Numaratul caloriilor ne poate ingrasa. De ce e mai buna mancarea cruda in diete. Se stie ca in diete, numarul de calorii din alimente are un rol esential pentru a avea rezultatele asteptate. O noua teorie da insa peste cap aceasta obisnuinta? Un studiu desfasurat la Universitatea din California arata ca desi numaram zilnic caloriile consumate si nu depasim numarul recomandat, nu inseamna ca si slabim. "Nu prea multe calorii ingrasa, ci alimentele care contin respectivele calorii", sustin cercetatorii. Nutritionistii recomanda sa nu depasim zilnic 2.000 de calorii, dar conform cercetarii mai sus mentionate, caloriile actioneaza diferit in organism in functie de alimentele din care provin. De exemplu, proteinele din pui consuma de pana la 20 de ori mai multa energie pentru a fi digerate fata de grasimi, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Programul meu de intinerire in 7 pasi. Munca, stresul si lipsa timpului liber te coplesesc si te angreneaza intr-o rutina suparatoare. E momentul sa faci o pauza, sa-ti indrepti atentia si asupra ta. Deschide-ti sufletul si bucura-te mai mult de clipele petrecute in familie, de natura si de tot ce-ti ofera viata. Rezerva-ti cateva momente din zi in care sa-ti indrepti atentia catre lucrurile simple, care-ti fac placere si te pun in valoare. Vei reusi sa-ti regasesti pacea interioara daca incerci sa apreciezi ce ai si te concentrezi mai putin pe minusuri. Un alt exercitiu benefic pentru minte si corp este sa incerci sa vezi partile bune ale oamenilor din anturajul tau, anunta Adevarul.

Vrei sa fii stralucitoare? Iata aici cele mai bune diete pentru pielea ta. Dietele ne ajuta sa devenim suple si sanatoase, dar asta nu e tot. Alimentele pe care le mancam pot avea efecte pozitive si asupra pielii, nu doar asupra corpului nostru. Iata care sunt dietele cele mai benefice pentru piele! Aceasta dieta abunda in peste, ulei de masline, verdeturi si fructe. Toate acestea te ajuta sa iti mentii inima sanatoasa si te protejeaza impotriva cancerului de piele. Indiferent ca ai ales sa nu mananci carne din motive etice sau pur si simplu pentru o mai buna sanatate, trebuie sa stii ca ai facut o alegere excelenta. Pe langa fructele si legumele proaspete recomandate de aceasta dieta, trebuie sa consumi si cereale integrale, benefice pentru piele. Antioxidantii din alimentele vegetariene intarzie aparitia ridurilor, a petelor maro de pe piele si a semnelor de imbatranire, informeaza Libertatea.

O serie de alimente despre care se credea ca fac bine inimii nu au niciun efect. Un studiu recent distruge pur si simplu mitul conform caruia o lista lunga de alimente ar face bine sanatatii inimii. Acizii grasi si Omega 3 nu au niciun efect asupra mortalitatii de orice cauza, prin urmare nici asupra mortalitatii provocate de bolile de inima, accident vascular cerebral, sau infarct, indiferent daca acesti compusi sunt luati ca suplimente alimentare sau prin consumul de peste gras, cum ar fi sardine si somon, a declarat o echipa de experti greci de la Universitatea din Giannina. Grecii au ajuns la aceasta concluzie analizand studiile clinice care au inclus un total de peste 68.000 de persoane, relateaza agentia de stiri Reuters. Cu zece ani in urma, se credea ca acizii grasi omega-3 au un puternic efect protector asupra sanatatii, chiar daca nu se cunostea mecanismul lor de actiune, scrie EVZ.

Toamna se numara arsurile la stomac. Ai observat ca in aceasta perioada ai mai multe probleme cu stomacul? Este posibil ca arsurile digestive sa ascunda o gastrita sau un ulcer in toata regula. Daca ai stomacul sensibil, este posibil ca toamna sa nu fie anotimpul tau preferat. Acum se accentueaza arsurile stomacale, cauzele fiind puse si pe seama variatiilor de temperatura, care afecteaza starea psihica, dar si stomacul. Medicii vorbesc si despre ciclicitatea arsurilor gastrice: ele se acutizeaza primavara si toamna, pe durata a sase saptamani. Acest lucru coincide cu timpul necesar de vindecare a unei leziuni ulceroase. Acest disconfort digestiv poate aparea si din cauza stresului sau daca iei antibiotice ori calmante, mai ales pe stomacul gol. Durerea de stomac poate fi resimtita si dupa masa, in special ￯daca ai mancat prea repede. Daca fumezi, bei multa cafea sau alcool, poti, de asemenea, sa te alegi cu un astfel de disconfort, anunta Adevarul.