipsa inscrierii categoriei aditivilor utilizati in fabricatie sunt doar o mica parte din neregulile depistate de Autoritatea Nationala pentru Protectiia Consumatorilor intr-un control national desfasurat in iulie-august 2012 in magazine si la producatori. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Alimentul minune. Miroase urat, dar este un antibiotic natural. Documente dintre cele mai vechi amintesc de efectele terapeutice ale usturoiului. De exemplu, constructorii de piramide din Egiptul Antic consumau usturoi, ceapa si ridichi pentru prevenirea bolilor contagioase. De asemenea, legiunile romane foloseau cantitati insemnate de usturoi in alimentatie, informeaza EVZ.

Invinge colesterolul cu leacuri din camara. In lupta cu colesterolul ''rau", care creste riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, poti sa te bazezi pe remedii din farmacia naturii, cu mai putine efecte secundare decat medicamentele clasice. Cand colesterolul ''rau" (LDL) depaseste valoarea de 130/dL, inima ta incepe sa se resimta. Un motiv serios pentru ca medicul sa indice un tratament cu medicamente care vor tine colesterolul sub control, dar care au si efecte secundare nedorite. Continuarea in Adevarul.

Castravetii ajuta inima, digestia si sistemul osos. Continutul de 95% apa te duce cu gandul ca sunt un aliment hidratant si... cam atat. Or, lucrurile stau exact pe dos: castravetii contin multi nutrienti esentiali pentru sanatate. Dr. Cristina Balanescu ne sfatuieste sa ii consumam zilnic in salate proaspete. 100 de grame de castraveti ii furnizeaza organismului 9% din necesarul zilnic de vitamina C - cel mai redutabil dintre antioxidanti (substante care lupta impotriva proceselor de imbatranire), plus alte vitamine (A, B3, B6, B9, C si E), anunta Libertatea.

Berea curata rinichii. Berea contine apa in proportie de peste 90%, carbohidrati, potasiu, magneziu si vitamine de tip B, inclusiv acid folic. Astfel, un pahar cu bere pe zi ofera peste 15% din doza zilnica recomandata a acestor substante. Consumata moderat, berea poate scadea nivelul de homocisteina din sange, care in cantitati mari este un factor activ in producerea bolilor de inima, relateaza Click.