Cum te pensionezi pe caz de boala. O boala sau un accident ne poate afecta partial sau total capacitatea de munca. Iata care este procedura de pensionare in caz de invaliditate! Toate persoanele asigurate si cele care satisfac obligatii militare si care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca in urma accidentelor sau a bolilor profesionale ori obisnuite se pot pensiona pe caz de boala. De asemenea, tinerii elevi si studenti, dar si ucenicii care si-au pierdut capacitatea de munca partial sau total pot opta pentru pensia de invaliditate. Dreptul la acest tip de pensie il au si persoanele asigurate carora le-a fost afectata capacitatea de munca in urma evenimentelor din decembrie 1989, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

La asta nu te-ai fi asteptat: botoxul e util, pentru ca alunga depresia. Poate nu te-ai fi asteptat, dar botoxul nu e folosit doar in scop estetic. De curand cercetatorii de la Universitatea din Basel, Elvetia au descoperit recent ca acesta poate fi benefic persoanelor care sufera de depresie. Un studiu recent demonstreaza ca Botoxul are efecte benefice asupra pacientilor care sufereau de depresii grave, ce nu raspundeau la tratamentul conventional cu medicamente anti-depresive. In acest studiu, primul care a analizat efectele toxinei botulinice (comercializata sub numele de Botox) asupra depresiei, cercetatorii de la Universitatea din Basel, Elvetia, au incercat sa afle daca acest tratament ar putea fi util persoanelor cu depresii majore, scrie descopera.ro citand Scientific American. In urma testelor facute s-a dovedit ca in cazul indivizilor carora li s-au administrat 5 injectii intre sprancene si deasupra lor siptomele depresiei s-au redus in proportie de 47% dupa 6 saptamani, anunta Libertatea.

S-au descoperit antibioticele viitorului, exact cand lumea medicala este dezarmata in fata bacteriilor tot mai rezistente. Cercetatorii Universitatii California au anuntat ca au descoperit un nou medicament care nu omoara bacteriile, ci le dezactiveaza. Blocandu-le, infectia nu se mai produce. Cercetatorii americani au anuntat descoperirea unui nou tip de medicament care dezactiveaza bacteriile in loc sa le distruga. Aceasta noua arma va fi mult mai eficienta in tratarea infectiilor rezistente la antiobiotice. "In mod traditional, cercetatorii au incercat sa gaseasca antibiotice care sa distruga bacteriile. Insa noi am gasit o noua clasa de antibiotice care nu are abilitatea de a distruge bateriile, ci de a preveni transformarea lor intr-o infectie" explica Brad Spellberg, de la Centrul Medical al Universitatii din California, informeaza EVZ.

Solutii eficiente in caz de hemoroizi. Coada-soricelului si galbenelele sunt doar cateva dintre plantele din care putem prepara remedii cu rezultate bune in boala hemoroidala. Pentru a scapa de sangerarile cauzate de hemoroizi, fitoterapeutii recomanda remediile din coada-soricelului si cele din urzica, care au proprietatea de a reduce timpul de coagulare a sangelui. Prepara o infuzie din doua linguri de coada-soricelului si jumatate de litru de apa fierbinte. Lasa acoperit 15 minute, apoi strecoara si bea infuzia pe parcursul zilei. Infuzia se prepara din amestec de parti egale de frunze de urzica si de musetel si o cana cu apa clocotita. Lasa cana acoperita 10 minute si bea 2-3 cani pe zi, pana la reducerea simptomelor, scrie Adevarul.

Opt intrebari-capcana despre cancerul mamar. Am pasit in octombrie, luna mondiala de lupta impotriva cancerului de san, prilej sa verificam ce stim despre aceasta maladie care "produce" un paradox: depistata la timp, poate fi tratata in proportie de 90%; si totusi, e prima cauza de deces prin cancer in randurile romancelor. Dr. Elena Claudia Teodorescu, de la Donna Medical Center, ne ajuta sa dam raspunsurile corecte. Integral in Libertatea.