Dieta bogata in grasimi creste riscul de cancer la san. Consumul de alimente bogate in grasimi hidrogenate poate creste riscul femeilor de a dezvolta cancer la san, sugereaza o cercetare citata de Daily Mail. Un studiu din Statele Unite efectuat pe soareci a aratat ca o dieta care predispune la obezitate si la schimbari de metabolism stimuleaza cresterea timpurie a sanilor si conduce la dezvoltarea de tesut anormal care poate produce cancer la san. Conducatorul stiintific al cercetarii, doctorul Russ Hovey, sustine ca: "Descoperirile din cadrul acestui studiu sunt extrem de importante atunci cand le suprapunem peste informatiile care arata ca fetele care experimenteaza o crestere a sanilor inainte de vreme coincid cu epidemia de obezitate infantila". Acidul gras este un ingredient folosit in fabricarea biscuitilor, a prajiturilor si a alimentelor procesate, in general, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum sa va motivati ca sa renuntati la fumat. Opt solutii. Apelati la inlocuitori ai nicotinei sau medicamente, evitati cafeaua, aruncati brichetele si studiati comportamentul prietenilor nefumatori Fie ca va creaza probleme de sanatate, fie ca va decimeaza bugetul, puteti scapa de fumat daca urmati niste pasi simpli. In primul rand, trebuie sa va gasiti un motiv personal, cum ar fi, de exemplu, protejarea familiei de fumatul pasiv sau amenintarea cancerului de plamani. In al doilea rand, apelati la o forma de terapie, intrucat 95% dintre cei care au incercat sa se lase prin "metoda vointei" au revenit la acest viciu. In acest sens, exista un program national anti-fumat, in cadrul caruia puteti beneficia de sedinte de consiliere si de medicamente care ajuta la diminuarea nevoii de a fuma si la reducerea unor simptome ca depresia. O metoda revolutionara prin care puteti scapa de fumat o reprezinta sesiunile "Allen Car", care au la baza cartea englezului cu acelasi nume. Diana Vasiliu este singurul trainer care tine astfel de sesiuni in Romania, de un an si jumatate, anunta EVZ.

Un leac miraculos, la indemana oricui. Afla ce boli previn sau trateaza fibrele! Cunoscute cu denumirea de fibre abia din anul 1970 datorita unui studiu medical realizat de doctorul Denis Burkitt, aceste substante sunt recunoscute pentru efectele lor benefice inca din cele mai vechi timpuri. Studiul realizat de Burkitt a determinat o legatura intre regimul alimentar si bolile specifice civilizatiei africane, respectiv celei occidentale. In acest sens, medicul a descoperit ca populatia Africii era mai putin expusa in fata bolilor de inima, tulburarilor de metabolism, problemelor cu greutatea, tulburarilor intestinale si dereglarilor circulatiei sangvine. In schimb, aceste afectiuni sunt comune in cazul locuitorilor Statelor Unite si Marii Britanii, informeaza Romania Libera.

Nu bea ceaiul pe stomacul gol! Pentru unii, ceaiul le rezolva pe toate. In realitate, aceasta bautura poate face si rau uneori, chiar daca are o multime de calitati. Specialistul nostru, dr. Cristina Balanescu, iti spune cand si cum sa bei ceai ca sa-ti faca doar bine. Te-ai intrebat de ce englezii beau ceaiul in cadrul unui ritual riguros, preluat din mosi-stramosi? Poate pentru ca ei stiu ca, baut oricum si oricand, banalul ceai ne poate dauna. Iata care sunt aceste situatii pe care e bine sa le eviti: Nu bea ceaiul fierbinte! Este valabil pentru orice bautura a carei temperatura nu trebuie sa depaseasca 62 de grade, intrucat irita mucoasa gastrica si poate intarzia digestia. Temperatura ideala este cea la care bautura este calda, dar nu te opareste si nu te irita, scrie Libertatea.

Cura cu argila, un leac miraculos. Iei tot felul de medicamente, dar stii ca o simpla cura cu argila te poate feri de multe afectiuni? Iata cate calitati terapeutice are aceasta! Virtutile argilei sunt cunoscute de mii de ani. Civilizatiile antice o foloseau des la vindecarea multor maladii. Nu-i de mirare ca si astazi beneficiile ei au ramas necontestate. Toate acestea, gratie mineralelor naturale (calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu) din compozitia ei, care se absorb complet in organism. Argila poate sa stimuleze toate procesele vitale ale corpului datorita actiunii detoxifiante. Pentru a te bucura de efectele ei, e bine sa folosesti argila naturala, netratata chimic. O cura de baza se tine 3 saptamani, timp in care e indicat sa adopti un regim alimentar usor, bazat pe multe fructe si legume. Evita, de asemenea, excesul de cafea, de condimente si de bauturi carbogazoase. Atentie, insa! Daca te hotarasti sa urmezi aceasta cura, ia in calcul faptul ca argila e contraindicata gravidelor in ultimele luni de sarcina si celor care sufera de constipatie acuta, anunta EVZ.