Regimul de 14 zile care tine departe gripa. Nutritionistii au pus la punct o dieta despre care sustin ca previne infectiile respiratorii, dar si boli precum cancerul. Secretul eficientei noii diete consta in micronutrientii prezenti in fructe si legume, sustine creatorul ei, medicul nutritionist Joel Fuhrman. Piramida alimentara a dietei are la baza legumele - cel putin opt pe zi - cat mai putin procesate pentru a-si pastra calitatile nutritionale. Urmatoarea treapta a piramidei este constituita din fructe (cel putin trei pe zi) si alimente bogate in proteine ca: fasole, nuci si seminte. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Tu stii cate calorii consumi zilnic? Uite la cate poti sa renunti si ce sa consumi cu moderatie. In urma cu cateva zile am citit si noi niste statistici care ne-au dat de gandit. Romanii consuma anual 200 de kilograme de paine, 98 de kilograme de cartofi, 74 kilograme de legume, 8 de zahar si 18 de grasimi. Iar daca impartim totul pe zile, rezulta un consum de peste 3.000 de kilocalorii pe zi, cu mult peste doza recomandata de medici si nutritionisti, informeaza Yahoo News.

Nu mananci si nu poti dormi? Suferi de depresie. O pasa proasta, un moment de tristete. Am trecut cu totii prin asta, mai ales toamna. Si totusi, de cele mai multe ori nu este vorba despre o simpla tristete, ci de o boala grava, care afecteaza in acest moment 350 de milioane de oameni din intreaga lume. ''Un sentiment prelungit de tristete, care persista doua saptamani sau mai mult", aceasta este definitia oficiala a depresiei. Continuarea in Click.

Bolile musculo-scheletice, o povara pentru angajati. Afectiunile musculo-scheletice, precum artrita reumatoida si afectiunile lombare, ingradesc din ce in ce mai mult accesul angajatilor la piata muncii din Romania si din Europa. Din ce in ce mai multi romani raporteaza, in fiecare an, dureri de spate si dureri musculare la nivelul gatului, umerilor si al membrelor superioare cauzate de locul de munca. Aceste dureri musculo-scheletice reprezinta cauza pentru aproximativ 22% din zilele de absenta inregistrate pe piata muncii, devenind o problema majora de sanatate a fortei de munca din Romania, relateaza Romania Libera.

Nu lasa alergiile sa-si faca de cap. Toamna e anotimpul cand s-or numara ei si bobocii, dar si alergiile. In aceasta perioada, ca si primavara, crizele alergice apar mai des decat in alte luni ale anului. Aerul umed sau frigul agraveaza simptomele persoanelor sensibile. Iti pot da de furca mai ales reactiile la praf, mucegai sau la anumite polenuri ale plantelor care infloresc tarziu. Frunzele cazute din copaci pot contine bacterii si mucegaiuri care pot starni reactii alergice. Pe langa tratamentul clasic, obligatoriu in cazul persoanelor cu alergii puternice sau optional daca problemele nu sunt grave, plantele iti pot veni in ajutor, scrie Libertatea.

Cat de periculoasa e gripa pentru inima mea? Toamna este sezonul racelilor si al gripelor. Cei mai multi dintre noi suntem tentati sa tratam aceste afectiuni ''cu indiferenta'', in ideea ca oricum trec in cel mult o saptamana. O ''banala'' raceala poate avea insa efecte devastatoare asupra inimii. Specialistii citati de cotidianul german Bild ne spun care sunt acestea si cum ne putem feri. Integral in Click.