Metoda simpla prin care iti poti prelungi viata cu sapte ani. Persoanele care merg pe jos timp de doua ore si jumatate intr-o saptamana au o speranta de viata mai mare cu sapte ani decat sedentarii, este concluzia oamenilor de stiinta in urma analizei unor studii pe termen lung. Persoanele fara probleme de sanatate care obisnuiesc sa mearga pe jos cam doua ore si jumatate pe saptamana au o speranta de viata mai mare cu sapte ani decat cei care nu fac miscare, iar cei care fac plimbari saptamanale de 75 de minute isi pot prelungi viata cu doi ani. Nu este vorba de efort intens, ci de mers sustinut, iar beneficiile sunt aceleasi indiferent de sex, relateaza dailymail.co.uk. La aceasta concluzie au ajuns specialistii de la Agentia Americana de Cercetare Medicala si cercetatorii de la Universitatea Harvard, in urma analizei a sase studii ample la care au participat peste 600.000 de persoane, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Femeile, predispuse la atac cerebral din cauza bauturilor carbogazoase. Sunt gustoase, te racoresc dar te baga in spital. Potrivit celui mai nou studiu realizat de Jurnalul American de Nutritie, femeile care beau multe bauturi carbogazoase au cu 83% mai multe sanse sa sufere un atac cerebral. Specialistii si medicii nu au avut niciodata cuvinte de lauda despre sucurile acidulate si cu mult zahar. Timp de 19 ani, intre 1990 si 2008, cercetatorii au examinat efectele bauturilor carbogazoase asupra riscului de atac cerebral. La cercetare au participat 39.786 de barbati si femei din Japonia cu varste intre 40 si 59 de ani. 453 dintre ei au avut probleme ischemice la inima (blocarea unui vas sangvin) si 1.922 au suferit un atac cerebral, anunta Click.

Zece moduri simple de a va spori energia. Oboseala este una dintre cele mai comune plangeri ale persoanelor care se prezinta la medicul de familie. Aceasta se manifesta ca o senzatie de slabiciune, lipsa de energie, dificultate de concentrare, letargie si neputinta de a indeplini activitatile obisnuite. "Oboseala este, de obicei, un semn ca organismul are o problema care ii afecteaza functionarea optima sau ca este suprasolicitat. Aceasta poate aparea dupa o perioada de solicitare fizica si psihica intensa, ca rezultat al unui somn neodihnitor, din cauza unei alimentatii dezechilibrate sau ca simptom al unei boli nediagnosticate", explica dr. Mihaela Bilic in cartea Sanatatea are gust, informeaza Romania Libera.

Incredibil - Un singur test pentru mai multe tipuri de cancer. Targetarea unei singure chimicale din celulele canceroase ar putea conduce intr-o zi la dezvoltarea unui singur test pentru o gama larga de cancere, spun oamenii de stiinta britanici, citati de BBC News. Acelasi sistem ar putea fi folosit apoi pentru aplicarea cu precizie a redioterapiei pentru eradicarea lor. Oamenii de stiinta de la Institutul Gray pentru Radioterapie Oncologica si Biologie de la Universitatea Oxford au spus in cadrul unei conferinte ca au reusit sa depisteze cancerul la san in randul soarecilor cu cateva saptamani inainte de aparitia vreunui nodul canceros. Cercetatorii cautau proteina gamma-H2AX, care este produsa in semn de raspuns la distrugerea ADN-ului - primul pas, de regula, pe drumul transformarii unei celule din una sanatoasa in una canceroasa. Aceeasi chimicala a fost prezenta si in cazul altor tipuri de cancer, precum cel pulmonar, cel de piele, cel renal sau cel de vezica urinara, scrie Libertatea.

Riscul de boli de inima poate fi "citit" in ochi si urechi. Afa daca esti predispus la infarct. Schimbarile fizice asociate batranetii pot fi un indicator pentru riscul de boli de inima, arata un nou studiu danez. Persoanele care au inceput de calvitie, lobii urechilor crestati sau depozite de grasime in jurul pleoapei sau sub piele (lipoame) au un risc cu 57% mai mare de a suferi un atac de cord si un risc cu 39% mai mare de a dezvolta boli de inima. Lipoamele- depunerile de grasime de sub piele- reprezinta un factor de risc serios, intrucat indica deopotriva un nivel ridicat al colesterolului din sange, relateaza dailymail.co.uk. Acestea sunt concluziile la care au ajuns cercetatorii danezi de la Universitatea din Copenhaga dupa ce au monitorizat timp de 35 de ani peste 10.000 de persoane cu varste peste 40 de ani si multiple semne al batranetii- calvitie, depozite de grasime in jurul ochilor etc. De-a lungul celor trei decenii, 3.400 de persoane au dezvoltat boli de inima si 1.708 au suferit un atac de cord, anunta EVZ.

Castanele, bune pentru circulatia sangelui. Castanele dau farmec fiecarei toamne. Dar dincolo de imaginea romantica a parcurilor strajuite de falnicii arbori care le produc, aceste fructe sunt pline de calitati curative. Revista "Click! pentru femei" te invata cum sa prepari remediile naturiste cu castane. Scoarta castanului contine compusi chimici (aesculina, aescina) de ajutor in tratamentul hemoroizilor. Ei actioneaza prin intarirea peretilor vaselor de sange, reducand in acest fel aparitia unor noi hemoroizi. Sunt utile baile locale cu decoct de coaja de castane, compresele cu o pasta facuta din apa si pudra de scoarta sau de seminte de castane, precum si consumarea castanelor comestibile coapte sau preparate sub forma de piure, informeaza Click.