Ai circulatia periferica proasta? Remedii impotriva mainilor si a picioarelor reci. A venit sezonul rece si odata cu el apar multe neplaceri, printre care si aceea de a avea aproape permanent mainile si picioarele reci. E posibil sa suferi de sindromul Raynaud. Liliana Simidon, specialistul ziarului Libertatea, iti spune ce sa faci daca te confrunti cu aceasta problema. Sindromul Raynaud apare preponderent in sezonul rece. Cand te confrunti cu asemenea situatie, pulsul e slab, se inregistreaza valori scazute ale tensiunii arteriale, pielea e palida, umeda, apare senzatia de amorteala si la maini, si la picioare, dar la fel de bine pot sa apara si dureri puternice. In cazul acestor dureri exista posibilitatea sa faci imediat o baie cu plante. Daca nu se actioneaza repede, boala se poate agrava, pot sa apara uneori ulceratii, ca in final sa se ajunga chiar la cangrena, scrie Libertatea.

UTILEFoto: Colaj foto

Asa combati caderea excesiva a parului! Kiwi este un fruct despre care specialistii spun ca ajuta la renegerarea podoabei capilare, trateaza caderea excesiva a parului si incetineste procesul de albire. Fructul are dublu efect asupra acestor probleme, intrucat actioneaza atat de la interior, cat si de la exterior. Remediu extern: kiwi si ceai verde Ca sa beneficiezi de toate efectele pozitive ale fructului, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 50 ml de suc proaspat de kiwi, 300 ml de decoct din ceai verde, 5 g de sare. Ingredientele se amesteca bine, dupa care se aplica pe par si se maseaza usor, in directie inversa miscarii acelor de ceas. Se lasa sa actioneze cel putin 30 de minute, dupa care se clateste cu apa din abudenta. Tratamentul se foloseste o data pe saptamana, pana la ameliorarea simptomelor, anunta Click.

Cum te afecteaza antenele GSM de pe blocuri. "Cuptoarele cu microunde" au efecte serioase pe care trebuie sa le cunosti. Oamenii de stiinta atrag atentia ca radiatiile emise de antenele GSM pot "strica" ADN-ul. Cazul italianului care a primit castig de cauza in instanta sustinand ca s-a imbolnavit de cancer din cauza telefonului mobil alimenteaza teoria efectelor nocive pe care le-ar avea radiatiile. Nu doar celularele starnesc astfel de controverse. Isteria provocata de antenele GSM este departe de a se fi incheiat, in conditiile in care acestea pot fi instalate fara restrictii prea mari. Rezultatele contradictorii ale studiilor care s-au facut, de-a lungul timpului, pe aceasta tema, i-au speriat si mai tare pe oamenii care traiesc sau muncesc cu antenele deasupra capului. Acuzand dureri de cap, oboseala sau alte tulburari, unii dintre ei s-au apucat sa le demonteze singuri sau i-au dat in judecata pe operatorii care le-au amplasat fara acordul lor, informeaza EVZ.

Atentie la balerini: iti pot deforma mersul! Obisnuiesti sa porti pantofi cu tocuri inalte? Specialistii te avertizeaza ca astfel iti pui in pericol sanatatea picioarelor. Tot ei iti spun ce alte inconveniente au adidasii sau balerinii si care este cel mai indicat tip de incaltaminte. Patru din zece femei si unul din cinci barbati isi cumpara pantofi mai mici doar pentru a fi in pas cu moda, arata un sondaj realizat de Societatea Britanica de Podologie. Nimic mai periculos pentru picioarele noastre, avertizeaza specialistii. Purtarea frecventa a incaltamintei prea mici duce la deformari ale unghiilor, care pot creste incarnate. Urmarea: vei avea nevoie de operatie. Asa ca daca ai dureri, temperatura crescuta la nivelul degetului afectat, care se inroseste, se umfla sau prezinta infectie, ai grija ce pereche de pantofi porti, scrie Adevarul.

Cum poti scapa de rinita alergica. Stranuti de mai multe ori odata, iti curge nasul puternic, este infundat sau te mananca? Ai putea suferi de rinita alergica. Seamana foarte mult cu o raceala, dar cauzele si tratamentul sunt diferite. Dr. Andreea Popescu, medic specialist ORL, te ajuta sa faci diferenta intre raceala si rinita alergica: "Pe cand prima este o infectie virala, in care simptomele se instaleaza progresiv, in cazul rinitei alergice, acestea apar brusc, atunci cand iei contact cu alergenul si se mentin pe toata durata expunerii. In primul caz, la manifestarile amintite se adauga febra, durerile in gat si cele musculare". Daca ai alergie la polen, luna florilor este un adevarat chin pentru tine. In acest caz, medicul recomanda sa reincepi tratamentul chiar inainte de debutul sezonului de polenizare, in cazul in care a fost oprit temporar, anunta Libertatea.

Slabeste cu legume de toamna! Toamna reprezinta anotimpul fructelor si legumelor proaspete. Daca va ganditi sa deveniti vegetarian, acesta este cel mai potrivit moment. Avantajele regimului lacto-vegetarian sunt numeroase. In primul rand, veti reusi sa faceti fata mai bine schimbarii de anotimp si disconfortului provocat de vremea capricioasa. Veti deborda de vitalitate si energie, veti avea un sistem digestiv mai sanatos, veti observa ca ganditi mai limpede, iar pielea dumneavoastra va fi mai luminoasa si stralucitoare. In plus, daca va doriti sa scapati de cele cateva kilograme acumulate in vacanta, o dieta bazata pe fructe si legume ar putea fi o solutie. Este posibil ca in primele zile sa aveti nevoie de o cantitate mai mare de hrana vegetala, ca sa va simtiti satul, mai ales daca sunteti obisnuit cu starea de greutate ce apare dupa o masa cu multa carne, informeaza Click.