Ce se poate intampla daca stai patru ore pe scaun fara intrerupere. Cei care raman pe scaun mai mult de patru ore au un risc crescut de diabet, boli de inima sau moarte prematura, arata un studiu recent publicat in "Diabetologia". Statul prelungit pe scaun poate dubla riscul de a face diabet si boli de inima, spun cercetatorii de la Universitatea din Leicester, care au analizat 18 studii efectuate de-a lungul timpului, la care au participat in jur de 800.000 de persoane. Mai grav este ca nu puem combate aceste riscuri nici daca facem regulat exercitii. "Statul pe scaun este o activitate care consuma extrem de putina energie. Asta face ca organismul sa devina rezistent la insulina, crescand nivelul de glucoza din sange si al colesterolului. Toate aceste modificari sporesc riscul de obezitate, diabet si boli de inima", spun autorii studiului, care sustin ca un adult petrece in medie, pe scaun, cam 50-70% din timp, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Masti cu fructe de preparat in casa. Toamna, tenul tau este la fel de capricios ca vremea. Si e de inteles! Ba e cald, ba apar, brusc, frigul si ploile. Ca sa-ti mentii stralucirea pielii, nimic nu te ajuta mai mult decat mastile nutritive cu fructe de sezon. Sunt apetisanti, abunda in substante nutritive si contin antioxidanti. Dar tot ei te ajuta la indepartarea impuritatilor pielii.Este vorba de banalii struguri, nelipsiti de pe masa familiei toamna! Folositi in mastile de frumusete, ei redau aspectul luminos al fetei si o ajuta sa devina mai catifelata. Daca ii folosesti intr-o masca de sezon, ai nevoie de o lingurita cu suc de struguri, una cu suc de lamaie si alta cu miere. Amesteci ingredientele si le intinzi pe toata fata, lasand sa actioneze un sfert de ora. La sfarsit, clatesti din abundenta, anunta Adevarul.

Iata ce produse te ajuta daca vrei sa te lasi de fumat! Iti doresti sa renunti la tigari dar nu ai curaj? Afla ca pe piata exista medicamente si produse naturiste care te-ar putea ajuta foarte mult. Click! iti spune ce sa cumperi, unde le gasesti si cat te costa. In ultimii ani, piata din Romania a fost invadata de tot soiul de pastile, spray-uri, gume, plasturi, picaturi si ceaiuri antitabac. Nu mai punem la socoteala zecile de modele de tigari electronice. Dar ce sa cumparam? Indiferent de ce am alege, un lucru este sigur: inainte de a cumpara, ar trebui sa consulti un medic. Numai acesta este in masura sa te consilieze si sa-ti prescrie atat produsul cat si doza pe care trebuie sa ti-o administrezi. Daca dai o tura prin farmacii sau daca te documentezi pe Internet vei observa ca produsele antitabac sunt destul de scumpe, iar durata tratamentului e relativa, in functie cat de mult fumezi si cat esti de impatimit. Atentie! Odata ce ai inceput administrarea medicamentelor (guma, plasturi, sprayuri) trebuie sa renunti la tigari. In caz contrar, risti sa faci supradozaj. In ceea ce priveste tigara electronica, trebuie sa stii ca acest produs nu este un medicament! El nu prezinta certificat de siguranta sau eficienta, informeaza Click.

Opt superaimente pentru sport. Vezi ce te face mai puternic. Multi dintre cei care fac in mod constant sport folosesc batoane proteice si bauturi speciale pentru a-si spori randamentul. Cercetatorii sustin insa ca exista cateva alimente naturale cu acelasi efect energizant sau care ajuta organismul sa isi revina dupa efort. Va prezentam o lista scurta cu cateva gustari potrivite pentru amatorii de sport: Ceaiul verde si cafeaua- consumate cu o jumatate de ora inainte de antrenament, bauturile contin cofeina, care asigura energia in timpul exercitiilor, iar antioxidantii cresc si rezistenta corpului. Merele- aceste fructe sunt bogate in chercetina, un antioxidant puternic din familia flavonoidelor, care creste rezistenta organismului. De exemplu, ciclistii care iau astfel de suplimente reusesc sa pedaleze cu 13% mai mult. Sucul de rosii- baut in fiecare zi, sucul proaspat de rosii reduce uzura celulelor. Licopenul din rosii contribuie la ameliorarea bolilor cardiovasculare si este ajuta in lupta cu radicalii liberi, scrie EVZ.

Cinci leacuri miraculoase cu struguri. Stiai ca strugurii mancati proaspeti sunt excelenti pentru tratarea gastritei? Unul sau doua kilograme consumate zilnic fac minuni nu numai in boli ale stomacului, dar mentin si sanatatea inimii, a plamanilor, a articulatiilor si a pielii. Dar acesta nu este singurul mod de a te trata cu struguri. Uleiul din samburi tine inima sanatoasa La inceput, uleiul obtinut din samburi de struguri era folosit doar in alimentatie si in cosmetica, insa, cu timpul, s-a dovedit a fi un remediu de apreciat in numeroase boli, mai ales cele ale inimii. Previne hipertensiunea, ischemia cardiaca si tulburarile circulatorii in general. Contine vitamina E, zinc, cupru, seleniu si agenti antiimbatranire foarte puternici, numiti procianidine, anunta Adevarul.

Ce sa mananci ca sa te feresti de cancer. Alimentatia gresita reprezinta unul dintre acesti factori care, alaturi de nivelul ridicat de stres si poluarea pot grabi boala canceroasa. Dr. Pavel Chirila, autorul cartii "Nu hrani cancerul!", ne ofera sfaturi care ne pot ghida intr-o perioada in care ne este greu sa ne orientam printre rafturile pline si reclamele atragatoare. Evitati zaharul rafinat! Studiile arata ca bolnavii care sunt consumatori de zahar, obezi si insulino-rezistenti au un procent semnificativ de cancere, mai ales la san, prostata si colon. Consumati cereale integrale, pentru ca principiile lor nutritive sunt repartizate in toate straturile bobului. Cerealele se pot consuma fierte in aburi, usor rumenite sau ca produse de panificatie sau patiserie, de preferinta preparate la temperaturi joase, cu maia proprie, informeaza Click.