Sapte beneficii surprinzatoare ale sexului. O mica partida fierbinte poate fi pentru cuplul vostru un adevarat catalizator. Nu degeaba se spune ca multe probleme se rezolva in...pat. Afla cat de benefic este acest aspect din viata voastra intima. Nu e niciun secret ca arzi o multime de calorii, mai precis 150 kcal in 30 de minute de iubire pasionala. Implinirea actului sexual iti tonifica muschii, te ajuta sa ai un abdomen plat si reduce tesutul adipos. Si asta datorita nivelului ridicat de adrenalina care se elibereaza din cauza emotiei si a tensiunii sexuale. Stiii deja ca miscarea influenteaza in mod direct sanatatea sistemului cardiovascular. La capitolul miscare intra si partidele de dragoste pasionala. In aceste momente, bataile inimii devin mai rapide, fluxul sanguin mai accelerat, iar toate acestea fortifiaza muschii inimii. Astfel diminuezi de doua ori riscul de a face un infarct dupa 50 de ani, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Cercetatorii avertizeaza: Daca nu dormi, te ingrasi! Somnul insuficient este asociat cu aparitia diabetului si a obezitatii, au descoperit oamenii de stiinta de la Universitatea din Chicago. Desi mecanismul acestei asocieri nu este cunoscut cu precizie, corelatia este semnficativa: autorii studiului au observat modificari la nivelul celulelor adipoase, in conditiile lipsei de somn. Cercetatorii au analizat celule extrase din tesutul adipos abdominal a 7 pacienti, dupa ce acestia dormisera, timp de 4 nopti, cca. 8 ore si jumatate. Apoi, au analizat din nou celulele adipoase ale acelorasi pacienti, dupa ce acestia dormisera, timp de alte 4 nopti, doar cate 4 ore si jumatate. Au constatat ca, la aceeasi persoana, dupa 4 nopti de somn insuficient, celulele adipoase elibereaza, de asemenea, un hormon numit leptina, care are rol in reglarea poftei de mancare. Cercetatorii cred ca, daca celulele adipoase "nedormite" functioneaza defectuos in general, atunci si mecanismul de actiune al leptinei ar putea fi dereglat, afectand greutatea corporala, anunta Libertatea.

Orezul face minuni pentru frumusetea pielii. Nu exista nicio bucatarie in care sa lipseasca orezul. Pentru cei care doresc sa-si ingrijeasca fata cu produse naturale, pot face acest lucru la orice ora din zi sau noapte. Pentru a obtine o masca eficienta este nevoie de orez in combinatie cu alte alimente. Orezul se pune la inmuiat in apa rece si atunci cand este moale se paseaza si se adauga cateva picaturi de miere. Aceasta masca ne poate scapa de cosuri, hidrateaza pielea, elimina celulele moarte ale pielii si o reimprospateaza. Cosurile pot fi indepartate si cu masca facuta din orez care, dupa ce sta 10-20 minute in apa, trebuie amestecat cu rosii zdrobite si se aplica pe fata. O alta reteta este cea cu orez si praf de copt: se macina orezul sau se foloseste faina de orez care se amesteca cu cateva picaturi de miere si cu un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Aplicati amestecul pe fata, folosind o miscare circulara, iar dupa un minut se spala fata cu apa rece. Aceasta masca se foloseste de doua ori pe saptamana, mai ales daca aveti tenul gras, informeaza Adevarul.

Ce poti trata prin terapia cu pietre pretioase. Cristalele sunt folosite pentru tratarea diferitelor boli datorita proprietatii lor de amplificare a energiilor. Ele au o frecventa superioara celei biologice si ajuta astfel la inlaturarea durerilor si la vindeacrea multor boli aflate intr-un stadiu incipient. Cristaloterapia nu inlocuieste medicina traditionala, ci ajuta ca tratamentul sa fie mai eficient. Aceasta terapie pare a avea un efect placebo, caci multi dintre bolnavi se vindeca datorita increderii pe care o au in eficienta tratamentului cu cristale. Dar aceasta explicatie nu este decat partial adevarata. Studiile au demonstrat ca un cristal bine taiat poate sa concentreze curgerea particulelor incarcate energetic. Trebuie pornit de la faptul ca vindecarea dureaza mult mai putin daca ne folosim piterea mintii. Si aici ne ajuta cristaloterapia, scrie Adevarul.

Sase cesti de cafea pe zi te scapa de cancer. Femeile care beau intre 4 si 6 cesti de cafea risca mai putin sa se imbolnaveasca de cancer uterin. Barbatii care beau aceeasi cantitate de cafea risca mai putin sa sufere de cancer la prostata. Acestea sunt concluziile unui studiu efectuat de Universitatea Harvard la care au participat 117.000 de voluntari. Cercetatorii au analizat efectele cafelei asupra a 67.000 de femei pe parcursul a 20 de ani si au constatat ca cele care consumau regulat 4 sau mai multe cesti de cafea pe zi au prezentat cu 20% un risc mai scazut de a se imbolnavi de cancer uterin decat cele care beau numai o ceasca pe zi. Expertii au analizat efectele cafelei si asupra 50.000 de barbati pe o perioada de 20 de ani, anunta Click.

Schimbarile bruste de vreme scad imunitatea. Fluctuatiile de temperatura au un efect negativ asupra organismului. Nici scaderea brusca, dar nici cresterea temperaturii cu mai mult de 4 grade nu sunt confortabile pentru sanatate. Specialistul ziarului Libertatea, dr. Elena Mihai, iti arata care este impactul acestor schimbari ale vremii asupra organismului nostru si cum sa ii faci fata, informeaza Libertatea.