Carmen Bruma dezvaluie secretul abdomenului plat. Carmen Bruma recomanda consumul de struguri in aceasta perioada, deoarece beneficiile lor sunt multiple. Totusi, exista si cateva inconveniente: trebuie consumati in cantitati optime, potrivit Click. Autoarea cartii 3S - SANATOASA SUPLA SATULA sustine ca portia corecta de struguri este de 150-200 grame, aproximativ 150 de calorii. "Strugurii aduc numeroase beneficii organismului dar pot fi o capcana pentru cei care au probleme cu kilogramele in plus. Eu ii mananc dimineata , pe stomacul gol, in cantitatea din fotografie. Ii prefer pe cei negri pentru ca au o cantitate mai mare de flavonoide ( substante cu efect antioxidant). Strugurii au o puternica actiune detoxifianta, alcalinizanta, remineralizanta, tonica, antiinflamatoare. Contin, printre altele , acid elagic (efect antitumoral), resveratrol ( impiedica imbatranirea prematura, combate infertilitatea, imbunatateste circulatia sangelui) quercetina ( creste imunitatea, previne aparitia cancerului )", a scris Carmen pe pagina sa de Facebook.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

10 pasi pentru o detoxifiere completa. Cura de detoxifiere se poate tine primavara si toamna si ar fi bine sa incepi prin a-ti face un set de analize inainte de a o incepe. Apoi, impreuna cu un specialist in nutritie alege varianta potrivita. "Poti opta pentru cura de detoxifiere prin cresterea aportului de fibre, prin folosirea plantelor cu efect laxativ si depurative, cu ajutorul masajului, bailor calde, saunei sau exercitiilor fizice", spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. De retinut "Pe parcursul procesului de detoxifiere evita produsele de origine animala, dulciurile, cafeaua, fainoasele, iar accentual trebuie pus pe legume si fructe consumate in stare proaspata sau sub forma de sucuri", spune medicul Cleopatra Coroaba, de la centrul Aqua Healing. Pentru eliminarea toxinelor este bine sa sustinem functia organelor responsabile cu excretia, respectiv ficat, piele, rinichi, colon, ne sfatuiesti csid.ro

Noi sperante pentru supraponderali: leac pentru cei predispusi la ingrasare. Cercetatorii de la Clinica universitara de medicina interna din Viena au demonstrat ca Ghrelin, un hormon din tractul stomaco-intestinal, apare in dozaje diferite la oamenii grasi si la cei slabi, determinand astfel variatiile de greutate. Senzatia de foame este reglata printr-un sistem complex, din care fac parte hipotalamusul si cortexul cerebral, insa si hormonii joaca un rol important. Membrii echipei de cercetatori spera ca, odata cunoscut acest lucru, sa se poata crea medicamente care sa stimuleze apetitul persoanelor foarte slabe - cum ar fi suferinzii de cancer sau batranii -, respectiv sa se inhibe senzatia de foame la cele supraponderale, scrie Libertatea.ro

Ceasca de sanatate: Ce trebuie sa stii despre hamei. Un studiu amanuntit referitor la eficienta hameiului in medicina traditionala europeana si asiatica precizeaza ca, in toate tarile unde creste hameiul, planta este folosita cu prioritate ca un calmant psihic. "Pentru fitoterapie, hameiul inseamna o speranta de viata in tratarea anxietatii si a complicatiilor acestei afectiuni: atacurile de panica si tulburarile de somn. Terapia cu hamei regleaza tulburarile nervoase-de la neliniste, Parkinson, insuficienta cardiaca si pana la obezitate. De asemenea, administrat in cure succesive, de cate trei saptamani, hameiul actioneaza ca un antiinflamator articular, asemanator cu unele medicamente de sinteza, folosite contra artritei", ne spune Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, potrivit Click.

Combina corect alimentele! Conform multor nutritionisti, respectarea unor principii alimentare deloc complicate ne ajuta sa pastram sau sa dobandim, in functie de caz, o silueta frumoasa. In cazul in care exista un surplus, acesta dispare in timp, iar apoi, datorita felului in care sunt combinate alimentele, ne mentinem o greutate optima. In acelasi timp, ne simtim energici, fara a avea stari de balonare. In functie de continutul pe care il au, alimentele se impart in glucide, lipide, proteine si fibre. 7 PRINCIPII DE URMAT 1 Proteinele se combina excelent cu legumele, in special cu salata verde sau varza. 2 Laptele se consuma simplu sau cu cereale integrale ori iaurt, de preferinta dimineata. 3 Nu combina proteine cu lactate si branzeturi sau cu fructe. Vei simti o stare de disconfort din cauza incompatibilitatii alimentare si, in timp, vei lua in greutate. 4 Nu consuma proteine (ex: carne) cu produse care contin amidon (ex. cartofi). 5 Fructele trebuie consumate separat, ca si gustare, cu doua ore inainte de masa sau dupa, la un interval de doua, trei ore, scrie Libertatea.ro

Sfecla rosie curata ficatul. Salata de sfecla rosie este garnitura perfecta pentru fripturi, insa aceasta aduce si numeroase beneficii sanatatii noastre. Specialistii au demonstrat ca pigmentul rosu din sfecla ajuta organismul in lupta impotriva cancerului. Acestia au descoperit ca sucul de sfecla este un inhibitor puternic al mutatiilor celulare. Mai mult, aceasta scade colesterolul, ceea ce duce la reducerea riscului de aparitie a bolilor de inima. Consumul de sfecla in timpul sarcinii este benefic si pentru bebelus. Sfecla este bogata in folati, esentiali pentru sanatatea tesuturilor, scrie Click.